Vårtid

Jag väntar bland vårens blommor, väntar på det nya som ska komma men ännu inte är här. Jag väntar på nästa steg, en annan väg, öppningar mot andra världar.

BlåstjärnaSnödroppe

Jag väntar i en stillhet där allt rör på sig utan att jag märker det. Jag inser att något inom mig är förändrat först när det är för sent att gå tillbaka. Mellan träden skymtar en blå himmel och jag längtar efter vingar. Längtar som jag aldrig längtat förut.

Körsbärskornell
Scilla

Jag tänker på dagar då jag inte kunde se knopparna brista, för att det gjorde så förbannat ont att vara instängd i det meningslösa när solen skrek i mina öron om att livet var fantastiskt. Jag ville inte ha hoppet, ville inte ha soluppgångarna.

Vitsippor
Vitsippa

Men där i min önskan bort hittade jag hem. Där i min största sorg kläcktes en fågelunge så fulländad att jag alltid skulle älska den. En skräckslagen hoppfull liten varelse som har lärt sig flyga nu. Med sina egna stolta vingar vecklar hon ut sig och väntar på vind.

Vårlök

SparaSpara

8 kommentarer

Kommentera