I början av året satte jag upp ett gäng mål för att göra 2016 till ett riktigt bra år. Detta blir den sista måluppföljningen innan den slutgiltiga som dyker upp strax innan nyår och omfattar hela året. I november har jag haft flera parallella projekt igång: NaNoWriMo, skrivkurs, värdskap för Monthly Makers, julförberedelser, Vit jul-insamling och ACT-behandling. Minst sagt intensivt. Från att ha känt mig understimulerad i oktober så känner jag mig helt tillfreds på det området nu. Jag har brottats en del med oro inför framtiden och sorgearbetet kommer och går.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT.

Jag har jobbat på att återvinna tilliten till mig själv den senaste tiden, efter separationen och andra tuffa erfarenheter i relationer i år. Jag behövde hämta hem mig själv innan jag kunde umgås med andra på ett bra sätt igen. Nu börjar det stabilisera sig. När jag utgår ifrån tillit istället för att kontrollera, händer det mycket gott. När det blir tufft kommer kontrollen tillbaka med full kraft.
Det största framsteget just nu är i relation till min ilska. Jag sätter sunda gränser för mig själv och säger ifrån när något inte känns okej, och för första gången känns det inte ens svårt. Långsamt börjar jag släppa in människor igen med ny kärlek och medkänsla till både mig själv och mina medmänniskor.

Wilda - reaktionista.se

💚 Följa min kropp. Jag har fortsatt med yoga, startat igång styrketräningen på nytt och gått igenom ACT-behandlingen. Jag hade behövt spendera mer tid utomhus och ge hjärnan mer vila, men i det stora hela är jag nöjd med hur jag har lyssnat in kroppen i november. Meditation och yoga är verkligen life-savers.

💚 Lära känna nya människor. Det är så lätt att få tag på folk idag. Jag interagerar ju med minst 10 personer dagligen genom nätet. Det är inte längre en fråga om att hitta vänner, utan att faktiskt prioritera vilka jag vill ge av min tid till. Och med begränsad ork och introvert hjärna är det extra viktigt att prioritera. Därför var det så fint när en bekant hörde av sig häromdagen och frågade om jag ville ses. Jag har försökt lugna mig i att träffa folk eftersom jag blir så trött av det, men det här kändes bara helt rätt. Lika rätt som när jag sov över hos Alicia, som ju både är ny och bekant på samma gång. <3

💚 Skriva klart min bok. NaNoWriMo ger helt klart en skjuts i skrivandet. Jag har nu bearbetat det material jag har sedan tidigare och fyller i luckor. Nu gäller det att sy ihop slutdelen med den första hälften. Jag behöver göra några författarval i hur berättelsen ska knytas ihop men i stort sett har jag ett helhetsgrepp nu. Jag har insett att jag är mycket närmare målet än vad jag har vågat förstå tidigare. Nervkittlande.

Fire - reaktionista.se

💚 Utveckla bloggen. Det dyker upp så mycket idéer just nu och jag försöker fokusera på en sak i taget. Det har varit en hel del att ta itu med under november och jag tänker att jag ska ta ett litet jullov för att samla ny kraft och sortera idéerna inför 2017. Jag vill också sortera upp bland kategorierna här inne, nu när jag börjar få en tydligare bild om vilka ämnen som den här bloggen ska cirkulera kring. Tack för att ni hejar på mig och gör mig starkare i min övertygelse om att det jag gör är viktigt. Ovärderligt <3

💚 Skala av i mitt hem. Det har inte hänt så mycket i november. Det jag rensade ut i oktober ligger kvar i flyttkartonger. Jag rensade ut lite kläder i samband med klädbytardagen och har sålt av tre hyllor som tillhörde min mörka inredning. Jag har börjat förstå hur stökigt mitt huvud blir när det är stökigt omkring mig och därför försöker jag nu komma på en strategi och nya rutiner för att kunna hålla ordning bättre.

