Copenhagen

Efter två restaurangbesök, promenader längs Ströget och Vårfrukyrkan var det dags att åka ut till den lilla sjöjungfrun. Havfruen ligger en bussresa bort (eller cykeltur). Jag rekommenderar dock inte det alternativ vi valde – bussen. Det tog tid i all trafik.

Copenhagen Havsfrue

Här är hon! Turister flockades och kameror blixtrade och klickade. Jag blev en aning besviken. Jag kan inte svara för om det var den långa bussresan som stal mycket tid i vårt Köpenhamndygn, kameraobjektivet som fastnade på kameran eller att det faktiskt inte var så mycket mer att se än havsfrun själv.

Copenhagen Havsfrue

Konstnären är Edvard Eriksen som inspirerades av H.C. Andersens saga. Skulpturen är av brons och är en kopia av originalet.

Copenhagen

Området där vi tog bussen hade vackra tegelfasader och stora vita fönster. Jag är väldigt svag för tegel och att fotografera närbilder på dessa hjälpte mig att acceptera att jag bara skulle kunna fotografera resten av vistelsen med min telezoom.

Copenhagen Nyhavn

Vi hoppade av i Nyhavn och njöt i fulla drag av arkitekturen, vattnet och hamnbåtarna. Liv och rörelse och en fantastisk plats.

Copenhagen NyhavnCopenhagen

Jag klickade för fullt och J fångade min entusiasm på bild!

Copenhagen Nyhavn
Copenhagen_Nyhavn
Nyhavn Copenhagen

Vi hade lite ont om tid efter resan till den lilla havfruen och bokade därför om våra hembiljetter till ett senare tåg så att vi skulle hinna med mer på Tivoli. Vi hade nog varit lite för optimistiska och oplanerade men det viktigaste var ju att vi var tillsammans. Nykära och allt!

Copenhagen NyhavnCopenhagen Nyhavn

Under den långa bussresan tillbaka där vi fastnade i rusningstid passade jag på att dra nytta av telezoomen. Vackra husfasader, historiska skulpturer och detaljer i Köpenhamns fantastiska ögongodis.

CopenhagenCopenhagen

Det fanns helt klart mycket att se och en dag var verkligen inte tillräckligt för att få en känsla för denna stad. Köpenhamn är ju mästerligt när det kommer till arkitekturupplevelser. Hit vill jag komma tillbaka snart!

CopenhagenCopenhagenCopenhagen

Då vill jag se Christiansborgs slott (ovan), åka båt under broar, njuta av en god middag, cykla längs vattnet och se något museum. Kanske åka ut till Louisiana. Och uppleva ännu mer av Tivoli. Det vi hann uppleva av detta fantastiska nöjesfält ska ni få höra om i den avslutande delen om vårt äventyr i Köpenhamn.

Copenhagen

avtryck

  1. Så tråkigt med objektivet, har du lyckats fixa det nu? Fina foton hur som helst! Så mysigt att resa när man är nykära alltså, saknar det!

    • Wilda Svara

      Tack! Tyvärr har jag inte lyckats fixa det, men har inte försökt så mycket heller. Behöver ta mig till Stockholm för att kolla upp det men det verkar som att det är skruvarna i objektiv eller kamerahus som har gängat ur. Beställde ny kamera idag. Var kanske ändå på tiden. Ja det var en härlig resa.

Kommentera