Självhjälp för personligt växande - reaktionista.se

I många år har jag haft tankarna på en serie om självhjälp för att växa i självkännedom och självkärlek. Tvivlen har varit många och tiden har inte funnits. När jag startade Facebookgruppen “att växa ur trauma” var det också med ambition att få till detta projekt. En serie med fokus på personligt växande och strategier för att hantera trauma och de svårigheter det medför. Det är ju själva grunden i varför jag driver den här bloggen.

Självklart har jag inte alla svar. Jag kan bara utgå från mina erfarenheter och de verktyg jag har skaffat mig längs vägen. Våra vägar ser olika ut. Jag har som ambition att skapa övningar, reflekterande texter och diskussionsstartare där vi skapar innehållet gemensamt. Flera människors erfarenheter och perspektiv kommer alltid nå fler personer än en ensam persons erfarenheter kan. Jag längtar efter det utbytet och de samtalen. Därför ber jag om er hjälp redan innan jag startar igång.

Svara på en enkät om vad du önskar utifrån självhjälp

Du kan svara i en kommentar nedan, i formuläret här: https://goo.gl/forms/ETyunUmDYP2dBv9u2
eller i ett mail till mig (se högst upp i sidospalten).

1. Vad kämpar du med? Vad skapar svårigheter för dig?
2. Vad skulle du vilja bli bättre på? Hur vill du kunna hjälpa dig själv? Vad tror du att du behöver?
3. Något annat önskemål

Några tankar/idéer från min egen lista: självmedkänsla, stresshantering, att sätta ord på känslor, få till en vardag som sjukskriven, att våga ta ansvar, hantera flashbacks, skam.

När jag har sammanställt mina tankar och era kommer jag att försöka skapa en röd tråd i det. Inläggen ska kunna användas både som en trappa i att ta ett steg i taget och som enskilda övningar för den som har behov av just den delen i sin utveckling. Det är alltså inte nödvändigt att ha varit med om trauma/kriser för att kunna ha användning av detta.

 

Kommentera