Juli har verkligen varit min semestermånad. Har du också haft chans att semestra i juli? Trots halvtidsstudier så kunde jag ta ledigt tre veckor. Det behövdes. Efter en mysig hotellfrukost med influencernätverket Tuna Influencers styrde jag och Daniel (mest Daniel) bilen mot Ängelsberg. Där väntade en vecka i Västmanlands skogar, fotbolls-VM, bokskrivande, en Asla på rymmen och många fina utflykter OCH BAD! Jag har slagit badrekord i juli.

För att hålla oron över klimatförändringar och fotbollsnerver i styr har jag handarbetat. Sytt och broderat och målat och skrivit. Sybingo-konceptet har jag svalt med hull och hår och har även kallat mig “en ny Lars Lerin” under juli. Jo, hybris ligger nära till hands för mig. Speciellt när MonthlyMakers-kollegorna hejar på.

När jag inte har guidat kreativa vänner i stan har jag utnyttjat min egen sommarguide till Eskilstuna. Sista helgen spenderades med en efterlängtad vän i Motala. Det känns alltid som jag har gjort mycket mer när jag samlar månaden så här. Kan du också känna så, att du inte ser allt du gör när dagarna rullar på?


2018 är mitt ledord VÅGA. Tolv konkreta mål vägleder mig mot modet och styrkan. De handlar bland annat om lärande, träning, att tro på sig själv, rutiner, utveckling, hållbarhet, skrivande, vård och egenvård.

Fjäril i fönster - reaktionista.se

I juli har jag vågat…

 • vara trött och umgås ändå.
 • ta emot omfattande kritik på akademisk text och lärt mig massor av det.
 • väcka spöken från det förflutna.
 • känna med en lidande Moder Jord och visa den smärta och sorg det skapar hos mig.
 • besöka Bröstcentrum och prata om oron för genetisk cancer.
 • hålla i en skrivövning.
 • sy egna saker utan att egentligen ha kunskap om det.
 • måla akvarell och känna mig stolt över resultatet.
 • vara sårbar och flamsig med vänner.
 • stänga ute omvärlden när det har behövts.

Fysisk hälsa | avslappning och hjärntrötthet

I juli har den eskalerande utmattningen avstannat. Jag har lärt mig att hantera tröttheten på nytt och hitta balans i dagarna. Det märks att jag reagerar starkt på att komma ur mina rutiner, t ex vid resor. Då slår hjärntröttheten till. Värmen har nog ändå gjort mig gott, då jag slappnar av mer i kroppen. Jag skulle behöva röra mig mer, vilket jag också har försökt med när temperaturen har sjunkit. En kväll deltog jag i yoga i Rothoffsparken vilket gjorde gott på många sätt. Sen har jag simmat en hel del också, i å eller sjö eller pool.

I början av juli var jag förkyld och väldigt dålig fysiskt, men efter veckan i Ängelsberg var även den envisa hostan borta. Det var väl alla de där friska baden och lantluften som jagade iväg förkylningen 😉

Wilda juli 2018 - reaktionista.se

Själslig hälsa | spöken från förr

Jag landade djupt under veckan i Ängelsberg. Det är som om jag blir mindfulness själv där uppe. Andetagen djupnar och kroppen blir tung och mjuk. I mitten av månaden fick jag besök av kreativa vänner som startade igång min kreativitet igen. Välbehövligt! Överlag har jag kunnat vara närmare mig själv i juli.

Jag fick möta två stora utmaningar som drog upp minnen från förr. Jag kom på mig själv med att undra hur en egentligen hanterar ångest. Det har jag inte känt på så länge. Den arga sorgen var också väldigt nära. Det som gör mest ont att minnas idag är den ensamhet jag bar på, och hur utsatt mitt yngre jag var – av andra men också av sig själv. Jag önskar att jag hade kunnat ge henne all den kärlek jag har till mig idag. Tyvärr tror jag inte att jag kunde ta emot den då.

Istället ger jag mig den nu. Med djupa andetag, terapisamtal, meditation, tillfälliga flyktbeteenden och närhet när det funkar. Att inte lämna mig ensam i det är så viktigt, men också väldigt svårt eftersom mina känslor bara landar helt när jag är för mig själv.

Sommarträdgården - reaktionista.se

Vardagsrutiner | osynkade sovtider och badrekord

Sommarens rutiner går som mest ut på att hålla aktiviteter balanserade för att parera tröttheten. Jag sover för det mesta tills det känns behagligt att gå upp. Jag går och lägger mig först när sömnigheten faller på. Om jag inte följer kroppens signaler i det fungerar det inte att somna. Där är jag och Daniel väldigt osynkade, eftersom Daniel somnar tidigt och jag behöver tid att varva ner innan jag lägger mig, liksom morgnarna. Har ni som blivit sambos sett någon förskjutning i era sovtider med tiden eller håller de i sig?

