Jag ömsar skinn - reaktionista.se

Kära dagbok,

det har varit några svåra månader. Smärtan i kroppen när aprilvädret fortsatte in i maj, oroliga nattliga timmar när gamla rädslor fick ny kraft, sorgen i relationer som går sönder i tystnad, maktlösheten i alla förändringar som är på väg nu. Och mitt i allt detta den stora tacksamheten. Människor som sluter upp omkring mig, skrivandet som tar mig stora kliv framåt, livet som väntar i höst som kommer att kunna fylla alla tomrum jag lever med nu.

Det är som om jag har värkt ur mig en ny version av mig den här våren. En tryggare, lugnare person som värderar stabilitet och fri tid mest av allt. Jag ömsar skinn inför sommaren. Utanför min hud har inte så mycket förändrats än och jag känner hur jag inte får ihop pusselbitarna här inne med de utanför. Jag behöver forma om dem. Möblera om tills utsidan speglar insidan, rensa ut det som inte passar in med mig, byta ut garderobens innehåll, äta mat som min kropp växer av och stabilisera inifrån.

Om några veckor flyttar det in en person till i min lägenhet i två månader. En månad senare flyttar en annan person in som jag inte vet vem det är än. Och jag börjar ett helt annat liv. Från 25 % studier under flera år ska jag nu läsa heltid på högskolan. Jag ska lära känna nya människor, bo tillsammans med någon, hitta rutiner i en ny vardag, lära mig en annan ekonomi, hitta sätt att ta hand om mig i det som kommer att innebära en enorm mängd trötthet. Jag kommer att lära känna nya sidor av mig själv, få nya perspektiv på världen. Jag ska bli någon annan än den min historia gjorde mig till. Jag vill skriva mer om det, men det får bli en annan gång.

Just nu är det svårt att sätta ord på det som händer, svårt att få tid att skriva annat än det som behöver ut. Jag hoppas att jag snart kan landa i detta nya, men eftersom bloggen också speglar mig behöver den också få växa långsamt ett tag nu. Stabiliseras. Andas. Hitta sin form i allt det nya. Jag hoppas att ni vill andas här med mig.

/Wilda

23 kommentarer

 1. Wilda! Är så glad för din framgångar, du är verkligen en inspiratör. Blir stolt som internetvän. Har varit sämst på att kommentera pga stresshjärna men läser allt du skriver och blir alltid så till freds med dina ord. Sluta aldrig skriv <3 Stora sommarkramar!

  • Wilda Svara

   Det är helt förståeligt Nastasja och inget jag har oroat mig för, finis. Jag förstår att det är fullt upp och så har ju jag också haft mer än vanligt. Jag har ju inte ens svarat på det här på flera veckor 😉 Vi får väl helt enkelt vara rädda om oss och släppa sån där prestation. Tusen tack för dina underbara peppande kommentarer. De går rakt in <3 KRAM!

 2. Älskar dina texter och ser fram emot att se ditt nya skinn, är säker på att det blir starkt, hållbart och vackert ❤️

 3. Vilken otroligt vacker bild på dig!
  Det låter som en stor och spännande förändring. Men som alltid när någonting ändras eller man växer är det tufft, svårt och gör ont.
  Är här och andas med dig. Kram

  • Wilda Svara

   Tack Ida! <3 Ja det är svårt med förändringar. Så dubbelt. Kram!

 4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #22 | antika böcker, raps och rotsystem. | REAKTIONISTA

Kommentera