Fotokonst och ramar som är hållbart producerade, med unika motiv för din personliga prägel i hemmet? Det låter ju nästan för bra för att vara sant. Hos Dear Sam är det verklighet. Med miljövänliga posters och tavlor tar de ansvar för sin produktion i alla led och hjälper dig att skapa stilrena tavelväggar med ett gott samvete på köpet. Med det vill jag presentera detta stolta samarbete och inspirera dig att med medvetenhet i varje steg skapa en personlig tavelvägg.

Fotokonst för tavelvägg - reaktionista.se

Posters och ramar som håller över tid

Dear Sam tar ansvar för miljön genom 100 % klimatneutrala tryckerier och miljömärkta förpackningar och tryckpapper med FSC (Forest Stewardship Council) MIX certifikat. FSC-märkning innebär hänsyn till hållbara arbetsförhållanden, kulturminnen, biologisk mångfald och ekologiska värden. All produktion av posters är miljömärkt med Svanen och EU EcoLabel, med krav på ansvarstagande för produktens hela livscykel.

Mitt gröna skogshjärta slår helt i takt med det. 💚

Du kan läsa mer om vad märkningarna står för i Dear Sams miljöpolicy.

Tänk efter innan du beställer

När företaget tar sitt ansvar, behöver jag också ta mitt. Som med allt som är hållbart kommer regeln “tänk efter före”. Innan jag handlar inventerar jag vad som behövs. I detta fall var det viktigaste att få exakta mått på väggen och passa in måtten för den vackra fotokonsten. Missa inte att mäta in marginaler! Se också över om du redan har ramar eller motiv som du kan komplettera med nya produkter.

Tavelvägg - reaktionista.se

Tänk enhetligt. Skapa röda trådar genom verken, till exempel i val av storlek och genom att matcha färgtoner. Kom ihåg att släppa in luft i form av enfärgade (gärna vita) ytor, enklare motiv eller mellan olika storlekar på ramar. Att mixa storlekar på ramar skapar liv i tavelväggen, liksom vid val av olika motiv.

Om du behöver få en tydligare bild innan du beställer hem, skissa upp tavelväggen på ett papper eller gör ett fotokollage. Nedan ser du mina favoriter bland fotokonst och textposters.

Mina favoriter - reaktionista.se
Mina favoriter - reaktionista.se

Välj fotokonst med motiv som du bryr dig om

Det viktigaste: välj motiv som slår an något i dig. Något som du kan leva med länge. Det finns gott om alternativ, noga utvalda för din bästa kombination. Ovan har jag några av mina favoriter. De motiv som föll rakt ner i hjärtat (och varukorgen) var dessa:

  • OVERSIZED TRANSTROMER QUOTE. En dikt av poeten Tranströmer – han som var en stor anledning till att jag föll för och själv började skriva poesi.
  • FOREST & ON SERENITY. Två naturbilder där dimmans magiska toner ger mig sinnesro och förundran.
  • REFURNISHED VINTAGE ROOT. En vit blomma med rot som påminner mig om vitsipporna och hur jag får slå rot bland dem om våren.
  • HANDS. Händer som håller om och håller av. En påminnelse om att jag aldrig är ensam.

Här hittar du posters inom kategorin fotokonst.

Tavlor med omsorg för miljö - reaktionista.se

Posters och ramar som är hållbart producerade

Jag blev glatt överraskad att paketet bara färdades några mil från tillverkaren till mig, inom Sverige. Dessutom i hållbara förpackningar som tar hänsyn till både produktkvalitet och miljö. Bra magkänsla helt enkelt!

FSC-märkt förpackning - reaktionista.se

När jag redan hade gjort det stora tankearbetet i förväg (nyckeln till hållbarhet!) var jag ivrig att få upp allt på väggen. Med hobbykniv går det fort och smidigt att få upp paket (tips tips!). Men när jag rullade upp mina posters saktade jag ner farten…

Posters med fotokonst - reaktionista.se

Arkivbeständigt papper… 240 gram med matt ytfinish… Vilken kvalitet! 🙏🏼 Sådär så att jag nästan inte ville sätta det i ramar för att pappersstrukturen var minst lika vacker som motiven. Tur då att jag hade beställt en enkel vit posterhängare (51 cm bred)!

Då jag ville hålla tavelväggen enkel valde jag neutrala vita träramar (30×40) till de svartvita motiven. Jag hade två loppisfyndade träramar hemma sedan tidigare som stämde väl med färgerna i de dimmiga motiven – och lyckligt nog också med storleken (40×50).

Ramarna är helt måttanpassade efter affischerna vilket verkligen var ett plus för slutresultatet. Med rätt verktyg blir det också enklare. Jag brukar använda målarknivar eller någon annan mjukare kniv/tesked för att vika upp metallstiften längs kanterna och komma åt även där det är trångt.

Posterhängare och ramar - reaktionista.se

Miljövänlig fotokonst på din vägg

Ett beprövat knep när man gör en tavelvägg är att lägga ut tavlorna på golvet och testa sig fram med placeringen av dem. Även om det går att planera mycket i förväg så är det något annat att se det tydligt framför sig på golvet.

Tavelvägg med fotokonst - reaktionista.se

Sen är det dags att överföra det till väggen, och då är det bra att ha rätt mått. Och ett vattenpass. Jag använder det jag har i telefonen. Markera ut tavlornas positioner på väggen (funkar bra med blyerts eller att bara slå in ett lätt hål där spiken ska sitta), spika upp tavelkrokar eller enkla spikar och häng upp!

Miljömärkt fotokonst - reaktionista.se

Tadaa! En tavelvägg med gott samvete, mening och eftertanke. När jag ser den tänker jag på några ord från en vän: “varje ting i ditt hem har en själ“.

Låt det du tar hem betyda något.

Fotokonst - reaktionista.se

Tavelvägg med fotokonst - reaktionista.se

Dear Sam står för kvalitet, hänsyn till Moder Jord och får mitt vemodiga hjärta att slå dubbla slag med sin vackra fotokonst. Dessutom ger de snabb leverans inom Sverige med fri frakt om du handlar för mer än 299 kr.

Koden REAKTIONISTA10 ger dig 10 % extra rabatt på nuvarande kampanj med upp till 30 % på alla posters. Rabattkoden är även giltig på ramar och posterhängare. OBS! Rabattkoden är endast giltig t.o.m 13 september 2020.

Vill du ha en tavelvägg så är det nu du ska göra slag i saken. Klicka hem ramar och fotokonst online – med eftertanke och miljöomsorg.

1 kommentar

Kommentera