I höstas var det en person som jag inte kunde sluta prata med. Jag var inte riktigt beredd på att bli förälskad. Jag skulle ju leva själv under min utbildning och gärna resten av livet. Män hade jag ju fått nog av. Men så ringde jag min stjärnmamma en kväll och var alldeles bekymrad över vad som hände i mitt känsloliv. Hur känns det när en är kär? HUR GÖR man? Ett dygn senare vågade han ta första steget. Under en supermåne blev vi ett vi. Nu har det snart gått ett halvår och vi växer bara starkare i trygghet och kärlek.

Något som dock inte är så lätt när vi båda studerar heltid och bor på två olika orter är att få tid att ses. Även om vi går i samma klass och träffas då och då i klassrummet hinner vi inte med varandra som vi önskar. Och vi vill ju helst inte vara utan varandra. Så i augusti kommer Daniel och jag att flytta ihop i min lägenhet! Det ska bli så himla fint att få dela livet tillsammans ännu mer.

För att ni ska få lära känna Daniel lite mer har jag gjort en intervju med honom. Och precis som jag så öppnar han sig och ger eftertänksamma personliga svar. Introverter, ni vet? <3

Daniel - reaktionista.se

Vilka är dina bästa egenskaper?

Min empati för andra människor. Jag vill ju tro att jag är rolig, haha. Jag har ju ett relativt positivt tänk om människor. Jag vill människor väl. Plikttrogen brukar chefer kalla mig. Wilda vill lägga till: vill utvecklas och tar till sig nya perspektiv.

Vad gillar du att göra?

Fiska, frisbeegolf, träna och spela innebandy. Sport i allmänhet. Åka längskidor och kolla på sport. Kolla på gripande dokumentärer gärna med psykologi, filosofera om samhället och människor. Vara med familjen, vänner och Wilda. Plocka svamp, vara med djur, lägga pussel. Att resa, även om jag inte gör det så mycket. 

Vad har du studerat och jobbat med?

Jag är utbildad kock och har jobbat som det i totalt 5 år, blandat annat i Australien och på Irland. Jag är utbildad reseguide men har inte arbetet som det. Det var inte jag på något sätt. Det var vad jag trodde var jag. Sen är jag utbildad behandlingsassistent med inriktning KBT och har jobbat med det i 7 år på ett särskilt boende. Just nu utbildar jag mig till socionom i samma klass som Wilda.

Daniel - reaktionista.se

Favoritmusik?

Menar du artist eller genre? I grunden gillar jag olika typer av musik. Ena stunden kan jag lyssna på gammal punk från högstadiet/gymnasiet, ibland hårdrock. Framför allt Metallica. Punk (Dia Psalma, Ebba Grön), för att det är ett skönt sätt att spela på. Det finns ingenting som slår Winnerbäcks tankevärld, hans texter och musik. Det är något som verkligen är jag till hundra procent. Hans musik tar jag till mig bäst. Jag gillar även Hellström, Melissa Horn… det finns ju fler.

Favoritmat?

Vad ska jag välja? Jag kan inte välja en. Morfars paprikakyckling med nokedli (ungersk hemmagjord pasta). Dubbelpanerad abborre, gös eller torsk (färsk nyfångad i Norge) med färskpotatis, stuvade kantareller och en kall vitlökssås till. Banoffee paj.

Vad gör dig glad?

Wilda. Att människor jag känner mår bra, Winnerbäcks musik, att ha lyckats med en maträtt, att utöva mina intressen, att jag valde att börja plugga till socionom. Att se på samhällsorienterade och filosofiska tv-program. Att möta glädjen hos ett djur när det ser en. Att jag har vågat ta de steg jag har gjort i livet, t ex, vågat bo utomlands och påbörjat utbildningar.

Vad gör dig ledsen?

Att se hur vissa saker fungerar dysfunktionellt i samhället. (Till Wilda: ”Det här kommer du älska”): Att fel personer har makten. Att personer jag känner mår dåligt eller har det tufft. Att jag aldrig kommer få lära känna och ha en egen relation till mina mor- och farföräldrar. Filmer om sorgliga levnadsöden som t ex Ted Gärdestad och Tim ”Avicii” Bergling.

Daniel och jag - reaktionista.se

Beskriv en ultimat dag för dig.

Vakna och sova med Wilda. Jag kommer inte att kunna rangordna annat… Så länge jag gör intressen jag tycker är roligt så kommer det att vara en ultimat dag. Det kan vara att fiska, spela frisbeegolf eller annat. Att fiska i Norge är en ultimat dag. Det är så sjukt sjukt roligt. Det kanske blev en rangordning ändå.

