Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. I juni har jag spenderat mer tid med en annan människa än jag någonsin har gjort tidigare, trots distansförhållande. Det är spännande, skrämmande, livgivande, utmattande, galet, roligt, utmanande och alldeles alldeles underbart.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT.  Jag har överträffat detta mål på så många sätt känns det som. Jag har en grundtillit idag, en tillit till att livet vill mig väl. Jag har en tillit till att livet blir vad det ska bli. Jag försöker bygga mina relationer på lyhördhet, respekt och framför allt tillit. Tillit till att andra vill vara med mig och att jag är tillräcklig som den jag är. Jag har slutat tolka vad andra säger.
Jag har också en större tillit till vad min kropp klarar av idag. Jag låter den få bestämma, få sätta mina gränser. Det starkaste beviset på att jag har tilliten nära är att i motgångar litar jag fullständigt på att det kommer att bli bra till slut. För att jag litar på mig själv.

Me and her

💛 Följa min kropp. Jag har gjort mitt bästa i en intensiv månad, men jag vet att jag behöver lyssna bättre. Jag behöver träna och yoga regelbundet, vila mycket mer än jag gör, begränsa min sociala tid och gå och lägga mig i tid. Jag har däremot ätit bra, tagit pauser, lyssnat på signaler och inte kört på när kroppen säger stopp. Det är en omställning att gå från att jag mest har skött mig själv till att involvera andra människor mer i mitt liv, vilket ju i sig är väldigt positivt att jag nu släpper människor närmare mig. Kroppen anpassar sig långsamt till förändringar helt enkelt och jag behöver ge mig mer vilotid.

💚 Lära känna nya människor. Jag gör inte detta aktivt, men genom att jag har skapat detta mål – för att våga släppa in nya människor – så händer det. Jag stänger inte ute människor, men jag väljer mer noggrant vilka som får av min tid.

Reaktionista

❤️ Skriva klart min bok. Årets sämsta skrivmånad. Jag har skrivit något nytt och klurat en del på strukturen som vanligt. Jag har haft viktigare saker att prioritera. Juli börjar med en semestervecka där jag har som mål att skriva klart åtminstone en till del av boken, ca 40 sidor. Det känns helt rimligt. Jag kommer också att sätta upp mål för hösten så att jag är redo att dra igång när skrivarkursen startar den 22 augusti. Det känns så himla rätt att ge min bok det här året. Jag ska låta texten få mogna till sin fulla potential.

💚 Utveckla bloggen. Jag bygger och bygger i koden, blir frustrerad så att hjärnan kokar över och jublar när jag löser ett problem. Det är en del grejer kvar att fixa, men målet är att få det klart innan skrivkursen drar igång i augusti/september.

The golden woods

💛 Skala av i mitt hem. Just nu befinner jag mig i lugnet efter stormen. Stormen där jag har gått igenom varje beståndsdel av vem jag är i åratal av terapisessioner och där jag nu har rensat bort allt det jag inte vill vara. Nu står jag inför frågan; vem vill jag vara? Jag ser på mitt hem och min garderob och tänker att jag vill ha bort allt. Det står för något som inte längre är jag. Jag behöver ge det tid, trots att det just nu är en orkan som drar runt i mig av sorg blandat med nyfikenhet och spänning. Vem är Wilda 2.0? Hur ser jag ut och hur ser mitt hem ut när jag är den jag var menad att vara? Jag har inte orkat stanna i det kaoset i juni, men i juli ska jag ge det lite mer tid genom att sälja av grejer och framför allt kläder jag inte vill ha kvar.

💚 Välja glädje och se möjligheter. Det här är ett typiskt mål som behövs just i svårigheterna. Det betyder inte att jag inte ska må dåligt, sörja, vara ledsen och arg. Det betyder att jag varje dag har ansvar för min egen lycka och det ansvaret kan jag ta genom att se problem som möjligheter och välja glädje istället för rädsla och bitterhet. Jag märker att det bara är när jag är riktigt trött som detta faller, men att jag till och med klarade av att ganska snabbt vända min känsla när kameran “gick sönder” i Köpenhamn var en jäkla bedrift. Stjärnögonblicken är verkligen en viktig del av att utveckla denna förmåga.