Jag har klarat värmen bra ändå. Sköljt handlederna i kallvatten, svalkat huvudet och kroppen med många bad. Jag har badat 19 av 31 dagar i juli. Badrekord! Men det har ju varit så jädra varmt.

Akvarellkurs med Alicia Sivert - reaktionista.se

Kreativitet i juli | sömnadens sommar och sybingorutor

Vilken kreativ månad det har varit! Jag gick helt igång på #sybingo och har sytt en kudde (gör en kudde, skapa något till hemmet, slutför ett ufo), broderat korsstygn (brodera något, färdigt mönster, skapa i garn, , sytt en tygkasse (sy tygpåse, från eget mönster, något mönstrat) och sytt om en secondhandfyndad klänning (sy om ett plagg, återbruk, sy i en knapp). Jag har klarat av en hel del rutor redan: 10 av 20 rutor. Nu har jag tre roliga projekt kvar innan deadline. Jag som inte ens trodde att jag kunde sy.

Dessutom var ju några av Monthly Makers värdar här! Vi fick en privat akvarellkurs av Alicia och pratade kreativitet till sent in på nätterna. Vi tog med oss akvareller och handarbeten och skapade på bryggan (kryss för att ha deltagit i en skaparjunta + skapat i solen också).

DIY sy en tygkasse sybingo2018 - reaktionista.se

Månadens skrivande| textanalys och bokscener

I början av juli skickade jag in en textanalys, sen tog jag några veckor ledigt. Först de sista fem dagarna i månaden startade jag igång sommarkursen “Akademiskt skrivande” igen. Läraren har varit på semester och det gav också mig möjlighet att vila. Två mindre deluppgifter kvar nu!

I juli har bokskrivandet fått ta över annat skrivande. Veckan i Ängelsberg gjorde susen och plötsligt kunde jag skapa mitt eget flöde med orden. Kombinationen av deadlines och textproduktion i högskolestudierna och den längtan jag har haft till bokmanuset var en succé. Sedan jag kom hem har jag skrivit några ord här och var, men slutspurten blir nu i augusti.

Bullet Journal vecka 29 - reaktionista.se

Bloggen i juli | motivation och höstförberedelser

Jag är verkligen stolt över det jag skapar här. Ibland får jag kommentarer och mail som gör mig alldeles vimmelkantig av lycka. Att få bekräftelse på att det jag gör når ut till andra, landar mjukt och öppnar låsta dörrar är makalöst stort. Jag blir så motiverad och inspirerad! Tänk om fler kan få se att det finns ett annat sätt att leva. Tänk om fler förstår hur de kan hjälpa någon som har det svårt. Tänk om mina ord får någon att lära känna sig själv lite mer. Ni är bevis på det, och det är svårt att ens ta in.

Besökarantalet går alltid ner under sommaren, men det har inte varit så farligt ändå. Jag har gett mig tid att fundera på vad jag vill förändra till hösten och hur jag kan ta in er som läsare ännu mer i bloggen, för det här är en plats som vi på många sätt skapar tillsammans. Har du något önskemål?

Jag har även fått några mer seriösa erbjudanden om samarbeten och äntligen fått betalt vad jag begärde för ett inlägg. Skönt när hårt arbete faktiskt lönar sig. Tror ni att det lossnar nu?

De populäraste inläggen i juli:

PicNic i Parken 2018 - reaktionista.se

Månadens stjärnögonblick

Hålla honom i min famn och sjunga med Chris Kläfford (live) i Imagine under gyllene timmen.

Mål och planer för augusti

 • Sy en kaftan.
 • Se Winnerbäck på Zinkensdamm.
 • Förbereda boken för en sista redigeringsfas.
 • Promenera dagligen.
 • Lägga upp en ekonomisk plan för hösten.
 • Slå nytt badrekord.
 • Bli sambo och forma gemensamma rutiner.
 • Göra en rutinplan för hösten.
 • Gå på två möten som studentrepresentant.

Hur var din julimånad?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

4 kommentarer

 1. Alltså wow, just hittat till din fina blogg och jag måste bara säga att jag redan älskar den! Underbara bilder och även text!
  Jag är själv påväg ur min utmattning men kan ändå relatera till mycket av det du skriver.

  • Det är helt fantastiskt att få suga åt sig av såna här ord. Tack för att du tog dig tid att säga det. Jag blir så motiverad till att fortsätta skriva och fotografera 😀 Extra fint när det också kan ge andra något. Skönt att höra att du är på väg ur den. För mig är den nog tyvärr livslång men det går att lära sig leva med den ändå. Tacksam för den acceptans jag har byggt upp.

Kommentera