💛 Välja glädje och se möjligheter. November har liksom de flesta åren verkligen varit en tuff månad. Jag har varit höstdeppig och mest försökt få tiden att gå. Jag fortsätter trots det att välja det jag mår bra av och glädjas i det lilla. Stjärnögonblicken är en viktig del för att hålla fokus på ljuset.

Frost - reaktionista.se

💚 Bli en säkrare fotograf. Det är så lite ljus nu och hur mycket jag än försöker att fånga mysiga stunder i sken av stearinljus så är det inte lika roligt som de andra månaderna på året. Jag har tränat en del på redigering och försöker ändå fånga de ljusa timmarna så gott det går. Jag märker en stor utveckling från i början av året och det är verkligen härligt att se.

💛 Få en bättre koncentrationsförmåga. Jag tränar detta på olika sätt. Jag försöker ha vissa dagar som “arbetsdagar”, begränsar intryck, utsätter mig för situationer som testar min koncentration, mediterar och tränar. Svårt att säga om det är bättre när jag är så mycket tröttare än vanligt. I december ska jag försöka läsa bok som ny kvällsrutin.

💛 Vara nära naturen ofta och mycket. Jag har varit inne för mycket, helt klart. Jag har ändå försökt ta mig ut på promenader då och då när solen kikar fram bakom molnen. Det har varit en intensiv månad med mycket datorjobb och december behöver balanseras upp med mer utetid. Snöbollar och frysta såpbubblor hjälper nog till.

Winter - reaktionista.se

💚 Leka och skapa mer. Min skaparkraft har mest gått åt till NaNoWriMo och Monthly Makers, men det räcker gott och väl. En hel del roliga projekt på gång och Monthly Makers metalltema blev precis så lekfullt som jag hade hoppats. Imorgon kommer samlingsinlägget upp! Jag har också fått en reboost i min humoristiska ådra och har väldigt roligt med den.

💚 Begränsa min uppkopplade tid. Det blir stadigt bättre. Nu har det varit många stora och utdragna projekt kopplat till datorjobb men jag har lyckats göra mycket offline. Det är en strategi jag ska fortsätta med. Från och med nu är mina söndagar också fria från all interaktion via nätet bortsett från att jag ska publicera stjärnögonblicken. Befriande.

6 kommentarer

 1. Åh! Internet är helt fantastiskt när det gäller att kunna integrera med nya människor. Så himla skönt att du har så många gröna hjärtan i listan dessutom <3

 2. Det här är så intressant att läsa!!! Tycker du har så bra och inspirerande mål! Ska nog försöka börja med något liknande för 2017!! <3

  Alltså angående koncentration så fick jag ett så bra tips av min psykolog häromdagen, det här kanske alla i hela världen känner till men jag hade inte hört talas om det innan. Hon kallar det för "distraktionslistan" och det går ut på att man sätter en timer på hur länge man ska jobba (under en timme, kanske runt en halvtimme) och under den tiden så ska man bara jobba. Bredvid sig har man ett tomt papper. Så fort det kommer någon tanke som distraherar en (gå och kissa, kolla passets utgångsdatum, kolla facebook, ångesttankar om att man inte kommer klara det osv) så skriver en bara upp det på listan och sen fortsätter man jobba. Då kan hjärnan lättare "släppa" taget om det, och sånt som man behöver ta hand om tar man hand om när timern piper! Och typ neggiga tankar låter man bara vara! I början satt jag typ och bara skrev upp saker på listan men det sa hon var okej. Efter ett tag lugnar sig hjärnan med att försöka hitta på saker att göra istället för det man borde!!

  • Wilda Svara

   Vad häftigt! Du kanske kan ta hjälp av min guide som jag håller på med just nu om du behöver det?

   Tack för tips! Jag blir så himla lätt uttråkad så det är lite tricky det där för mig. Ska testa om det kan vara något. Toppentips!

Kommentera