I söndags var det äntligen dags att åka på äventyr med min vän Anne. Målet var Taxinge Slott, som har norra Europas största kakbord med sina 65 sorter.

Taxinge slott - reaktionista.se

Vädret var på vår sida trots att väderleksrapporten varnat för regn. Strålande sol för det mesta, och uppehåll hela dagen. Det här var en mycket viktig dag, en revansch.

Taxinge slott - reaktionista.se

Jag var här under en tid då jag var sjuk i anorexi och utövade andra självskadebeteenden. Varje dag var en dag av ångest. Jag kunde inte äta något alls då för att sjukdomen hade övertaget om mig. Jag minns att det var så mycket sorg i mig både då och efteråt. Den här söndagen handlade om att en gång för alla säga hejdå till anorexin och mitt gamla självskadebeteende. Om att känna den friheten fullt ut och äta precis vad jag ville från det här bordet:

Taxinge slott - reaktionista.se

Med sann matglädje och njutning delade jag och min partner in crime på fyra olika sorters tårtbitar. Hur gott? Som en dröm! Eller ja, fyra söta drömmar!

Taxinge slott - reaktionista.se

Passionsfrukts-mousse-tårta och kolapaj och min extrakaka: pistagebiskvi. Den första helt utsökt och bäst av alla, den andra sisådär god men ändå inte på topp då den var lite frän i smaken. Som bränd knäck.

Taxinge slott - reaktionista.se

Gräddtårta med mycket frukt och bär i och sen nougattårtan som smakade som nötcréme men ännu krämigare. Tack Anne för att du gjorde drömmen verklig och jag hoppas att vi får fler dagar där tillsammans.

Taxinge slott - reaktionista.seTaxinge slott - reaktionista.se

Det bästa var nog ändå frihetskänslan. Jag har under de senaste två-tre åren bara haft någon liten känning av matångest men som alltid har gått över snabbt. I år har jag inte känt av det en enda dag. Inte heller den här dagen. Till alla er som inte tror att det går att bli frisk: ni har fel.

Taxinge slott - reaktionista.se

När Den Stora Mättnaden hade landat njöt vi av naturen i långsamma steg längs vattnet.

Taxinge slott - reaktionista.seTaxinge slott - reaktionista.se

Vi hittade också en fantastisk allé i anslutning till slottet där vi hade en spontan fotosession. Glöm inte att du är som allra snyggast när du har ätit fyra sorters tårtor. 😉

Taxinge slott - reaktionista.se

avtryck

  1. Jag blir så sjukt SJUKT glad av att läsa detta. Tack för meningen om “det går”. Du är grym! kram

  2. Vilken rolig utflykt! Hade inte tackat nej till så mycket kakor 😉 Dessutom är bilden på dig superfin!

  3. Pingback: 2015 | april, maj, juni. | REAKTIONISTA

Kommentera