Julminnen - reaktionista.se

Hej du, lilla jag.
Du behöver inte vara rädd mer. Ingen får göra dig illa nu. Jag ser dig och jag kommer att skydda dig, vad som än händer.

Jag tycker så mycket om dig. För att du är du. För att du har orkat hålla dig vid liv genom allt som gjorde så ont. Tack för att du fortfarande ser de där små ögonblicken som jag själv springer förbi. Du hjälper mig att se vad som är viktigt. Det har du alltid gjort.

Ser du din alldeles egna gran som lyser och återspeglar glittret i dina ögon? Den står i ditt hem, där du väljer vem som får komma in. Du behöver inte vara rädd nu. Den här julen är vi tillsammans och jag ska ta hand om dig.

Jag vet att du minns och sörjer den familj som du en gång älskade. Jag vet att det är som skavsår i själen, men du är inte så ensam som det känns nu. Det var inte ditt fel. Det handlade inte om dig. Nu ska det få handla om dig.

Jag har gjort julgodis till ikväll som du får äta så många du vill av, och alla dina favoriter finns på julbordet. Om du blir ledsen så kan vi vara ledsna tillsammans. Det finns många minnen som gör ont och ibland gör det ännu mer ont när det skapas nya fina minnen. Det är okej. Berätta för mig vad du tänker på. Jag lyssnar nu.

Under granen finns paket från människor som bryr sig om dig och det har kommit så många fina julkort och hälsningar speciellt till dig. Idag omges du av människor som vill dig väl. Ta emot deras kramar, hjärtat. De är varma och fyllda av kärlek. Du behöver många såna kramar. Jag med.

Jag kommer inte att lämna dig. Du är det finaste jag har. Jag är kvar här och jag kommer att ta hand om dig vad som än händer. Jag önskar att du hade fått känna det alltid. Men vi kan väl börja nu?

God jul, lilla jag och alla andra små inre barn.

God jul alla vänner, stora och små.
Och till er som inte firar jul önskar jag en extra trevlig helg.

Ta hand om varandra. Jag tror att det är det julen egentligen handlar om.

P.S Missa inte julklappen från Monthly Makers: samlingsinlägget på tema JUL. Garanterad julstämning!

12 kommentarer

 1. Finaste lilla Wilda, tänk att just du skulle växa upp och bli så klok, stark och omtänksam. Tänk vad mycket fint som kan komma ur något så mörkt. Idag ska jag höja ett glas (med julmust) till alla som du och jag, alla som återerövrar julen och gör den till något vackert igen. Alla som återerövrar varje dag och tillåter oss att må bra men också har kraft nog att låta de dåliga känslorna få sin plats. Till alla som ännu inte hittat dit men som vi ska kämpa allt vi kan för att hjälpa.
  God jul både lilla och stora Wilda. Jag tänkte önska dig en riktigt fin dag men det låter som att du inte kommer acceptera något annat och det gör mig så glad. TACK för att jag fick starta min dag med dina ord, jag kan inte tänka mig en bättre julaftonsmorgon. <3

  • Wilda Svara

   När jag läste dina ord igår morse var det som att den där tryggheten verkligen föll på plats. Ibland behöver en få den där speglingen utifrån. Tack för att du såg och kunde formulera det jag hade skrivit så tydligt. Jag bar med mig det resten av dagen. Mina varmaste kramar till dig! <3

  • Wilda Svara

   Vad intressant med någon mer som skriver om detta. Jag ska kika in hos dig! 🙂

Kommentera