Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. Juli har varit en månad fylld av äventyr med vänner, relationsutveckling, kärlek, kreativitet och fysiska balansgångar att härbärgera.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT. Det finns ett lugn i mig som jag bara hade kunnat drömma om att nå. Jag vacklar ibland, men min grund står stabil. Jag litar på att livet tar mig dit jag ska och lägger mig inte i den ordningen när det inte är meningen. Jag har mig själv idag. Det är mycket som förändras i mina relationer just nu och mina yttre trygga punkter är inte vad de har varit. Jag hade också börjat skifta fokus till Stockholm. Därför finns det en obalans där som jag nu kämpar med att hitta mark i. Tilliten till kroppen håller sig stark.

Sommarbad

💛 Följa min kropp. Det går för fort nu och jag vet att jag behöver bromsa. Jag lyckas göra det i stunder, men jag behöver varva ner mer än jag gör. Mer tid själv utan tusen saker på agendan. Jag har mediterat en del när det har varit som mest hektiskt vilket är bra. Jag äter bra, vilar även dagtid när det är möjligt och har startat igång träningen fyra dagar i veckan igen. Svårt med allt fint som händer just nu och att prioritera vila då.

💚 Lära känna nya människor. Jag prioriterar mer, försöker sortera i mitt nätverk vilka jag behöver träffa ofta, vilka jag behöver höras av med på olika sätt, vilka jag vill boka in för att inte missa. Men mest är jag kär.

💛 Skriva klart min bok. Jag rivstartade månaden med en veckas intensivt skrivande. Jag insåg då att jag skulle kunna avrunda boken nu och ändå få ihop en berättelse, vilket gav mig svindel. Men jag har mer jag vill skriva och nu ska jag spendera det kommande året med att lägga 15 timmar i veckan på att skriva. Nu i augusti ska jag avsätta minst 20 min per dag till att skriva på boken så att jag alltid har den färskt i minnet.

Bullet journal

💚 Utveckla bloggen. Jag har skrivit en strategi för vad jag vill att den nya bloggen ska ha för inriktning, kommit på fler återkommande inslag som ska starta igång till hösten och höjt min ambitionsnivå lite till. Hemsidan mejslas ut steg för steg och jag hittar lösningar för vad jag vill åstadkomma. Preliminärt releasedatum är 1 september.

💛 Skala av i mitt hem. Jag har lugnat mig en hel del från juni-kaoset där jag knappt ville vara hemma. Det är fortfarande mycket grejer jag vill bli av med, möbler som ska säljas och grejer som behöver försvinna från lägenheten. Ändå lyckas jag göra små förändringar som ger stora intryck. Jag har inte hunnit visa upp det på bloggen i sommar, även om det just nu pågår en slags helrenovering i inredning hemma hos mig. Försäljningen hr skjutits upp och jag tror ändå att det är en syssla mer lämpad för höst.

Beach

💚 Välja glädje och se möjligheter. När livet fungerar går det här väldigt bra och utmaningen är att hålla fast i det när livet stormar. Det är mycket förändring nu, som har pågått under lång tid, och det är påfrestande helt klart. Allra mest fysiskt men också mentalt. Många gånger tappar jag humör och blir grinig, och det behöver också finnas. Men jag fastnar inte där längre. Jag släpper det jag inte behöver och väljer att vara närvarande i nuet och allt fantastiskt som händer där. Försöker praktisera att morgondagen bär sina egna bekymmer. Stjärnögonblicken är något som påminner mig dagligen.

💚 Bli en säkrare fotograf. Jag utvecklas hela tiden och nu börjar det hända som jag har längtat efter: jag lägger inställningar på minnet och är genuint intresserad av att veta varför en bild blir bra. I nästan allt har jag inställningen och tillvägagångssättet att jag leker och testar mig fram till en kunskap, men jag behöver verkligen lära mig att det blir lättare att leka när jag kan grunden. Jag ska den kommande veckan köpa en ny kamera och ge upp min gamla. I augusti väntar bröllopsfoto och jag är taggad. Att träffa Ina väckte återigen nya kunskaper och jag har lånat en bok om grunderna av henne som jag ska plugga in i augusti. Nu är det också dags att börja leka i Photoshop. Augusti kommer att bli en fantastisk fotomånad.

Reed

💚 Få en bättre koncentrationsförmåga. Insikten om att göra en sak i taget, och göra klart det, hjälpte en del. Jag fokuserar lättare så. Koncentrationen fungerar nog ungefär så gott det går just nu i hur livet i övrigt ser ut och jag är bättre på att vara ärlig med när hjärnan kopplar ur både inför mig själv och andra, och direkt pausa allt då.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Jag är ute i skogen, fotograferar solnedgångar från alla möjliga platser, badar så fort jag får chansen och annars skapar jag chansen, plockar blommor, gör egen saft, gör drakägg av kottar, jagar fjärilar, beundrar solens spel i grenverken. En vecka i norra Västmanland var verkligen en tid med naturen på många sätt. Solbrännan är fantastisk jag har badat i fyra av fem län. Nu väntar Dalarna gånger två i augusti och jag ska fortsätta njuta av bad och allt naturen har att ge. Vi lever i symbios nu.

Summer swim

💚 Leka och skapa mer. Jag leker och skapar för fullt. Sommaren är min mest kreativa tid på året och jag skapar allt möjligt. Jag gör drakägg av kottar, målar om bord, pysslar presenter, gör en kryddtork, fixar på balkongen, inreder, ritar i min Bullet Journal och målar utan prestationskrav. Jag saknar fadderungarna som har varit på semester men snart är de hemma igen och så länge får Asla leka extra mycket och sen har jag ju min partner in crime Sofia som alltid får mig att skratta högt. Snapchat är också ett kul lekrum för vuxna. Och barn.

💛 Begränsa min uppkopplade tid. Jag jobbar på det men är långt ifrån där jag vill vara. Ibland kopplar jag ur helt, men jag skulle behöva göra det mer. Det är klurigt när mycket kommunikation går via Facebook. Jag behöver styra över kommunikation på andra håll och bara svara när jag inte har andra fokus samtidigt.

avtryck

 1. Åh vad peppad jag blir på 1 september! Så spännande att sätta lanseringsdatum, då känns det på riktigt. =)

  Men jag har ju helt missat att du skriver på en bok. Det är ju helt awesome. Är det skönlitterärt eller något annat? Heja heja!

  • Wilda Svara

   Ja nu var det på tiden! 😉
   Ja jag har skrivit på en bok ett tag men nu börjar det kunna kallas bok 😉 Skönlitterärt med inslag av egna erfarenheter. Tack för pepp!

Kommentera