Summer fragrance

💚 Bli en säkrare fotograf. I Köpenhamn surrade zoomobjektivet sig fast på kamerahuset. Det sitter som berget och jag försöker undersöka hur det ska gå att lösa eller om jag måste köpa ett helt nytt kamerahus och objektiv. Jag har inga sparpengar men det här är ett typiskt tillfälle där jag kanske får svälja min stolthet och be om ett lån. Så länge har jag fått låna flickvännens kamerahus, modellen innan min egen, så att jag ändå kan fånga denna sommar som springer förbi. En backlash men jag ser ju ändå hur jag förbättrar mina kunskaper hela tiden. Det är mycket kostnader just nu men i augusti ska jag starta en Photoshop-prenumeration om jag så ska leva på tonfisklasagne igen.

❤️ Springa ett lopp. Jag skjuter upp detta mål till nästa år. Med stukad fot, alldeles för mycket annat som tar tid och en kropp som mest behöver vila så är detta inte prioriterat för i år. Springa ska jag däremot ut och göra så snart foten är läkt för det gillar jag för mycket för att låta bli. Men det behöver inte handla om prestation.

Rörums strand

💚 Få en bättre koncentrationsförmåga. En insikt denna månad är att jag har alldeles för många spår igång samtidigt. Jag gör inte en sak  i taget. Jag läser bloggar, svarar på lite kommentarer, kollar Facebook, bryter för att diska och städa, tar ett telefonsamtal. Det förbättrar inte direkt koncentrationen. Så nu ska jag verkligen försöka skala av min tid så att jag gör en sak i taget, gör klart det och sen påbörjar nästa spår.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Jag har varit ute i skogen, plockat blommor, odlat på balkongen så att den snart täcks av grönt, plockat snäckor och stenar i Skåne, beundrat vallmon på fälten, känt sand mellan tårna, åkt ut på roadtrip till vatten och natur, badat i Öresund, suttit i gräset och doppat fötterna i både Hjälmaren och Östersjön. Mitt mål denna sommar är att jag ska ha badat i fem län. Och solbrännan har redan börjat ta sig.

DIY växter

💚 Leka och skapa mer.  Livet med J är ett äventyr  med mycket lek och skratt, som att ha pannkakspicknick på en perrong och göra studiebesök i Nangijala. Eller när vi åkte berg- och dalbanorna på Tivoli och jag kände hur mitt inre barn hade the time of her life. Jag har också träffat mina bästa lekkamrater, treåringarna som gör mig så rik som människa. Jag skapade tre olika skapelser inför Monthly Makers växter-tema även om ni bara har fått se en (än så länge). Ni får en sneakpeak här ovan på något som inte blev vad jag hade hoppats på, men som jag kanske ändå vill visa er. Jag inreder en del nytt hemma, har många idéer men lite tid för dem. Detta är ett mål som ger mitt liv mycket mer liv.

💛 Begränsa min uppkopplade tid. Jag har haft två “så gott som” nedkopplade dygn i juni. Det gör mig gott även om jag än så länge inte lyckats hitta ron till att vara helt utan nätet i ett dygn i sträck. Det tar lite tid att vänja sig av med, det vet jag. Och framför allt har jag insett att när jag jobbar med blogg, bok eller foton så ska jag inte under några omständigheter ha igång Facebook, Twitter eller annan kanal där direkt-kommunikation är möjlig. Det fungerar verkligen inte med min trötthjärna.

avtryck

 1. Intressant tema – verkligen! Jag behöver nog göra att liknande, fast utanför min blogg. För jag brukar oftast ha stora mål utan att dela på målen.

  Angående det där med koncentrationsförmågan så behöver jag också bättra på min. Jag har AS och är känslig för ljud och liknande. Så jag är väldigt lätt störd. D:

  Inte för att detta egentligen har ngt direkt kopplat till inlägget men måste säga att du är väldigt söt 😮 Love your hair!

  • Wilda Svara

   Det är bra att dela upp mål så de blir realistiska, så bra om du tänker så 🙂
   Klurigt med koncentrationen. Jag har ett inlägg på gång om hur jag gör för att minska intryck. Jag har fibromyalgi och PTSD så är också lättstörd och blir väldigt lätt trött av intryck.
   Åh tack för komplimang! 😀

 2. Vilken härlig lista! Och vad kul att kunna titta tillbaka på sen 🙂 Jag har gått i terapi i år och borde kanske skrivit ner lite mer med min utveckling. Men är glad att jag iaf skrivit en hel del dagbok det senaste året 🙂

  • Wilda Svara

   Dagbok är väl jättebra! Det borde jag skriva mer. Jag försöker sätta lite riktning vid varje nytt år. Kul att du uppskattar det! 🙂

Kommentera