Det är ju skamligt att jag inte har svarat på några av era frågor sedan jag flyttade bloggen hit för snart tre månader sedan. Tiden rusar iväg, och nu är det dags. Jag svarar alltid på kommentarer i kommentarsfältet men det kan ju finnas frågor som är av värde för fler – så då lyfter jag ibland upp dem så här.

Har du något du vill fråga mig eller något på hjärtat som du vill berätta om? Behöver du råd eller tips om något? Lämna en kommentar eller skicka iväg ett mail till reaktionista(at)gmail.com

header - reaktionista.se

Detta ska bli så väldigt spännande! Kul med en ny blogg och en ny riktning. Jag ser fram emot att följa det. Jag tycker att din nya design är väldigt fin och clean. Hur fick du till den? Jag vill så gärna göra något med min egen men jag har varken tid eller ork att sätta mig in i det just nu. Var några år sedan jag pysslade med sådant och just nu ligger så himla mycket fokus på fotoskolan. Tips på någon man kan anlita?

Åh så himla glad att du uppskattar den! Jag har använt temat MorningTime Lite och sen gjort en hel del ändringar i koden efteråt så det tog lite tid *pust* Jag vet ingen som tar sånt jobb på rak arm, men Elsa och Louise hjälpte mig. Sen kan jag tipsa om Squarespace som Louise skriver mycket om och använder. Där kan du bygga en hemsida superenkelt med drag-and-drop-teknik! Det skulle jag göra om jag inte så gärna ville lära mig kod.

Ska headern synas på enskilda inlägg? För det gör den inte för mig! Men om det är meningen så så är allt kalas!!!

Jag struntade i detta från början då det var en hel del krångel med att få headern funktionell överlag. Nu känner jag däremot annorlunda så jag har bett om hjälp för att få den att synas på alla sidor. Har jag tur kommer den om ett tag att synas på alla sidor och vid enskilda inlägg.

Citronplantor - reaktionista.se

Åh vad härligt! Men citronplantorna ska du väl ha inne över vintern? Okej att de ska vara på en sval plats helst men balkongen blir väl för kall trots inpackning? Eller missuppfattade jag helt vad du skrev  🙂

Detta med citrusväxter är rätt klurigt tycker jag. Informationen är väldigt olika. Kallt med lite ljus eller varmt och mycket ljus. Jag oroade mig lite eftersom jag bor i en hyreslägenhet med ca 14-16 grader inomhus vid alla fönster. Närmare 14 (ibland lägre) i fönster. Dock verkar de klara det ganska bra i kylan i mitt västra fönster så tack Alicia och Mikaela för den responsen!

Vad fint!! Både filmen och texten, så fina ögonblick du fångat! Och alla solnedgångarna! Magiskt! Datumen, fick du med de via appen? Så har det aldrig sett ut för mig nämligen! Blir det så när man inte kör freestyle läget utan när man bara kan lägga ett klipp om dagen? Ang. “1 second everyday”-appen.

Tack för inspirationen! Ja den här sommaren har jag varit med om helt fantastiska solnedgångar.
Jag körde i freestyle. Jag försökte få bort datumen men lyckades inte klura ut hur. Nedanför varje ”snippet” finns ett formulär där det går att ställa in datum, plats och en dagboksanteckning. Jag tror att det är när klippet är daterat som det syns. Jag har inte lyckats få bort det, så kommer du på hur får du göra berätta det. Någon annan som har löst det eller skiljer det sig mellan olika operativsystem?

Åh, önskar det fanns en bild på hunden Einar i skottkärran! :’)

Åh det finns det! Kunde inte välja om jag skulle ta den eller den andra men här är den.

Einar - reaktionista.se

Åh, har du fyllt på den röda hårfärgen? Jättefint! 🙂 Får man fråga vad för hårfärg du använder? Den var så perfekt vinröd som jag själv vill ha när jag färgar rött!

Hej där! Tack! Så uppmärksamt av dig 😉 Jag använder Schwarzkopf Brilliances nyans ”Cashmere Red” för det mesta.

Läs: Sanna feministiska kvinnor? (bifogat två länkar: en om kvinna som misshandlar man och en om kvinna som utsatt pojkar för trafficking) Lägre livslängd för män, nästan bara män som dör i arbetsplatsolyckor och betydligt fler män tar livet av sig än kvinnor. Jämställt?

Hej Krister! Jag förstår inte vad din kommentar har med mig och mitt blogginlägg att göra. Jag förstår att du har sett ett problem. Jag kommer inte att kunna fixa det åt dig. Jag kan rekommendera att du ansluter dig till organisationerna Män för Jämställdhet och FATTA MAN som arbetar aktivt med att bryta ned mansrollen och machokulturen.

Fint att Asla fick följa med och njuta ihop med er. Är hon enkel att släppa ut på nya platser? Förstår att hon inte ska springa därifrån liksom? Jag bara älskar bilden på henne när hon blundandes njuter av skogsdoft och gräs under tassarna. Så härligt!!

Asla är ganska lätt att släppa ut. Hon är ofta rätt så ängslig och kommer och kollar att jag är kvar då och då. Jag är ju också den som ger henne mat, så hon behöver ju mig ändå. Hon kan vara borta i några timmar ibland men kommer alltid tillbaka. Däremot är hon ju rätt modig och skrämmer livet ur mig ibland – men det tror jag har mer att göra med hennes vildkatt-gener och att hon är byggd för att bo i skogen. Det märks när vi är ute sådär, hur hon känns mer i kontakt med det vilda i sig. Så mycket mer levande. Jag önskar att jag kunde ge henne det varje dag.

Asla - innekatt ute - reaktionista.se

Hur gick det för dig med den internetbaserade ACT behandlingen? Jag kom med! Tack snälla du för tipset. Kram

Så himla glad jag blir att du kom med! Jag med. Jag har varit igång sedan 1 november och är på nivå 4 av 10 nu. Jag har gått den här behandlingen på smärtmottagningen tidigare, men det var inte lika intensivt och självständigt som nu. Jag tycker verkligen om behandlingens grundtankar och jag blir glad att mycket sitter där det ska. Jag har kommit till många nya insikter, som att jag nog inte på riktigt har accepterat att jag är sjuk och att den återhållna sorgen just nu är mitt största monster som hindrar mig från att ta mig framåt. Jag ser fram emot fortsättningen. Lycka till på ditt håll! Kram!

Jag är lite nyfiken, och har varit ett tag, över hur de här målen fungerar, eller uppbyggnaden, eller jag vet inte. Har du berättat i början av året vad du har för mål med året på bloggen, eller bara gjort en privat lista och sedan visar du dina framsteg för oss? Har du bestämt varje månad redan i början av året, eller snarare satt mål vid månadsskiftena efter vad du behöver just då?

Vad roligt att du frågar! Jag har tänkt berätta mer om det nu i november-december och kanske peppa någon till att sätta upp mål inför 2017 med mig. Jag tog fram mål för 2016 i slutet av förra året och inledde året med att berätta om det här. Jag har haft samma mål hela året och stämt av dem en gång i månaden. Ett mål har jag strukit och andra är inte lika relevanta grejer. Hoppas att det svarade på din fråga! Annars får du snart en chans att djupdyka i hur jag tar fram målen.

4 kommentarer

    • Wilda Svara

      jag älskar när män förklarar saker för mig. det blir så tydligt vad problemet är då. :p

Kommentera