Att vi redan är på väg in i oktober! Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. September har varit en månad med enormt mycket glädje, kärlek och naturupplevelser. Jag har börjat årets skrivkurs, firat födelsedag och varit iväg en vecka på semester. Jag har brottats mycket med min inre ensamhet och försökt navigera mig fram till nya sätt att leva.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT.

Jag har fått arbeta extremt hårt för att återta min tillit och inte gå in i rädslor och försvar på sistone. Jag vet hur svårt det är för mig när tilliten blir skadad. Jag behöver vara mer på min vakt mot rädslan än mot andra människor när det händer. Trots allt ser jag att jag har fortsatt söka hjälp, träffa människor och – så gott jag har kunnat – tagit hand om mig själv. Ett av mina stora varningstecken, när jag tappar min träning och rutiner. Så nu startar jag på nytt. Nu ska jag be om hjälp och lita på att människor vill mig väl. Och ge mig själv det bästa liv jag kan.

Sunset selfie

💛 Följa min kropp. Jag har lyssnat mer. Lagat ordentlig mat, stressat ner, bokat in paustider med mig själv, hittat tillbaka till mitt tempo. Skogspromenader och meditation har hjälpt mig att lyssna in mig själv. Jag har tagit många powernaps på dagarna. Yogaklassen har inte startat igång än men jag behöver ändå göra mina övningar oftare. Styrketräningen behöver prioriteras upp.

💚 Lära känna nya människor. Jag träffar nya människor genom de vänner jag redan har. Jag är nöjd med de relationer jag har för tillfället och försöker att stärka dem istället för att hitta nya. Det känns verkligen att jag behöver stabilisera det området nu. Det har varit så många förändringar de senaste åren och nu vill jag landa, komma nära.

💛 Skriva klart min bok. Jag skriver igen och det är helt underbart att vara tillbaka från den hemska känslan av att inte skriva. Jag skriver inte varje dag, vilket jag önskar få till under oktober. Det är verkligen dags att lägga min kraft på att få ihop det projektet nu. Med skrivkursen kan jag höja min motivation och om jag bara får till den där rutinen dagligen så är jag snart i hamn. Och vad kan vara bättre än att börja månaden i Paris med andra författare?

Skriv

💚 Utveckla bloggen. Denna blogg är resultatet och jag är verkligen nöjd. Jag använder fortfarande de tankar som jag fick av er i bloggundersökningen. Jag försöker bli bättre på att kommentera och svara på kommentarer. Jag riktar bloggen med textinnehåll som tydligt speglar vad jag vill stå för. Feedbacken på den satsningen har varit fenomenal. Och det bästa är så klart att jag själv börjar känna igen mig mer och mer i det jag gör. Jag har en lättare känsla i mitt bloggande. Det blir meningsfullt på ett nytt sätt.

💛 Skala av i mitt hem. Jag har lugnat mig med detta. Jag försöker tänka på att inte ta in nya saker och säljer av lite på Tradera ibland. I oktober tänkte jag ge mig på min ateljé och se över vad jag egentligen har användning för av allt material jag har sparat på mig.

Purple flower

💚 Välja glädje och se möjligheter. Hösten ger mig tyngd i sinnet allt som oftast och september har varit en svår tid. Det finns ändå en helt annan öppenhet i mig nu. Något som inte rubbas. Jag kan se att jag har ett val idag, jag kan göra andra val. Jag kan se utanför mig själv och släppa taget om det som jag ändå inte verkar kunna lösa med att grubbla. Det handlar så mycket om att göra det bästa av nuet.

💚 Bli en säkrare fotograf. Övning ger färdighet. Så är det verkligen. Nu sitter inställningarna. Jag tar mycket färre bilder än tidigare. Bröllopsfotona känner jag mig verkligen nöjd med. Jag har också övat mig i Lightroom och känner mig allt säkrare i bildredigering. Utflykterna med Sofia och våra kameror har helt klart gjort mig mer van och gett mig tid att både först och hitta min känsla.

Selfie by the lake

💛 Få en bättre koncentrationsförmåga. Jag har förstått att jag behöver begränsa mina intryck ännu mer än jag tidigare har trott. Jag behöver lägga ett tydligare fokus, göra klart en sak i taget istället för att ha fler fokus samtidigt. Att begränsa min uppkopplade tid har också gett resultat på min koncentrationsförmåga.

💚 Vara nära naturen ofta och mycket. Veckan i norra Västmanland gav mersmak. Jag har verkligen haft en helt annan relation till naturen denna sommar, låtit den bli en del av mig. Jag har badat i septemberkalla sjöar, plockat äpplen från marken och gjort äppelchips, förundrats av solnedgångar, gått i fuktiga dimmor, låtit regn blöta ner mig… Och jag har odlat. Balkongen och fönsterbrädorna har varit överfyllda. Jag ser fram emot höstlöv och morgondimmor. Jag vill väldigt gärna besöka Cathrin ute på landet en gång till i höst.

September sunset

💚 Leka och skapa mer. Just nu är jag inne i en lugnare period i mitt skapande. Det fokuseras mer kring ord och bild. Det känns helt naturligt eftersom det är där jag har min kärna. Leken finns mycket i samvaro med andra. Det är som att jag har lämnat en period av mycket nytt och börjat landa i det som jag trivs bäst i. Det är en framgång i sig att jag inte ständigt måste jaga utmaningar i allt.

💛 Begränsa min uppkopplade tid. Jag fick ett verkligt uppvaknande efter veckan i stugan om hur lugnt det blir i mitt huvud när jag inte har tillgång till nätet. Så sedan dess har jag lugnat mig ordentligt med uppkopplad tid och jag gör mycket mer bloggjobb utan uppkoppling. Jag har inte kommit dit att jag bokar in uppkopplad tid än, men jag är så gott som redo för det. Det känns lovande, för första gången i år.

2 kommentarer

  1. Älskar att du summerar allt såhär eftersom det är så inspirerande att få följa upp någons mål. Jag har lyckats väldigt bra med ett av mina och det gör mig så pirrig i magen att det faktsitk går att aktivt jobba för något som en vill göra mer eller mindre av. Att jag faktiskt har kontroll över mitt liv.

    • Wilda Svara

      Åh vad nyfiken jag blev nu! Men håller med. Det är otroligt bekräftande att kunna styra sin egen utveckling. Så glad jag blir att dessa uppskattas. Svårt att veta ibland om jag gör det bara för mig men många verkar gilla det så då kan jag dela det 🙂

Kommentera