Vecka femtiotvå.

En riktigt god och närvarande jul önskar jag dig. Dagar där du kan få vara precis som du är, känna precis som du vill och få dela det med andra om du vill det. Det finns så många som har det svårt just nu. När allt det allmänna är stängt och cirklarna sluts runt de som har varandra. Vet om att du alltid, när som helst, får skicka iväg några ord till mig. Många gånger har det hjälpt mig att bara veta att det finns någon där ute som kan ta emot mina ord. Så om du behöver det, tveka inte att skicka ett mail eller höra av dig på annat sätt. Jag kan inte ta bort det som gör ont, men jag kan dela det med dig tills det blir lättare.

Vecka femtiotvå och julen - reaktionista.se

Vecka femtiotvå

måndag | julaftonsfirande med stjärnmamma, hennes syster och Daniel <3 midnattsmässa på kvällen/natten.
tisdag | en stillsam förmiddag innan vi åker iväg till Daniels föräldrar där familj och släkt samlas för julfirande. 
onsdag | julen i Björsund avrundas och vi åker hem till studielyan.
torsdag | studiedag med juridik-gruppen. bokredigering på kvällen.
fredag | studiedag med juridik-gruppen. meditation på kvällen.
lördag | utvärdering av 2018 och planering för 2019.
söndag | planering för 2019 och 

Julfirande

Jag ska fira julafton med en stjärnmamma, hennes syster och Daniel. Hemma hos oss faktiskt. Vi har storstädat och fixat den godaste vegetariska julmaten jag kan tänka mig. Det blir ju som bäst när en får göra det själv 😉
Ikväll ska jag ge mig iväg till midnattsmässan som tidigare år och imorgon efter lunch åker jag och Daniel till hans föräldrar i idyllen. Jag har längtat dit sedan i somras så det ska bli overkligt fint att få träffa alla igen och beundra de vackra omgivningarna i vinterskrud.

 

Be who you needed when you were younger.

 

Veckans self-care

Jag behöver ta mig tid att yoga och träna i veckan, mellan alla julbestyr och studietimmar. Men viktigast är att jag tar stunder då jag känner efter, skriver av mig, låter det gamla som känns få utlopp på något vis så att jag kan vara närvarande i nuet. Kanske kommer julen alltid ha sina sorgkanter. Det är okej det också. Jag behöver inte vara alltigenom glad för att kunna njuta av julen och vara här och nu. Och jag vill finnas där om andra behöver någon. 

Veckans studier

Medan Daniel åker skidor i fjällen vaktar jag Asla och studerar juridik hemma. Jag har passat på att bjuda in studiegruppen till mig så det kommer att bli riktigt mysiga dagar. Vi ska i första hand plugga socialtjänstlagen, men det blir en del förvaltningsrätt och ärendehandläggning också. Nu börjar det verkligen kännas som att kunskapen sätter sig. 

Med sikte på 2019

Det jag älskar mest med mellandagarna är att jag får utvärdera 2018 och smida planer för 2019. Att sätta upp mål och se över vad jag vill med det nya året ger mig så mycket hopp och styrka. Som att jag sätter en ton för hur jag vill ha det och vem jag vill vara och utvecklas till i framtiden. Jag använder mig oftast av mina frågor för att utveckla meningsfulla mål. Den första delen hittar du här.

Veckans blogg

Det blir några återblickar på 2018 och även december månad. Sedan vill jag bjuda in er i julstämningen. Inför nästa års första vecka förbereder jag lanseringen av några nya steg för bloggen och för mig själv. 


Kommentera