Idag fyller jag år!

Det ska jag fira med det jag tycker bäst om. God mat, trevligt sällskap och tid för mig själv. Den stora festen blir på fredag och det är faktiskt första gången jag bjuder in till en stor fest med utgång efteråt. Det kommer att bli fantastiskt!

Istället för att se tillbaka på hur jag har sett ut genom åren eller hur jag har firat min födelsedag vill jag se tillbaka på några speciella stunder i mitt liv som gör mig stolt och lycklig över att vara just jag. Det är alltså en fortsättning på listan jag gjorde förra året. Topp 10 bästa upplevelserna, i total oordning.

Asla

Den dagen Asla blev min sambo och sen fortsatte vara det för evigt. Villkorslös kärlek, tester av mig som människa som ingen ens har varit i närheten av och ändå är vi här och älskar varandra så djupt, så djupt. Min allra bästa.

Untitled

Klubb Revolt. Alla lördagskvällar då vi fyllde IOGT-NTO:s lokal Lovisagården med bas, ungdomar, grymt bra musiker, veganfika och härlig stämning. Det var här jag träffade en av de kvinnor som skulle göra verklig skillnad i mitt liv – för all framtid. Tack Eva för att du gjorde det här med mig. Vi tog oss vatten över huvudet, men inte hade vi väl kunnat tro på en sådan succé!

Waterfall

Australien 2014. Bara att vara där på andra sidan jorden var ju en upplevelse i sig. Men den här stunden vid vattenfallet var något extra. Vi låg efter i tidsschemat för dagen, många var trötta och ville åka vidare. En skylt sa att ett vattenfall låg 25 minuters promenad in i regnskogen. Jag ville dit. Då sa Aron “vi springer” och det gjorde vi. Erika hakade på. I den stund jag kände vattnet mot mina händer, såg ljuset skina in genom regnskogens tak och hörde bruset, var jag så nära naturen som jag aldrig varit.

The magic number

När min fina vän födde tre barn samtidigt och alla var välmående och alla hade klarat sig och hon med. Jag grät så att jag inte kunde andas för att jag var så lycklig och sen dess är jag deras vapendragare och lekkompis och allt de vill att jag ska vara (t ex clown) när de än vill.

Untitled

Ljusmanifestation för Narkotikans offer 2012. Linda, ordföranden, frågade mig om jag ville hålla talet. Det var en ära. Till minne av alla de som dött i narkotikans spår talade jag om vad ett människoliv är och varför vi inte får ge upp om en enda människa. Det var viktigt för mig att stå där, av så många skäl att jag inte ens kan börja förklara.

Untitled

Valkampanjen för Feministiskt initiativ 2014. Jag gick i en Prideparad i rosa one-piece när det var 30 grader i luften, bakade cupcakes med rosa frosting i absurda mängder, delade ut broschyrer, värvade väljare och skålade i jordgubbsvin när valresultatet landade – trots förlust hade vi segrat i valkampanjande.

Butter beer

Londonresan 2012 med bästa Clara. Vi besökte Harry Potter-museet, London Zoo och shoppade loss. Mysigt, spännande och så himla mycket kärlek och skojigheter. Minne för livet!

Untitled

Att ställa ut min poesi tillsammans med Mathildas bilder på bl.a. Västerås Kulturnatt. Vi fick så mycket fin respons och det var fint att få chans att göra ett sånt projekt med en så talangfull person.

Untitled

UNF:s förbundsstyrelse 2011-2013. Som att få elva syskon på en gång att dela livets alla svängar med. Tider av bråk, skratt, prövningar, växande, engagemang, lärdomar och så oändligt mycket… papper. Och kärlek. Mäktig kärlek.

Untitled

Och så bonusen. Som får stå för alla de där stunderna som är helt fantastiska just för att de bara dyker upp. En dag på stranden, en vän som förstår, en sommarkväll på en brygga, en varm brasa, snöbollskrig, att laga riktigt god mat, en god kopp kaffe, regnbågar, sovmorgon, skogspromenader, någon som ber mig om hjälp, chokladbollar, en kram, att hålla upp dörren till grannen, barn som leker och skrattar, att lära mig något nytt, att våga tro på något, en påse chips, några simtag i varmt vatten, ett leende, akrylfärg och ord som flyter fram. Till exempel.

6 kommentarer

  1. grattis fina du! hoppas du firats på det sätt du förtjänar, dvs riktigt bra 😀

Kommentera