Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. April är som vanligt en prövning då kroppen slits hårt i väderskiftningarna, men jag har hållit fokus på vart jag är på väg trots detta.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT.  Min tillit har fått sig några rejäla törnar denna månad. Jag har verkligen fått arbeta aktivt med detta motto för att stå kvar i relationen både till mig själv och andra. Tid för reflektion, andra människors lyssnande öron och givmilda råd har varit medicinen. Total ärlighet från min sida har varit extra viktigt, och att uppbåda en ödmjukhet och tillit inför att livet vill mig väl och att jag därför inte behöver kontrollera det. Som Bodil Malmsten så klokt skrev “när kraven går in går naturen ut”. Jag försöker följa det naturliga, lära mig att lyssna till intuitionen och ta hjälp av andra.

In the woods

💚 Följa min kropp. Jag har lyssnat på kroppen, låtit den vila mycket, gråtit när smärtan tagit överhanden, sovit middag flera gånger per vecka. Jag har tyvärr inte orkat hålla igång styrketräningen som jag behöver men en svacka är just bara en svacka om jag tar igen det nu i maj. Jag har gjort en del kroppsarbete som ändå hållit igång musklerna. Meditation och pauser har återkommit regelbundet under månaden. Tyvärr har mina yogaklasser ställts in flera gånger, så jag behöver se över om jag ska byta studio. Jag har lyckats hålla ett hyfsat jämnt tempo och kunnat lägga i en högre växel när det behövts för att sedan vila igen. Jag hade behövt fler promenader, mer styrketräning och guidade yogapass men överlag är jag nöjd med hur jag har hanterat årets värsta månad. Nu längtar jag efter varma dagar för att läka smärtan, ge mig ut i löparspåret och på cykelturer i det gröna.

💚 Lära känna nya människor. En mycket speciell person har hittat in i mitt liv nyligen och jag ser fram emot att låta den relationen växa. Jag låter människor få komma in, vågar vara mer öppen med vem jag är och hittar en härlig självdistans i humorn. Det är så spännande vad som händer när en lär känna nya människor, som tar fram nya sidor av en i ljuset.

Cerise hepatica

💛 Skriva klart min bok. I april har jag suttit med strukturen igen och inte alls fått till det. I onsdags var jag så trött på boken att jag ville förkasta hela projektet, men efter ett samtal kunde jag hitta en annan ingång. Jag insåg att det var dags för det stora steget: kill my darling. En av de två grundpelarna i min roman är nu borta. Antagligen kommer det göra mitt jobb lättare framöver. Under torsdagen band jag ihop trådarna och jag ser nu att det håller bättre. När denna bok är klar kommer alla framtida böcker kännas som en barnlek. Och jag kommer att spricka av stolthet och kärlek inför detta verk. Så nu vill jag att maj ger mig full pott på motivationskontot.

💚 Utveckla bloggen. Efter att ha kört halvvägs in i väggen av blogg100 har jag tappat en del motivation, men jag försöker bota det genom att vila, ta tydliga steg vidare och hitta ny inspiration. Jag har köpt webbhotell och domännamn. Grunden är lagd och jag blir lika stolt varje gång jag lyckas lösa en kod och få till utseendet som jag vill ha den. Nu återstår en del layout, ny kategori-indelning och en ny header innan jag är redo att lansera reaktionista.se. Jag har också börjat tänka mer kring att renodla innehållet och framför allt vill jag utveckla mina kunskaper inom bildredigering. Jag har också planer på att starta ett sparkonto där jag avsätter en liten summa för bloggens utveckling varje månad. Svårt just nu att se hur det kommer hålla inför höstens förändringar, men värt ett försök.

Reed

❤️ Skala av i mitt hem. Ingenting alls har hänt med detta mål. Jag behövde en paus. Försäljningen av onödiga prylar och kläder behöver komma igång igen nu i maj. Jag behöver börja skissa på vad som får plats i mitt nästa boende och hur jag vill inreda det. I huvudet är det så klart redan igång.

