Julen 2016 innehöll nästan alla personer i min självvalda familj. Jag lekte järnet hos de tre fadderbarnen som fick varsin griffeltavla och gjorde slut på en krita var innan kvällen var över. Underbart! Och så kom jag hem och försökte mysa med Asla, som var mer intresserad av att öppna paketen under granen och kidnappa diverse julpynt.

Asla Christmas cat - reaktionista.se

Fredagen i extraföräldrarnas hem med fantastiskt god julmat: grönkålspaj, rågbröd, Janssons och pepparkakscheesecake till kaffet. Två timmar innan stängning fick jag meddelande om att min dator var klar för hämtning och vid julklappsutdelningen låg den plötsligt under granen med ett nytt batteri. Så tacksam! Pricken över i:et var den magiska solnedgången innan hemfärd.

Julbord - reaktionista.se

På julafton begav jag mig med tåg till Örebro och ut på landsbygden. I den här idyllen dukade vi fram ett julbord med alla möjliga goda smaker. Jag testade mumma för första gången: hälften öl (alkoholfri så klart), hälften julmust. Så gott!

Christmas eve - reaktionista.seChristmas eve - reaktionista.se

I torpet fanns det tre fyrfotade vänner. Hunden Moa och kattungarna Bob och Whiskey. Full rulle med andra ord! Så himla gulligt när Bob låg och snarkade utsträckt i min famn.

Christmas eve with Moa - reaktionista.seKitten Bob - reaktionista.se

När matkoman satte in var det svårt att röra sig, men eftersom jag skulle åka hemåt efter Kalle så passade vi på att byta julklappar. Ni ska få se vad jag fick längre ner 😉 Efter en uppfriskande promenad i det ruggiga vädret värmde vi oss med kaffe och godis framför Kalle Anka. Det var så fint att ha ett barn med på julen som lekte runt oss. Jag kramades hejdå och åkte hem till Asla.

Christmas eve - reaktionista.se

Väl hemma fyllde jag på med julmat och försökte hålla mig vaken med choklad och kaffe. Att ha en hel chokladkartong för sig själv var en bättre idé i teorin. Nåja, trots ett visst illamående höll jag mig vaken tills det var dags för julnattsmässa.

Christmas night at church - reaktionista.se

Jag mötte upp en vän där och avslutade julen på allra bästa sätt, i frid och tacksamhet över livet.

Christmas presents - reaktionista.se

Julklapparna! Jag hade önskat mig sånt som ändå går åt hos mig. Inget märkvärdigt alltså, men det blir ju verkligen mer betydelsefullt när det kommer från någon annan. Julblommorna ovan symboliserar så mycket av det här året. En hyacint, en amaryllis och en julkaktus. Och så växtnäring till alla mina andra 52 grönskande vänner. Lite som att få barnmat till sina ungar 😉 Mycket uppskattat!

Julklappar - reaktionista.se

1 | Pukka-te, geléhjärtan, fruktpåsar som kan återanvändas, Fairtrademärkt läppcerat, servetter i betydelsefullt mönster.
2 | Min dag på 3 minuter (tack Sandra!), Den magiska gnistan – vägen till ett kreativt liv av Kajsa Ingemarsson
3 | Fina julhälsningar från Alicia, Emmy och Jessica + julklappspengar som gör gott i januarikassan
4 | Varmchoklad-blandning och julkaktus med finaste krukan
5 | Målarbok med fjärilar (med rena konstverk på varannan sida och målarbokssidor på de andra), gelpennor och en ritbok med hård pärm (så speciell känsla!)
6 | Hårfärg, björkmönstrat duschdraperi och tights

TACK! Och den bästa julklappen av allt:

Vi har samlat in 5110 kr till Vit jul!

Vit jul 2016 - reaktionista.se

Vinnaren i utlottningen av ett Vit jul-paket är Jenny! Stort grattis!

✶ ✶ ✶ ✶ ✶

Tack till alla som har bidragit till att barn och unga får trygga platser att gå till på jullovet.

Logo IOGT-NTO utan mo¦êrkbla¦è RGB

Vit jul är en kampanj från IOGT-NTO-rörelsen.
Läs mer och ta ställning för Vit jul här och gilla gärna Vit jul på Facebook.
Tillsammans kan vi göra jullovet mindre ensamt för många barn.

Kommentera