Ett sätt för mig att hålla mina mål aktuella under året är att utvärdera dem och tänka högt kring dem vid varje månadsslut. Idag presenterar jag årets första reflektion. I januari har jag brainstormat idéer för att uppnå dessa mål och tagit de första stegen dit.

❤️ Ej uppnått denna månad
💛 Till viss del uppnått/påbörjat
💚 Uppnått denna månad

LYSSNA MED TILLIT. Temat för året är närvarande i mina val och i mina perspektiv för det mesta. Jag försöker vara mer medmänniska än rådgivare, lyssna mer aktivt och våga ställa frågor. Jag tänker att detta förhållningssätt handlar mycket om att jämna ut och skapa jämlikhet i mina relationer, hitta balansen mellan att ge för mycket eller för lite. Det är också en träning i att lyssna in mina gränser, känna när något är bra för mig, eller inte.

Winterland

💚 Följa min kropp. Jag valde att avsluta arbetsträningen och det har varit lättare att lyssna på kroppens signaler sen. Jag tränade januaris 21 första dagar, sen fick jag pausa för förkylningen. Jag lyssnar mer på min intuition, pressar mig inte att orka mer än jag har energi för. Jag har stängt ute energitjuvar, såväl människor som andra moment. Jag försöker notera vad som fungerar, och följa det. Jag behöver bli bättre på att gå och lägga mig i tid eftersom min bästa tid är morgonen. Yoga och meditation hjälper mig att hålla kontakt med mig själv, hela mig.

💛 Lära känna nya människor. Jag har fikat med en person som jag har längtat efter att träffa sedan i somras och träffat nya och nygamla personer i Stockholm. En bra start.

💚 Skriva klart min bok. Igår lämnade jag över de första 60 sidorna (ca 30 % av mitt bokmanus) till en skrivkollega. Vi ska byta respons. I slutet av februari ska jag ha nästa 60 sidor klara. I april hoppas jag att kunna ha ett helt råmanus klart för att sen skicka in till förlag och redigera.

Evening

💛 Utveckla bloggen. Jag har tänkt mer på vad jag vill att min blogg ska bestå av och representera. Jag har gått med i nätverket Better Bloggers, höjt ambitionerna för foton och text, spridit den mer, tänkt kring sökoptimering. Det finns funderingar på att flytta till ett webbhotell under året och skapa en blogg från grunden, men för det krävs en del bildning om kod/webbsidor etc. Jag håller det beslutet öppet än så länge.

💚 Skala av i mitt hem. Jag rensade ut 1/3 av min garderob första veckan på året, har börjat planera för loppis, kastat gamla saker och bestämt mig för att rensa bland minneslådorna. Endast en koffert med nostalgi är tillåtet. Det är mycket som ska bort. Jag kommer också att fortsätta sälja av via Tradera. Mycket krafs åker bort och jag känner mig friare för varje sak jag gör mig av med.

💛 Välja glädje och se möjligheter. För det mesta gör jag det, när jag inte blir liten och rädd av att tänka på allt stort som måste lösas och hända i år. Mest försöker jag arbeta med tilliten till livet där. Förr hade jag velat slå någon som sa åt mig att välja glädje, men då hade jag inte valet. Idag har jag det och det i sig ger glädje.

Wilda

💛 Bli en säkrare fotograf. Jag testar manuellt läge allt oftare och ska i februari plugga in alla inställningar så att jag kan min kamera ordentligt. Jag har under januari tränat mig i att ta matbilder. Jag tittar också mer på hur andra fotograferar och sparar tips på Pinterest.

Se mer sport. Jag tänker stryka detta mål. Redan nu kan jag känna att det inte är en prioritering jag vill göra just nu. Det kommer att komma evenemang som intresserar mig och då kollar jag på det. Det var en aning överdrivet att ha det som mål.

❤️ Springa ett lopp. Förkylningstider. Jag siktar på Vårruset i maj och tränar benmusklerna tills det fungerar med konditionsträning.

❤️ Få en bättre koncentrationsförmåga. Min plan är att träna mig i att läsa längre texter, fokusera längre stunder på skrivande/läsande och hitta mina knep för att hålla koncentrationen bättre, t ex anteckna under läsandet och läsa högt. Än så länge går det trögt.

Winter

💛 Vara nära naturen ofta och mycket. Med kameran kommer jag närmare naturen, ser detaljerna. Jag skulle behöva ha en riktig vinterutflykt med varm choklad och snöänglar innan det blir vår. Att vara nära naturen handlar också om att känna naturen. Bada, plocka svamp, blåbär och blommor. Odla grönsaker, dofta på gräsmattor och kasta snöbollar. Jag vill också leva närmare naturen genom att äta mer ekologiskt och vegetariskt och värna miljön.

💚 Leka och skapa mer. Poesin är tillbaka och ger mig nya perspektiv. Jag testar videoredigering, målar, hittar inspiration för kommande projekt på Pinterest. Monthly Makers ger inspiration. Lek handlar för mig mycket om att ta vara på stunden och våga dras med i spontana infall. Det är något jag behöver träna mer på. Och så höll jag på att glömma: jag testade ju stand-up! Det om något är ju att leka och skapa!

❤️ Begränsa min uppkopplade tid. Det här har gått åt skogen i januari. Jag tar nya tag nu. Jag har satt tider nu som jag ska försöka följa, en förmiddagstid, en eftermiddag och en tidig kväll. Tre timmar om dagen. Annars ska jag inte vara på nätet. Jag ska också införskaffa mig en väckarklocka så att jag inte behöver ha telefonen med mig till sängen.

8 kommentarer

 1. Låter klokt! Jag borde verkligen ta tag i att få ner mina mål i mindre delar så att det blir mer lättöverskådligt hur jag faktiskt ska ta mig dit, tack för inspirationen att ta tag i det 🙂

  • Det är verkligen en bra grej! Brainstorming och sen en plan av det, är mitt bästa tips. Och: hitta vad som är motivationen så du kan påminna dig om varför du gör det. Lycka till!

 2. Väckarklocka.. Den tror jag att jag nog ska härma. Jösses så ofta jag plockar upp telefonen i onödan när jag egentligen borde fokusera på att somna.

   • Ja.. Vi gjorde ngt slags test på hur långt mobiltelefoner och liknande behöver vara från oss för att inte påverka oss när jag var på yogaretreat i somras. Det var en spn eye-opener. Och då handlade det om när vi inte använder dom. När dom bara ligger nära. Sen stör ju användandet i sig en hel del också…..

    • Ja, kan tänka mig att det var en stor insikt. Skrämmande egentligen. Märker stor skillnad efter en helg med mindre mobilanvändande, även om det om och om igen drar i mig.

 3. Bravo Wilda! Leva livet!
  Sammanhållet om mobilen som väcker mycket annat än det tänkta!
  Jag ska också satsa på att reducera dess närher

Kommentera