Vad drömmer du om i framtiden?

Fortsätta relationen med Wilda. Jag drömmer om att göra skillnad i samhället. Att bli bra på att meditera. Att jag och de jag känner får må bra. Få en hälleflundra på över 100 kg. Det är ett mål jag har. Innan jag träffade Wilda hade jag en dröm om att besöka alla världsdelar och världens sju underverk, lite prestation i det… Nu vill jag mer upptäcka platser tillsammans. Platsen är inte det viktiga.

Vad tror du på?

Jag tror att varken vetenskapen eller det som anses som det övernaturliga kan säga hela sanningen. Min uppfattning är att båda behövs.
Och som Winnerbäck säger i filmen om honom:

”Det finns en slags idé om att alla måste få utvecklas till att bli sin egen. Samtidigt hyllar vi den som är som vem som helst. Jag ser inte det gå ihop riktigt. Jag tror att mångfald är det enda svaret. Om alla ska fungera tillsammans måste vi få utveckla våra unika roller. Vi måste kunna leva med varandras brister och ta vara på varandras styrkor”.

Daniel och jag - reaktionista.se

Första intrycket av Wilda?

”Shit vad söt hon är”

Hur skulle du beskriva Wilda?

Hon har en stark önskan att vilja göra så mycket bra för så många människor. Envis. Hon glöder för det hon brinner för. Otroligt omtänksam och empatisk. Hon vill genuint väl, vill genuint förstå andra människor. Hon älskar blommor. Väldigt väldigt väldigt intelligent. Hon får ett sammanhang om något och då blir det självklart direkt fast det är helt nytt. Hon har lätt att förstå nya saker. Positiv. Den positiva energin finns alltid runt henne. Väldigt bra på att skriva. Jag vet att hon kan beskriva något i text så att jag ser det precis framför mig. Och hon älskar att bada och att läsa.

Vad är kärlek för dig?

Att känna sig hemma med någon. Om jag ska spåna iväg om vad kärlek är så kan jag ju gå hur långt som helst… till vad, till vem?

Ja, det är nog bra om vi stannar där. Daniel och jag har ju en tendens att kunna spåna iväg om vad som helst i flera timmar i sträck. Det visar våra dagliga telefonloggar tydligt. Och alla “nej, nu måste vi nog sluta” mitt i samtal som sen bara fortsätter ändå.

Så, har ni några frågor till Daniel?

23 kommentarer

 1. Det här var otroligt fint att läsa och han verkar vara en väldigt fin person. Är så glad för din skull, Wilda! Och hans beskrivning av dig gjorde mig varm i hjärtat. Fint att få börja dagen med att läsa detta kan jag säga!

 2. Alltså ååh det här fick mig att mysfnittra rätt ner i morgonkaffet. “Vara med familjen, vänner och Wilda. Plocka svamp, vara med djur, lägga pussel.” + alla gånger han nämner ditt namn. Haha, ni är så gjorda för varandra och det är oändligt fint.

 3. Dia Psalma 👌 jag ville inte heller bli kär när jag fick upp ögonen för min man för nästan 10 år sen men det var inte mycket jag kunde göra åt saken! Sån himla tur 😊

 4. Kul att få lära känna!
  Så många frågor:
  Vad vill han använda sin socionomutbildning till?
  Vad är era största olikheter och likheter?
  Vilken superkraft skulle han vilja besitta?
  Om han vore en möbel, vad skulle han vara då?
  Vad ser han som det största samhällshotet som finns just nu?
  Vad kommer bli den största utmaningen med att ni flyttar ihop
  Tre känslor han vill känna när han sitter i sin gungstol och är 80 år gammal

  Vi börjar så…. 😀

 5. OMG DETTA. asså ååååååå är såååå jävla glad för er skull!!!! åh samt saknar dig extra mycket nu. fy tusan. men sverige blir i år!!!

  • alltså är det SANT?????? nu gjorde du liksom min dag. när kommer du? NÄR? saknar dig såååå! och ja, det är som en dröm ibland den här kärleken.

 6. systeryster Svara

  Underbart att läsa! Är så glad att du kommit in i Daniels liv Wilda! Ni passar så bra ihop 💗

 7. Så kul att läsa! Hoppas få träffa dej i sommar, Wilda! Hälsningar från en kusinkanin 🐇

 8. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 19 | glass, kosläpp och akleja. | REAKTIONISTA

 9. Blev uppriktigt glad att läsa när jag kika in här och fina ni är ihop. Grattis till kärleken 🌟☺️

Kommentera