Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. I februari har jag börjat göra dem till verklighet.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT. Jag är så tacksam för att jag har kunnat vara mer inlyssnande, både mot mig själv och andra. Jag avsätter tid för eftertanke och reflektioner morgon och kväll. Jag tar mig tid att notera vad som fungerar och vad som behöver förändras. Meditationen stärker min närvaro. Jag försöker att luta mig tillbaka mer i samvaro med andra. Gränssättning övar jag på dagligen. Tilliten till livet är starkare än någonsin och jag är viss om att saker ordnar sig för det mesta. Jag har en grundtillit som jag vårdar. Det händer väldigt sällan att jag tolkar in mina rädslor i andras reaktioner och när det händer försöker jag alltid ta hand om mig, reda ut vad som hände, och släppa taget. Tillit handlar så mycket om att släppa taget om min rädsla och lita på att livet håller mig.

Grey portrait

💚 Följa min kropp. Det har varit lite träning denna månad och det är helt okej. Jag har tränat färre dagar, men regelbundet. Jag har börjat gå upp tidigare på morgonen, eller egentligen: gått och lagt mig tidigare på kvällen. Jag har börjat med yoga igen och jag är ute och rör mig mer. Balansen mellan stillasittande/psykisk aktivitet och fysisk aktivitet  blir bättre och bättre. Med mer värk har det också varit mer kamp för att inte falla in i hopplösheten, men det har gått bra. Jag har också förstått att jag behöver bli bättre på att klaga ur mig om sånt som är jobbigt och tillåta mig att vara på dåligt humör ibland.

💛 Lära känna nya människor. Jag har mer stärkt bekantskaper via nätet som jag vill utveckla längre fram, men det har inte heller funnits så mycket utrymme och behov för nya relationer än.

Desk

💚 Skriva klart min bok. Jag ligger lite efter i min tidsplan, men inte mycket. Jag har 120 sidor text klar och redigerad och jag vill att boken ska landa på 240 sidor ungefär i ett första råmanus. Jag behöver justera en del, jämna ut dramaturgin, lägga till några sidor mellan sida 90-130 och sen är jag nöjd med det också. Det kommer jag att klara av under mars.

💚 Utveckla bloggen. Den här månaden har ni hjälpt mig att slå mitt årsmål för bloggen med råge. Jag tror knappt mina ögon när jag ser statistiken. Det är så himla fint att få mer respons på det jag gör, att jag blir mer och mer nöjd själv med både foto och text. Jag har lagt till en underrubrik, en ikon (ser ni den i kanten på webbadressen?) och skrivit ett manifest. Jag har fortfarande inte kunnat fatta beslut om webbhotell och domän. Under mars behöver jag ta tag i det. Just nu försöker jag träna på att minska tiden och ansträngningen det tar att producera för bloggen. Jag vill att själva skrivandet och fotobehandlingen ska ske smidigare. Om du själv bloggar, hur gör du?

Greens

💚 Skala av i mitt hem. Jag har kastat mina gamla VHS-band, rensat badrumsskåp, rensat bort kläder, halverat min boksamling, gått igenom och kastat gamla anteckningar, gjort en plan för fortsatt rensning under våren, bokat loppis nu i helgen, börjat rensa i köket och sålt några smycken på Tradera. Jag hoppas att mycket försvinner på loppisen. Kanske gör jag en bloppis här under mars?

💛 Välja glädje och se möjligheter. Rädslan inför allt nytt är nästan borta. Svagt i maggropen sitter den kvar och konstigt vore det annars. Däremot känns det verkligen inte jobbigt längre. Det kommer att lösa sig. Jag ser det för att jag får det att hända. Jag försöker att varje dag göra sånt jag mår bra av och lägga ned det som bara tar energi. Bullet journal är verkligen ett bra redskap för att göra detta tydligt.

Camera

💛 Bli en säkrare fotograf. Jag fotograferar mer manuellt och under februaris sista veckor insåg jag att jag ju borde fotografera mer i RAW-format och nu gör jag det jämt. Jag tycker att jag ser förbättring i mina fotografier för varje dag. Det är så häftigt att jag faktiskt kan se det själv. Med Ina vid min sida präntade jag in termer och inställningar extra mycket så nu kan det bara bli bra. Jag vill lär mig mer om bildredigering också. Det vore så skönt att ha en standardmall att applicera på alla foton.

❤️ Springa ett lopp. Jag är ute och går mer och testar att gå snabbare ibland, få upp pulsen. Nu börjar astma-säsongen så med astmamedicin innan så ska det nog inte vara något problem att komma igång med löpningen. Jag fick också tips om appen get running av Sandra som jag ska testa och se om den kan dra igång mig.

💛 Få en bättre koncentrationsförmåga. Det blir stadigt men svagt bättre. Jag är fortfarande snabbt uttröttbar, men jag märker en skillnad ändå. Lite i taget.

Mallards

💛 Vara nära naturen ofta och mycket. Jag har varit ute mer i februari, fotograferat och tagit in ljud och dofter. Klappat hästar och känt på snö och is. Fågelkvitter, solen mot ansiktet och snöflingorna mot läpparna. Jag har också börjat gå ut även när det är mörkt, gått promenader själv eller med vänner. Jag har betraktat fåglar, solnedgångar och trädtoppar. Jag vill så ofta titta uppåt nu. Jag har också börjat fundera mer kring ekologisk hårvård och hur jag kan övergå till det utan att förstöra hårfärgen.

💚 Leka och skapa mer. Videoredigering, poesi, träbygge, återbruk, bokskrivande, bakning och måleri. Även om jag inte har ansträngt mig för att vara kreativ den här månaden så har det tydligen hänt ändå. Leken finns närmare till hands nu och prestationen håller jag borta allt som oftast. Ändå finns det ett hinder i kreativiteten som är lite av en gåta för mig än. Jag vet inte om det beror på att jag har svårt att skapa när det inte är något konkret, ett tydligt mål eller syfte, eller om det handlar om att jag är rädd för sårbarheten i att bara kasta sig ut i något okänt. Jag vill undersöka den sidan av mig mer.

Space colors

💛 Begränsa min uppkopplade tid. Det pendlar från dag till dag hur bra jag är på detta. Jag är bättre på att sätta gränser för mig själv kvällstid nu och även mitt på dagen. Det är den trötta eftermiddagen jag helst slösurfar bort. Jag behöver återgå till mina bestämda tider. Då går det bäst. Jag behöver också vara hårdare med att inte använda telefonen i sängen.

6 kommentarer

  1. Du är så klok. Jag säger det jämt men du är verkligen en inspirerande människa, Wilda. Tack för allt vad du ger!

    • Tack själv, bästa Alicia. Du ger så otroligt mycket pepp och kärlek och på ett sätt som hamnar precis där det ska. Längtar efter att träffas!

  2. Jag har lite svårt att formulera en bra kommentar, men jag ville mest bara säga att ditt inlägg verkligen berörde mig och att jag beundrar din klokhet, skrivförmåga och styrka.

Kommentera