Ljuset återvänder och strilar in genom mina växtbebodda fönster. Bladen får nya nyanser och ur stjälkarna växer nya liv. Fåglarna flyger över en blå himmel, sträcker ut vingarna lite extra i solskenet.

Golden Hour - reaktionista.se

Varje dag tar jag mig ut i solnedgången, ser hur trädtopparna färgas i guld och solen brinner ner bakom horisonten. I det röda ljuset står en ek och påminner mig om hur den ser ut i höstkläder. Det glittrar i resterna av snö. Fåglarna kvittrar om vår. Allt är i ständig rörelse, mot ljuset.

Golden Hour - reaktionista.seGolden Hour - reaktionista.se

Den gyllene timmens ljus försätter mig i trans. En kvinna med hund skyndar förbi och säger några ord om att jag ska få fortsätta. Jag ler med rörda ögon och utbrister “Det är helt magiskt”. Hon svarar med en blick som säger allt. Att få uppleva golden hour på den här platsen kan jag leva på länge.

Sunset hour - reaktionista.se

Jag står kvar trots att det börjar bli kallt och jag vill inte gå därifrån. Jag tar små steg bort, men vänder mig om igen. De svarta konturerna av starka träd mot en overkligt vacker himmel håller mig kvar. Jag blir ståendes, ögonen fastnar förundrat mot himlens alla nyanser. Varje färgnyans och molnstråk över himlen fångar in mig. Jag går hem med ännu en solnedgång i mitt blodomlopp.

Jag ser att det är fler än jag som har charmats av vårkänslorna och skippat mössa och jacka i solskenet. Det är ju så härligt att göra det. Det är inte lika härligt efteråt. Idag vaknade jag med en förkylning som resultat av att jag missade mössan igår. Det var det värt, men hädanefter ska mössan på. Åtminstone tills häggen blommar.

För fler gyllene ljus, solnedgångar och vackra ögonblick – följ reaktionista på instagram. Vill du ha koll på när golden hour inträffar tipsar jag om appen “Magic Hour”.

11 kommentarer

 1. Hallå, smart app-tips!!?? Förutom det imponeras jag ständigt av dina naturbilder, något jag personligen tycker är svårt att fånga på bild. Dessutom väcker du min längtan ut till naturen, just nu är det vääääääldigt många timmar sittandes framför datorn. Jag har totalt underskattat hur extremt ohälsosamt det är!?

  • Wilda Svara

   Ja, men verkligen! Fick tipset från Sandra (atilio) förra året. Så bra! De här orden gjorde så gott i hjärtat, Christin. Naturen är verkligen medicin. Jag är tacksam att jag kan gå ifrån datorn till skogen mitt på dagen. För ja, usch så det sliter på kroppen på så många sätt, hjärna ögon hud och rygg/axlar. Och benen. Fy, jag borde starta igång min timer igen så att jag int sitter för länge.

 2. Ljuset! Är själv så otroligt beroende av det och har varit så lycklig den ßnaste veckan när det varit mer sol ön på länge. I tisdags satt jag till och med på en parkbänk och åt lunch. Hopp om vår!

 3. Vad du kan fånga ljuset alltså! Jag blir överlycklig när solen tittar fram så här års, och särskilt när solen går upp eller ner. Visst är det mörkt den här årstiden, men jag tycker att det är lättare att fånga nedgångar och uppgångar, eftersom de sker vid humanare tider! Kram <3

  • Wilda Svara

   Åh tack Annie! Ja, det är lättare nu verkligen. Men inte lika vackert som mitt i sommaren, eller kanske mest augusti och sensommaren <3

 4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #7 | naturfoto, första chiliplantan och kattkärlek. | REAKTIONISTA

Kommentera