Jag ringer till antagningsservice inställd på strid.
Jag använder min myndighetsröst när jag redogör för min situation.
Personen i andra änden säger:
– Om du går in på dina sidor så har jag en överraskning till dig.
– Vad menar du? Att jag är antagen?
Jag tror att han skrattar lite åt mitt allvar när han ger mig ett ja.
Jag svarar i samma allvarliga ton:
– Okej, då får jag tacka så mycket.
Sen förstår jag.

JAG ÄR ANTAGEN! JAG SKA BLI SOCIONOM!

Efter 2 år på gymnasiet och 6,5 år på vuxenutbildning. Efter ätstörningar, självskadebeteende, suicidförsök. Efter behandlingshem och avdelningar. Efter 13 feldiagnoser och ett 50-tal mediciner. Efter 15 år i terapi. Efter högskoleprovet som jag tvekade om jag ens skulle skriva. Efter att ha byggt upp en kropp som inte orkade något alls. Efter arbetslivsåtgärder och läkarintyg. Efter att ha skapat min egen vardag med mina egna rutiner i 12 år. Efter allt som skadat och byggt upp mig igen.

Och personen som skålar bredvid mig i solnedgången vet allt det. Min person, som har följt mig genom alla dessa stormar. Ni är fler som har gjort det, och just idag tänker jag på er med så stor tacksamhet att tack inte räcker till. <3

Nu börjar ett annat liv. Nu ska jag bli den jag var menad att vara.

Det kommer inte att vara så här guldskimrande varje dag, men just nu får det vara det. Det kommer inte att vara lätt, men jag kommer att ta en dag i taget. Jag lever fortfarande med en utmattad kropp och en gammal själ. Det är okej. Det är en del av varför jag kommer att bli en så jäkla bra socionom. Det här är min chans till ett liv där jag får visa vem jag är. Där jag får vara mer frisk än sjuk. Jag längtar så att hjärtat brister.

JAG SKA BLI SOCIONOM!!!!!!

42 kommentarer

 1. HURRA! Du är så himla bra och du kommer bli en fantastisk socionom. Stort grattis och varmt lycka till! <3

 2. Hurra och grattis, Wilda!!! Är så glad för din skull! Lycka till!!

 3. Grattis fina, fantastiska du! Blev så glad när jag läste det på Facebook igår, men glömde helt av att gratta?! Det här kommer passa dig utmärkt, och jag älskar att läsa det här för att det märks att du är så genomlycklig just nu. Kram på dig, bästa du! <3

  • Så tacksam för att jag får dela glädjen. Tack <3 Ja, jag är verkligen så himla glad över detta. Måste nypa mig i armen när jag tänker på det. 😉 KRAM! <333

 4. *RYSER* så jäkla rätt! Du är grym och kommer bli fantastiskt i ditt kommande yrkesliv! Stort grattis <3!!

 5. ÅH SÅ KUL, och skönt att allt löste sig!! Så fint och så underbart att tillslut hamna precis där man vill och ska vara! Grattis, grattis till dig!
  Hoppas på att jag också ska lyckas komma in på mitt förstahandsval för det här läsåret, som jag står som andra reserv på. Det är en konstnärlig utbildning, så jag vågar inte vara allt för hoppfull även om jag ligger på andra plats.

 6. KLART DU SKA!!!! så jävla stolt över dig. efter alla år. visste att du skulle komma hit. älskar dig!!!!!

 7. Måste bara säga grattis igen, detta inlägg gör mig så glad. Du kommer fixa det här hela vägen, jag är så säker, också säker på att du är en av de människorna som verkligen kommer att göra skillnad. Kram

 8. Wow vad kul!! Stort grattis! Blev så glad och rörd när jag läste detta. Du kommer bli en grym socionom och jag är så himla glad för din skull att du äntligen är på väg mot din dröm <3

 9. Pingback: Vykort från Motala | sandguld, måsar och kanalbåtar | REAKTIONISTA

 10. Pingback: Vykort från Motala | guldsand, kanalbåtar och måsar | REAKTIONISTA

 11. Stort varmt grattis!!!!
  Jag blir tårögd av att läsa och känner en väldig lycka för din skull! Lycka till och jag ser fram emot att följa din resa till målet!

 12. Dét er stort! Din stærke vilje fører dig derhen, hvor du allerhelst vil være – hvor du gror, vokser, videreudvikler og uddanner dig… Stort, stort TILLYKKE!!! De bedste ønsker for dig og din videre færd, Grete

 13. fy farao vad bra och hurra för dej!! är mitt uppe i skiten själv, hoppade av gymnasiet, är 25 till våren och vet fan inte om eller ens jag kan komma någonstans i livet men din historia ger mej lite hopp.

  • Det är för såna här kommentarer jag skriver och berättar. Om jag bara kan ge lite hopp till någon som kämpar så får min bakgrund en mening. Jag hoppas att du också får uppleva det, känna hur din kamp kan få mening i att stärka någon annan. Och framför allt dig själv. Det går. Du kan. Varma kramar och hopp till dig!

 14. Börjar lipa varje gång jag tänker på det här, och än värre när jag läser dina ord. Det är en jävla saga alltså, och bara början! Tycker det fantastiskaste med allt detta fantastiska är att du med ditt bagage och den resa du påbörjar nu kommer kunna hjälpa andra i samma riktning. Jag måste liksom lugna mig när jag tänker på det. Du gör världen till en bättre plats Wilda.

  • Nu började jag gråta igen. <3 Tack för att du har förmågan att sätta dig in i vad detta innebär för mig och använda den så att jag får känna att någon verkligen förstår hur stort det är. <3 Du är fantastisk Alicia. Jag tycker så mycket om dig <333

 15. Pingback: Länk-kärlek: Sommar 2017 - Teknifik

 16. Pingback: Den första dagen av min framtid. | REAKTIONISTA

Kommentera