Det går att växa vidare ur trauma och högkänslighet. Ta sig vidare, byta jord och forma rötter. Men det kan kännas så outgrundligt ensamt ibland. Därför vill jag och Driva Louise skapa en ny jord att växa i, tillsammans. En Facebook-grupp, likt en självhjälpsgrupp för självkännedom. Där vi som medlemmar delar med oss av våra bästa tips för att ta hand om sig själv, bli sin egen bästa förälder genom självmedkänsla och självkännedom och där vi kan ta avstamp tillsammans i växandet.

Att växa ur trauma - reaktionista.se

Hur idén om gruppen föddes

I december skrev Driva Louise till mig. Hon berättade att hon saknade ett forum för högsensitiva målmedvetna personer. Precis samma sak har jag känt länge. Jag har dessutom under lång tid haft en idé om att starta en grupp utifrån bloggen, utifrån posttraumatiskt växande och självhjälp.

Driva Louise önskan blev ett startskott. Jag behövde det sammanhang som hon beskrev och att jag ville skapa det. Därför gör vi nu det tillsammans. Jag tror att det kommer att bli precis så genuint och hoppfullt som vi önskar, just för att gruppens syfte finns redan inuti oss administratörer, som en stark längtan efter att få höra till.

En grupp för dig som vill växa tillsammans

Detta är gruppen för dig som behöver en varsam trygg miljö med andra som förstår värdet av det och vårdar värdet av dig. Detta är gruppen för dig som ofta känner dig sårbar och behöver stöd i att hantera det från andra som känner likadant. Du är en person som har en vilja och ett driv att ta dig vidare, vill sätta upp mål och göra dem hållbara. Du vill lära dig att leva med allt det mjuka som är du i en ofta hård värld. Du tror på att det går att göra det med andra.

Hämta hem din själ - reaktionista.se

Vad menar vi med trauma?

Vi har valt att definiera trauma som själssår. Det gör vi för att vi vet att våra trauman ser olika ut. Det kan vara en ohanterlig högkänslighet, en utbrändhet som har gjort huden tunn, tillitsbrott som har blivit infekterade sår, en barndom kantad av förluster eller bara en djup känsla av att inte höra till. Du definierar själv om du kan identifiera dig i detta.

Välkommen att växa ur trauma och högkänslighet med oss

Om du känner igen dig och vill växa i en trygg miljö ansöker du om medlemskap genom att besvara några frågor. De hjälper oss att förstå vilket behov som finns i gruppen och hur vi kan göra den angelägen för just dig. Du delar med dig precis så mycket som du själv önskar. Vi låter förtroendet för varandra få ta form och landa med tiden.

Gå med här:
“att växa ur trauma”

Välkommen att växa med oss <3

8 kommentarer

  1. Vilket fint och bra initiativ! Kanske vore nåt för mig, även om jag inte är så bra på att vara aktiv i facebookgrupper. 🙂

    • Vad fint att du känner så. Om du vill kan du testa att gå med, och göra det utifrån din ork och ditt behov helt och hållet. Du binder inte upp dig på något sätt.

  2. Men Wilda!!!!!!! Galet vilket fint initiativ! Känner personligen att jag inte orkar med ett nytt sammanhang precis nu men jag kommer och joinar er en dag framöver<3

    • Tack snälla, Jenny! <3 Gott att du känner in dig själv på så sätt. Jätteviktigt. Och du är så välkommen när du är redo. Eventuellt kommer vi att ha stopp för intag om ett tag för att stabilisera gruppen lite innan vi släpper in fler, men i så fall är du välkommen när det lugnat sig lite. <3

Kommentera