💛 Välja glädje och se möjligheter. Det har varit en tung månad. Många gånger har det gjort alldeles för ont för att välja glädje men för det mesta har jag kunnat hitta tröst i en god maträtt, en väns röst i telefonen, en bra låt eller en skogspromenad. Jag har trots detta gjort många spontana utflykter och försökt se bortom alla bekymmersrynkor. Jag måste säga att det här är en förmåga som övas upp mer och mer hos mig.

Portrait

💚 Bli en säkrare fotograf. Jag testar manuellt läge allt oftare och blir säkrare för varje gång. Jag har också fått ett större intresse för andras bilder och är nyfiken kring inställningar och redigering. Redigeringen är min svaga punkt och jag vill så gärna ha råd (och datorkapacitet) för Photoshop så att jag kan börja göra filter med min prägel.

❤️ Springa ett lopp. Ingen löpning denna månad eftersom värken och orken har varit för begränsande. Jag har också börjat tänka att det egentligen är tokigt att jag satte ett prestationsmål för löpningen. Jag tycker ju om att springa och behöver ha en startknapp för att komma ut, men att springa ett lopp är ett stort mål. Att vara ute och springa 10 gånger under året är ett mellanstort mål. Så om jag uppnår det är jag väldigt nöjd. Hittills är jag uppe i tre löparrundor. En enda runda ger mig så mycket livskvalité dagarna efter och jag vet att jag behöver det, så i maj ska det bli minst en gång.

Bullet Journal Exercise

💚 Få en bättre koncentrationsförmåga. Tröttheten förstör mycket för mig just nu men jag har ändå kunnat koncentrera mig bättre än för några månader sedan, framför allt när det kommer till bokskrivandet. Många korta pauser med rörelse är lösningen. I maj är det hemsidebyggandet och boken som kommer ta mycket tid, men just nu jobbar jag även på en utbildningsdag om föreningskunskap som jag ska hålla den 8 maj.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Naturen är min kraftkälla. Jag har vilat bland vitsippor, tagit långa skogspromenader, känt ett första varmt vårregn mot ansiktet och lekt med sand och vatten med barnskatterna, plockat in blommor, fångat spegelblankt vatten och jag fortsätter njuta av fågelsång och solnedgångar. Odlingen har gått knaggligt men det är på gång.

Monthly Makers VÅREN

💚 Leka och skapa mer. Jag har hängt en hel del med mitt skapargäng i kyrkan och testat olika tekniker med akryl, lekt med färger. För Monthly Makers i april skippade jag instruktionerna för broderi och körde på känsla. Lekfullt och härligt, men jag hade ju kunnat börja tidigare. Jag har lekt med bästa ungarna vid stranden och gungat dem högre högre högre. Det ligger ständigt kreativa projekt framme hemma att pausa datortiden med. Jag startade igång med 30 day creative you men tappade det efter 10 dagar. Jag tänker att jag ska ta igen resten när jag får en stund över och vill skapa, utan tidspress.

💛 Begränsa min uppkopplade tid. Det har blivit mindre automatiskt, men jag skulle verkligen behöva hålla en sluttid på kvällen så att jag inte slösurfar inför läggdags.

6 kommentarer

  1. ÅH du är så fenomenal! TACK för att vi får ta del av dina tankar. Detta är så klokt, insiktsfullt och inspirerande!

  2. Jag kom och tänka på uttrycket att “kvinnor är som tepåsar – man vet inte hur starka de är förrän de hamnar i hett vatten”. April förde med sig smärta och tillitstörn för dig, men du kunde trots det hålla fast fokus. Det är stort.
    Kram <3

    • Wilda Svara

      Alltså vilken jäkla komplimang, Ruth! Heja dig och ditt stora insiktsfulla hjärta <3 Kram!

Kommentera