Nu har det gått över en vecka sedan månadens värd Stina släppte februari månads tema för Monthly Makers. Temat är LOPPIS och det är hos Stina som du från den 20:e kan börja länka ditt bidrag. Missa inte att deadline i februari är redan den 26:e då februari är lite fattigare på dagar än andra månader.

Inspirationen vet inga gränser. Allt jag ser får jag en idé om hur jag ska kunna göra något nytt av. Jag tänker att det är lite så det funkar med loppisfynd. Det gäller verkligen att tänka utanför boxen,  och kanske ge det ett annat användingsområde än det var avsett för. Så idag tänkte jag bjuda på inspiration utifrån hur du kan ge dina loppisfynd ett nytt liv.

DIY pedestal with books - reaktionista.se

En favorit är den här piedestalen/sängbordet av gamla böcker.

DIY paper recycle - reaktionista.se

Detta pennställ/organiserare skapade jag under Monthly Makers första år på tema återbruk. Det går ju också att klippa sönder en bok och dekorera med boksidorna. En sak jag skulle vilja göra någon gång är att tapetsera en byrå med boksidor, åtminstone bänkytan.

Loppis böcker - reaktionista.se

En kartbok eller en blombok från förr kan få nytt liv som tavlor. Du kan klippa ut olika former av kartor eller mönster och göra kylskåpsmagneter eller vimplar. Bara din fantasi sätter gränsen!

Pressade växter i tavelram - reaktionista.se

Du kan ta gamla ramar och göra amplar av dem – eller kanske ett växthus som Anna María gjorde på tema miniatyr. Eller rama in pressade växter mellan glasskivor.

Ge dina loppisfynd ett nytt liv - reaktionista.se

Du kan ta ett gammalt tyg som du gillar och sy något nytt av det. En gardin kan bli en duk och en handduk kan bli en skål av betong. Även kläder eller väskor kan få nytt liv, som när jag gjorde ett laptopfodral av en kjol och en ryggsäck. Eller odla något i en loppisfyndad korg som du plastar in (om inte katten snor den som sovplats).

Slipa bord - reaktionista.se

Möbler kan slipas och målas om så att de ser ut som nya. Krukor och leksaker kan spraymålas i nya toner och bli till ny dekor. Porslin kan bli till ljushållare eller kakfat. En duschhylla kan organisera diskbänken och en pall kan bli en hylla.

Mer inspiration kan du hitta på temats Pinterestboard eller hos de andra värdarna.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Mer av oss hittar du på Facebook, Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We are Monthly Makers. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

10 kommentarer

 1. Älskar månadens tema och har så mycket inspiration. Och faktiskt snart klar med mitt bidrag. Vill bara göra mer och mer. Kram

  • Wilda Svara

   Åh vad roligt att höra Ida! 🙂 Så nyfiken jag blir nu! Kram

 2. åå så mycket inspiration! alltså sängbordet av gamla böcker är hur charmigt som helst <3

  • Wilda Svara

   Åh vad kul att du blev inspirerad! Tack! Tycker så mycket om det 🙂

 3. Inspirerande inlägg för mig som bor på en “loppis” (farmor och farfars gamla hus) så det finns väldigt stora möjligheter att göra lite såna här grejer av saker som redan finns här! Har tex en byrå som inte alls har bra yta, kanske det skulle kunna bli något med den så småningom… 🙂

  /Anna

  • Wilda Svara

   Åh vilken härlig känsla att det finns så mycket fynd att ta hand om. Jag skulle dock ha svårt att välja vad av allt jag skulle göra tror jag 😉 Hoppas att det blir något kul!

Kommentera