Jag är överväldigad över den fina responsen det senaste dygnet. Så fint att ni också verkar trivas här, för det gör verkligen jag! Det känns som att jag har byggt mig ett eget litet hem här på nätet. Fint att så många ville hälsa på direkt! <3 Tack!

Jag tänkte mjukstarta med att samla ihop några lösa trådar från tidigare. Ett klassiskt frågor-och-svar-inlägg! Jag svarar alltid på era frågor direkt i kommentarsfältet, men det känns fint att kunna plocka upp några av dem så här.

Kamerautrustning Canon EOS

Fantastiska bilder! Har du beskrivit vad du har för kamera (att du har talang råder det liksom ingen tvekan om) i något inlägg? Fortsatt fin midsommar!

TACK! Så glad jag blir! Nej, det har jag inte gjort tidigare. Jag har använt mig av en Canon 600D, med tre olika objektiv. Standardzoom: Canon 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, macroobjektiv: Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM och telezoom med macro: Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2.

Tyvärr råkade jag ut för ett missöde på min Köpenhamnsresa och mitt telezoom-objektiv surrade sig fast på kamerahuset. Mikaela frågade också hur det hade gått med det:

Så tråkigt med objektivet, har du lyckats fixa det nu? Fina foton hur som helst!

Jag googlade fram att det antagligen är skruvarna på objektiv och kamerahus som har fastnat i varandra. Lösningen verkar vara att objektivet slås av med våld. :/ Jag ska lämna in det någonstans i Stockholm nu under september och hoppas på det bästa. Jag kunde tyvärr inte vänta på den lösningen och insåg att argumenten talade för att köpa ett nytt kamerahus. Så efter ett lån är jag numer ägare av en Canon 750D också. Får jag loss objektivet på något vis säljer jag vidare min 600D.

Kristian Anttila

Så vansinnigt mycket vackert och fint. Det känns som om dina stjärnögonblick bara blir fler och fler… Måste bara fråga dock: spelade Kristian Anttila i någons vardagsrum? =)

Tack! Haha, ja det hade nog mycket att göra med att jag var kär och sen insåg jag att jag kanske borde dra i handbromsen lite. Han spelade på ett litet kafé med ca 30 pers närvarande. Men det kändes som ett vardagsrum. Han gick till och med ut ibland oss och spelade en av låtarna.

Vad bloggpepp jag blev av ditt inlägg! Och fylld med en herrans massa frågor som jag vill ställa till er som var med. Vad är t ex 7 timmars material och 11 beröringspunkter? =D

Vad roligt! Nu har jag rätat ut mina egna frågetecken också och kan svara lite bättre på detta.
Om du vill att ditt varumärke ska slå igenom behöver du ha 7 timmars material och 11 beröringspunkter för din kund (din läsare). Som Clara uttryckte det “lägg ut en bombmatta”. Någon hittar din instagram, klickar sig vidare till din blogg, ser dig i en tidning, känner igen dig på TV osv.

Lilac

När jag läste din text så fastnade jag på att skrev ”mina mest livskraftiga år”. Hur menar du? Är du inte mer livskraftig nu när du lyssnar på och accepterar din kropp och dess möjligheter och begränsningar snarare än kör över den? Det var en reflektion jag fick! Kram

Om detta inlägg. Jag tänkte i första hand kring ålder. Att jag nyligen nådde stadiet att kroppen inte längre växer, att min kropp nu bara kommer att bli äldre och fungera sämre. Däremot är jag kanske mer livskraftig mentalt, eftersom jag har en acceptans inför min sjukdom idag. Min kropp har inga reserver och kommer aldrig att få tillbaka dem. Den är redan överkörd. Jag kan bara hejda fler överkörningar och bygga motstånd mot värken och tröttheten – inte göra den friskare. Den önskan har jag fått lägga ner.
Kroppen läker sig sämre nu än om jag hade lyssnat på den när jag var 17-18 år. Jag har också läst någonstans att det tar ungefär 7 år för kroppen att läka ett år av svält. Jag försatte mig själv i svälttillstånd i över 14 år från och till. Jag är i en läkningsprocess. Egentligen har min kropp aldrig fått så mycket av vad den behöver som nu, men just därför är den så sliten.

Cherry blossom tree

Så underbart att vara så där galet kär så att man knappt kan tänka på annat än personen som är föremål för ens kärlek. Det är verkligen det finaste! Hur tycker du distansförhållande fungerar?

Nu är relationen över, men precis som jag svarade då tyckte jag att det fungerade bra. På många sätt är det en styrka i distansen. Det kräver mycket och tydlig kommunikation och det är för mig ingrediensen i de flesta lyckade relationer. Men jag vet också att min längtan gick över till uppgivenhet ibland och då var det tungt. Sen är nog en viktig aspekt att vi var två introverta personer som behövde mycket egentid. Det svåra var nog att begränsa oss när vi väl träffades eftersom det då fanns en begränsad tid att förhålla sig till. Lycka till med kärleken!

Vad kul att se! Vad är det för tomatsort du har? Och sådde du inte förrän i början av juni?! Du kunde väl skörda redan i juli om jag inte minns fel? VA hur går det till!?!?!

Tomatsorten som jag sådde från frön heter ‘Red cherry’.  Det jag skördade i juli var en köpt tomatplanta (vet ej vilken sort), så där lurade jag dig :p

Tomat 'Red cherry'

Alltså heja dig! Låter otroligt spännande med din bok? Folk som dör! Vet inte om jag är mordisk av mig, men fastnade direkt haha…

Tack! Haha, nja var nog lite otydlig. Jag syftade till uttrycket ”kill your darlings” som handlar om att döda idéer/uttryck som jag älskar för att de inte passar in hur mycket jag än vill ha med dem. Men boken börjar med att någon dör så nog finns det död i den allt. 😉

Men jag har ju helt missat att du skriver på en bok. Det är ju helt awesome. Är det skönlitterärt eller något annat? Heja heja!

Ja jag har skrivit på en bok ett tag (sisådär 6-7 år) men nu börjar det faktiskt kunna kallas bok. 😉
Det är nog allra mest ett poetiskt porträtt. En så kallad fiktiv självbiografi eller autofiktion. Skönlitterärt med inslag av egna erfarenheter. Tack för pepp!

 

2 kommentarer

  1. Haha jag TÄNKTE väl att det var lite väl orimligt med frö till skörd på en månad! Men kul med ny kamera, jag är sugen på att byta upp min med, har den billigaste av de billiga och den är lite begränsande ibland kan jag känna.

    • Wilda Svara

      Haha, liiiite kanske 😉 Hoppas att du lyckas byta upp dig. Det kändes så värt för mig även om jag kommer leva “fattigt” ett bra tag framöver.

Kommentera