Sunset
Vättern

Det är slutet av juli och jag är hos en vän som har känt mig i snart femton år. Det är svårt att föreställa sig vem jag var för femton år sedan, men vi minns för varandra. Vi pratar ikapp om känslor, utmaningar, önskningar och förändringar. Vi ligger vid Vätterns strand tills solen går ner och badar i skymningens reflektioner. Det är mycket oro i min mage som tumlar runt, men jag sätter ord på den och jag gör mitt bästa för att kunna ta vara på dagarna här.

Sunset
Water ski

Jag tar en cykeltur själv till vattnet en kväll och det blir ytterligare ett bevis på tryggheten som finns här i hennes famn. Friheten att kunna ge mig det jag behöver, även om det är en egen stund med min dagbok. Jag försöker få ner tankarna så att känslorna hinner ikapp, försöker njuta av alla fjärilar som fladdrar förbi längs skogsvägen. Vättern möter mig i solglitter och jag bländas.

Sädesfält
Rye

Jag spejar ut över sädesfälten och vattenbrynen, möter ögon som ger mig kärlek och tar in vad jag kan. Jag lyssnar till vågskvalp och vilar i skuggan. Smärtan finns där men jag vet att jag klarar den nu. Jag är hos en vän som har känt mig i snart femton år. Jag var bara en spillra då. Idag kan jag vara den jag vill vara.

Blue sky
Rays of light

avtryck

  1. Vilken gåva att ha en sådan vän. Och vilken trösterik resa du gjort. Smärtan och oron är del av att vara människa, men du har tagit dig till en plats där du kan härbärgera utan att bli förlorad i, uppslukad och dränkt av den. <3

    • Wilda Svara

      Ja, verkligen. Det är ibland ofattbart att jag får leva i en så stor frihet som jag har idag. Jag uppskattar dina kommentarer så otroligt mycket, Sara. De ger mig en enorm värme.

Kommentera