En frostmorgon i november - reaktionista.se
En frostmorgon i november - reaktionista.se
En frostmorgon i november - reaktionista.se

Varje morgon ser jag frosten rama in naturens konturer. Ådror, grenar och strån följs åt av vita kristaller. Om kvällarna dricker jag mitt Yogi-te, läser budskap som “truth is everlasting”. Jag lär mig samhällsteoretiska begrepp om solidaritet, utanförskap, självförverkligande i samhällskroppen. Min egen kropp vill bara sova. När jag lägger mig för dagen kan jag inte det, för alla känslor hinner ifatt då. Sorgen, besvikelsen, ilskan, frustrationen. De gräver sig så djupt in i mig att mina strategier mot natten inte kan skydda mig längre. En vän påminner mig om att jag faktiskt gör det jag drömt om just nu. För en stund orkar jag lite till. Jag vet ju det men motståndet kväver motivationen. Jag leker med de bästa ungarna jag vet tills jag har köpt alla deras leksaker med låtsaspengar. De fyller på mitt hjärta med skratt. Jag låter yogan ta mig till djupmeditationens vila och köper en mellankaffe istället för en liten på rasten. Jag gråter när ingen ser, för jag kan inte förklara längre. Jag förklarar med de ord som finns för de som orkar lyssna. Jag gör vad jag kan, i en känsla av att gå i kvicksand. En dag kommer jag hitta en plats där det jag har att ge kommer att ge lika mycket tillbaka. Det är dit jag kämpar nu. Alla dessa dagar leder till den dag då jag får göra skillnad för människor på riktigt. Tills dess är det frosten, vänners påminnelser, barnens ögon och stora koppar kaffe som för mig framåt.

10 kommentarer

 1. Jeg skjønner at du har tøffe dager nå, og jeg kjenner meg veldig godt igjen i det su skriver. Men det blir bedre, for oss begge.
  Ville bare du skulle vite at jeg får så utrolig mye inspirasjon og godhet fra bloggen din, og tenker på deg og bryr meg om deg <3

  Varm, god klem <3

  • När jag läste din kommentar imorse var det som om en varm filt omkring mig. Jag behövde verkligen den trösten i att inte känna mig så ensam och liten i allt det stora svåra. Det går rakt in i hjärtat och får mig att tro på mig själv lite till. Tack för att du valde att skriva dessa ord, så att jag fick känna den värmen just idag. Mina varmaste kramar tillbaka! <3

 2. Så häftigt att följa din resa! Du kommer bli starkare för varje dag av att ta dig igenom utbildningen! Kram

 3. Fina du <3 Läste någonstans "progress is progress no matter how small" och jag kände mig lite upplyft när jag läste det. Det kanske går långsamt, det kanske känns omöjligt men varje dag är ett litet steg på resan och det är något jag har behövt påminna mig om. Stor kram!

 4. Vilka ljuvliga frostbilder
  En bra medicin är allt ungar, så mycket energi och skratt de kan ge! Heja heja med studierna, du fixar det! kramar

Kommentera