Inlägget innehåller propaganda för Feministiskt initiativ. Det är mina egna obetalda åsikter direkt från hjärtat. Du behöver inte hålla med. Du kan lämna det där. Jag skriver om det för att det är en del av vem jag är, och vad jag tror på. 

Sista helgen i februari åkte jag till Malmö för att vara med på valkonferensen för Feministiskt initiativ. Det var mycket osäkerheter kring om jag skulle komma iväg eller inte, men jag valde att tro på att allt skulle lösa sig. Det gjorde det också. Med en avklarad tenta och en hanterbar trötthet tog jag tåget som fem timmar senare stannade i Malmö. Där möttes jag av Ellen och hennes fyrbenta vän Otto. Så märklig känsla det där med vänner från nätet som en aldrig träffat, men som en ändå känner ganska bra. Samtalet flöt på från första början och vi hade en mysig kväll med burgare, popcorn, chips och Netflix. Och en hel del mys med Otto så klart.

Morgonen efter följde Ellen och Otto mig till Moriska paviljongen där valkonferensen gick av stapeln.

Hemma hos Ellen - reaktionista.se

Jag registrerade mig, fick ett röstkort och hittade en plats. Det var en märklig känsla att vara där utan att leda hela tillställningen som jag ju var med och gjorde förra året på kongressen i Västerås.

Det visade sig att jag hade hamnat bredvid en student från USA som läser i Cambridge och forskar på feministiska partier. Så i dagarna två försökte jag översätta från svenska till engelska. Men egentligen är det mer sant att vi hjälptes åt. Min engelska är lite ringrostig så ibland beskrev jag mest ordet jag letade efter som Lisa sen hittade rätt ord för. Så fin sprudlande människa! Och jag fick ett sätt att hålla fokus. Win-win! Som någon sa “det är ju precis så Fi fungerar, vi hjälps åt”. Ett fint exempel på det!

Vi startade igång med årets valfilm, som fick mig att både gråta och känna att “en annan värld är möjlig” <3

Under lördagen var det mest pläderingar för riksdagslistan (personer som talar för sig själva och sen andra som talar för andra). Mina ögon tårades några gånger om av alla hyllningar och starka tal. Valberedningen hade gjort ett helt enormt jobb med att intervjua alla dessa människor. <3 Innan vi ajournerade oss för dagen röstade vi genom röstsedlar där vi fick rangordna 59 personer från 1-59. Ingen lätt uppgift med så många starka namn.

Valkonferens Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Här ovan ser ni kvinnan som jag allra helst vill se i politiken framöver. Farida Al-abani som jag träffade genom IOGT-NTO och som har drivit så många bra initiativ och gjort så mycket gott att jag inte ens kan börja. En kunnig, ambitiös, driven och ödmjuk människa med karisma och humor som få. En annan person som jag tror mycket på, och som fick flest pläderingar från talarstolen är Lotten Sunna. Modigare, klokare människa får en leta efter. Med ett starkt rättspatos.

Malmö - reaktionista.se

Efter att jag hade röstat checkade jag in på mitt hotell, pratade med älsklingen, bloggade och tog en dusch. Sen var det dags för middag.

Valkonferens Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Med trevligt sällskap, en slagverksorkester, god vegomat, ljuvlig stämning och en estradpoet var kvällen en succé. Så många varma människor som bjuder på sig själva!

Valkonferens Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Valkonferensen fortsatte på sin andra dag. Vi såg valfilmen igen och tårarna rann lika mycket denna gång. Stämningen var varm och förväntansfull. Riksdagslistan presenterades och mina favoriter var högt upp allihop. Vilket gäng!

Valkonferens Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Gudrun presenterade valplattformen med ord som fick mig att både rysa och gråta och hitta kraften från tårna. För jäklar vad vi kan!

Valkonferens Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Gita fick rycka in när Amanda Mogensen skulle rita vår vinnande triangel som den mångsidiga kommunikatör hon är <3

Gita Nabavi blev förresten enhälligt vald som partiledare jämte Gudrun Schyman. Det känns helt rätt. Jag har ju fått äran att jobba litegrann med Gita och vet att hon är proffsig, varm och har båda fötterna på jorden.

Riksdagskandidater Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Valkonferensen avslutades i förtid, mycket tack vare en fantastisk mötesordförande. Jag hängde kvar när riksdagskandidaterna blev fotograferade och lyssnade på informationen till dem från partiledarna om vad som händer framåt. Så stolt över detta gäng och ska göra mitt yttersta för att kunna bistå dem nu och framåt. Vi gör det tillsammans!

Partiledare Feministiskt initiativ 2018 - reaktionista.se

Din röst räknas

På konferensen lanserades också #dinrösträknas och slagorden “klart vi kan!”. För så här är det: i en demokrati är ingen röst bortkastad. Varje röst är en människa, en verklighet och ett hopp. Om du vill rösta på Feministiskt initiativ – gå in på dinrösträknas.nu och gör din röst hörd. För att visa att inga röster är bortkastade. I höst tar vi plats i fler kommuner, landsting och i Sveriges riksdag.

Jag har redan röstat - reaktionista.se

Kan vi ställa om, ställa ner, ställa krav innan hav går över land och släcker varje hjärtas brand?

Klart vi kan!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett avtryck