Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. I mars har jag märkt att jag har behövt påminna mig om målen mer i vardagen, skapa rutiner kring dem för att hålla dem aktuella.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT. Grundtilliten stärks stadigt. Jag tar mig tid att reflektera, tänka efter och känna in. Jag inser mer och mer om hur mycket lättare det blir när jag sätter mina gränser, säger vad jag behöver säga och litar på att det tas emot på ett bra sätt. Jag släpper mer och mer kontroll, som ju förr var mitt substitut för tillit. Jag har haft några lättare dippar av tvivel på mig själv men som jag har kunnat vända snabbt och inte lagt min energi på. Min självkänsla växer med nya utmaningar som jag tar mig an. Jag litar på min kompetens och jag blir stadigt bättre på att lita till min kroppskännedom.

Långfredag

💚 Följa min kropp. Träningen har varit regelbunden och stadig. Jag har till och med varit ute i löparspåret två gånger i mars. Det har blivit mer meditation än yogapass i mars, eftersom jag har haft mycket omkring mig. Månadens stora utmaning har varit att hålla ett jämnt tempo i vardagen trots många resor och mer sysselsättning och jag är stolt över framstegen i det. Jag har klagat av mig när jag har behövt det, gråtit när jag har behövt det och för första gången har jag kunnat frigöra mig från bitterhet genom meditation istället för att agera ut. Det gör mig så rörd att min kropp och jag är en och samma idag. Jag är i min kropp. Nu följer aprilväder och mer smärta, vilket sätter press på min acceptansförmåga.

💚 Lära känna nya människor. Jag har börjat lära känna en person lite närmare under mars, träffat det fantastiska Monthly Makers gänget med alla starka personligheter som jag blev kär i allihop, men detta mål är mer för höstens livsstilsförändring.

Monthly Makers Karlsborg

💚 Skriva klart min bok. Att ha en skrivkollega och deadlines sätter verkligen skrivandet i fokus och även om jag har varit omotiverad denna månad så har jag ändå skrivit och jobbat på manuset. Jag börjar för första gången få ett helhetsgrepp om berättelsens linje och hur den ska bindas ihop. Med responsen jag får nu ser jag vad som saknas och vad som behövs. Idag avslutar jag del tre av fem/sex delar. I april behöver jag lägga mer tid på skrivandet.

💚 Utveckla bloggen. Under mars har jag mest utvecklats i effektivitet. Mycket tack vare #blogg100. Jag är så himla tacksam för uppgången av läsare och visningar. Jag läser inlägg om bloggtorka och inser att jag nuförtiden har motsatt problem. Det börjar bli dags att renodla bloggen mer, hitta mina styrkor och stärka dem. Jag har också bestämt mig för att flytta bloggen till webbhotell samtidigt som jag flyttar mig själv och mitt bohag. Jag ska fram till dess satsa mer på webbkurser i fotografi, bildredigering och annat relevant.

Geranium

💚 Skala av i mitt hem. Loppisdagen var en succé och rensade ut stora delar av mitt hem. Sedan dess har jag rensat en del kläder, lagt upp några annonser på Tradera och funderat på vad jag ska ta med mig till Stockholm. Under april vill jag sälja iväg mer kläder, och några av mina klänningar får nog hitta nya hem trots att det gör lite ont.

💛 Välja glädje och se möjligheter. Bullet journal har gett mig så mycket perspektiv på detta. Och jag har en större flexibilitet nu i mitt sätt att relatera till andra. Jag försöker att släppa taget om sånt som jag annars skulle ha blivit irriterad och sur på, låter det få stå för den som gör det och lämna det där. Istället för att på instinkt (som introverta ofta gör) alltid se problemen först så försöker jag vända mig lite mot att hitta balans. Jag känner mig så mycket mer fri när jag kan hålla den inställningen vid liv.

Wilda reaktionista

💚 Bli en säkrare fotograf. Jag ser förbättringarna och nu har begreppen äntligen börjat sätta sig i huvudet på mig. Det är svårt för mig att lära mig på andra sätt än att läsa och skriva, så jag har fått plugga instruktioner och inställningar mycket nu. Jag är fortfarande inte trygg i manuellt läge samtidigt som det inte känns långt borta. Jag önskar mig bättre kunskap i redigering och satsar på att lära mig mer Photoshop eller liknande steg för steg. Just nu fungerar enklare bildbehandlingsprogram, men det börjar kännas begränsande.

💛 Springa ett lopp. Jag har varit ute i löparspåret två gånger. Ena gången blev det terränglöpning och den andra tog jag den långa rundan på nästan 5 km. Jag jobbar med intervallträning; springer långsamt tills kroppen säger ifrån, då går jag i ett högt promenadtempo tills andningen har stabiliserat sig från flås, sen springer jag igen och så fortsätter jag. Jag har känt mig piggare mentalt efter varje löptur, men träningsvärken och fibrovärken är omfattande i 3-4 dagar efteråt. Med fibromyalgi handlar det så mycket om dagsform. Det spelar ingen roll hur tränad jag är. Konditionen blir alltså inte stadigt bättre i takt med träningen vilket är lite frustrerande, men jag märker att jag får en högre kapacitet i vardagen.

Golden light bird

💚 Få en bättre koncentrationsförmåga. Det är mycket bättre. Jag jobbar med informationssökning för ett förlag nu, max fem timmar i veckan, och det är en så himla bra träning för koncentrationen och uthålligheten.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Fåglarna och jag har blivit nära vänner under mars. Haha, jag har fotograferat änder och gäss och svanar en hel del och suttit och betraktat dem i stunder av reflektion. Jag har promenerat runt och letat vårtecken, joggat bland träden och njutit av vårsol vid vatten. En dag tog jag in tallbarr och bryggde te på det. Nu börjar naturen också ta form i mitt hem. Odlingssäsongen ger mig nytt liv.

💚 Leka och skapa mer. Nåltovningen i Monthly Makers var verkligen lekfullt och kul, och frustrerande. Jag har målat en del, skrivit, lekt med fadderungarna och andra ungar, bakat bröd och godsaker, målat ägg. Stadigt!

Monthly Makers Miniatyr

❤️ Begränsa min uppkopplade tid. Ajaj. Jag måste uppfostra mig bättre i detta. Jag vill försöka få till en nedkopplad dag i veckan igen och tänker mig att söndagarna är allra bäst för det. Jag märker att jag blir för stressad och flimrig i hjärnan av att vara så nära sociala medier och nätet hela tiden. Jag vill bli av med bindningen. Däremot är jag bättre på att bryta slösurf och göra det jag ska istället.

6 kommentarer

 1. Så intressant läsning, Wilda! Så kul att få höra vad du tänker om allt, och vad roligt att så mycket går bra!! Heja heaj!

  • Vad fint att du uppskattar det och säger det. Det gör mig så glad. Känns verkligen som att det händer storslagna saker i mitt lilla liv just nu och ni i MM-gänget är en stor del i det. <3

  • TACK! Kan inte förklara hur mycket det betyder att få höra det och just från någon som har din tapperhet. Är glad att det uppskattas, eftersom det är en så viktig del av vem jag är och vad jag vill spegla i min blogg.

 2. Hej!
  Jättetrevlig blogg, reflektioner väl värda att tänka kring för egen del.
  En fråga, vad är #blogg100?
  Glad april 🙂

  • Åh så glad jag blir! Tack. Blogg100 är en utmaning som går ut på att blogga 100 dagar i sträck. Det startade 1 mars men du kan börja när du vill under året. Här kan du läsa mer: http://bisonblog.se/blogg100/ Välkommen tillbaka! 🙂

Kommentera