Med ett exalterat nöjt leende presenterar jag mina intentioner och mål 2018! Jag har arbetat fram dem i olika steg med frågor om vad som är viktigt i mitt liv. Sedan satte jag upp mål för det jag vill nå, och formulerade dem mätbara och mänskliga. I sista steget samlade jag de olika målen under ett ledord, som sätter fokus för året som kommer. Denna gång fann jag många försummade idéer och behov i min rannsakan. Ursäkterna har varit många: att inte ha råd, en självbild som behövande och sjuk under många år, rädsla för återfall i destruktivitet och utmattning. 2018 blir året då jag motbevisar alla dessa fördomar om mig själv. Jag vågar vara stark idag.

2018 VÅGA - reaktionista.se

VÅGA – LEDORD FÖR 2018

Jag vill våga vara jag i all min styrka, våga satsa på det jag tror på
och tro på mig själv.
Jag vill våga göra mig hörd,
ta plats
och låta andras reaktioner på det få stå för dem.
Jag vill stå upp för de som behöver, säga ifrån mot det som inte är okej,
våga följa och reagera på första magkänslan.
Jag vill våga tro på att allt blir precis som det ska.

Jag vill våga göra det jag egentligen inte vågar.
Säga att jag inte kan, prata om det jag inte vågar, skriva om det som inte fungerar,
våga fråga det jag undrar, be om hjälp när det behövs.
Jag vill lämna du-ska-inte-tro-att-du-är-någon-Jante
i det förflutna och blomma ut med allt som redan gror inom mig.
Jag vill följa mina impulser, lita på att min kropp orkar, våga bli muskelstark
och våga utmana mig i viljestyrka.

Jag vill utvecklas professionellt i ord och handling.
Slå rot i mina vackraste relationer, låta andra människor bygga styrka med mig.
Jag vill känna att det är okej att stråla, lyckas och må bra.
Jag vill känna mig hel och närvarande,
stark i kraften av nuet.
Jag vill våga tro att jag är mer än jag tror
och bevisa det.
Jag vill förvänta mig det bästa
och skapa det.
Ta emot det.
Leva i det.
Jag vill våga vara stark.

VÅGA 2018

🌿 Meditera eller träna medveten närvaro dagligen

Medvetenheten och meditationen är mitt ankare i vardagen och jag vill fortsätta utveckla och bibehålla den förmågan under året.

🌿 Träna på gym regelbundet

Det finns så många gamla rädslor från ätstörningen i detta, och sårbarhet i att jag inte vet hur det fungerar. Jag är också rädd för att ta ut mig och bli sjukare. Samtidigt som jag vet att det är detta steg som tar mig mot en starkare kropp och den kondition jag vill ha. Den kondition som kan få mig att orka springa igen.

🌿  Följa en daglig dagboksrutin

Fortsätta rutinen jag har påbörjat med att planera dagen, skapa en affirmation för dagen och avsluta dagen med att skriva av mig både stjärnorna och skavsåren.

🌿 Söka förebyggande vård

Något jag har skjutit upp i många år, pga bristande ekonomi och rädsla. Jag har några icke-akuta åkommor som jag behöver söka hjälp för. Bland annat tandvård och årliga kontroller för att hålla koll på min risk för ärftlig cancer.

VÅGA 2018

🌿 Läsa tio böcker

Det var ett lagom antal förra året och är ett viktigt mål för att få in något annat än kurslitteratur i huvudet ibland. Det ger mig och mitt språk så mycket att få läsa skönlitterära verk. Dessutom vill jag berätta mer om de böcker jag läser för er.

🌿 Skapa en hållbar standardgarderob

Efter att ha följt Johanna på närmare håll 2017 är jag taggad på att skapa en garderob att känna mig bekväm med, utan överflöd. Jag vill bli bättre på att ta hand om de kläder jag har, laga och vårda, och minska all onödig tid jag lägger på att välja kläder.

🌿 Övningsköra inför körkort

Mitt mål är att ha körkort när jag tar examen 2021. Jag vill ha god tid på mig och känna att jag kan göra det i den takt jag behöver, så därför behöver jag sätta igång detta år.

🌿 Skriva tre debattartiklar/krönikor

Jag vill våga säga vad jag tycker, formulera mina tankar för fler, låta dem ta form och plats. Jag känner mig redo för det nu.

MÅL 2018

🌿 Genomföra minst två bloggsamarbeten

Jag är så rädd för att satsa och ta mig an detta, och just därför behöver jag verkligen visa mig själv att jag kan. Det skulle kännas så fint att få göra något professionellt och få erkännande för allt arbete jag lägger ner här också i kronor. Det är precis den utmaning jag längtar efter.

🌿 Skriva den avslutande delen av boken

Det har hänt mycket sedan jag började skriva boken. Jag är på många sätt någon annan nu. Ändå känner jag fortfarande så starkt för den. Jag går runt med ständigt dåligt samvete för att slutet ännu är oskrivet. Det behöver förändras i år. Jag är skyldig mig själv och alla framtida läsare att ge Elvira ett avslut.

🌿 Planera in tid för skrivande och blogg (8-10 timmar per vecka)

Jag behöver ta det arbete jag gör på allvar även när det är obetalt. Det kommer att ta mig vidare och jag behöver det för mitt välbefinnande. Att skriva och dela med mig är lika viktigt för mig som att äta, sova och träna. Därför ska det in i schemat.

🌿 Sätta lärande framför prestation

En ledstjärna som under 2017 gjorde all skillnad. Att följa lust för lärande tar bort en hel del prestation och är ett mycket bra incitament för lärande. Det gör studierna till ett rent nöje.

Har du några mål eller önskningar för 2018?

 

SparaSpara

7 kommentarer

 1. fina wilda, jag hejar på dig!! så fina och vettiga mål. jag håller tummarna för att 2018 blir prick vad du vill ha!

  mina mål för livet och bloggen finns uppe på bloggen idag också (great minds think alike). mitt absolut starkaste är att lyssna på kroppen och följa vad den vill och orkar med. som koppling till kroppen och mående kommer jag också ändra min kost och fortsätta yoga, det tror jag blir bra.

 2. Vilket fint ledord för året du valt! Känner att jag också kan skriva under på det där. Mitt fokus handlar också mycket om att våga (vara sårbar, stark, ta mig an en expertroll etc), att uppleva äventyr, att förändras. Sådant som kräver mod. Ska skriva lite mer om det i ett kommande inlägg jag med. Blir så galet imponerad över din styrka Wilda! Det är liksom ingen ände på vart du kan nå! Så otroligt inspirerande. Är tacksam över att jag får ha dig som vän och att jag får följa din resa <3

 3. Åh Wilda, vilken kraftkälla du är! Ser fram emot att fortsätta följa och inspireras av dig under året. Jag skrev lite om mitt årsord/intention (”hälsoglädje”) igår, och ska få ut ett till inlägg om mina drömmar och mål f 2018 under veckan.

 4. Har snubblat över din blogg idag, men förundras av din vilja och drivkraft! Jag blir så inspirerad av att läsa om andras mål! Upplever att det inte är så många som sätter mål. För mig är en av de viktigaste frågorna när jag funderar kring min framtid: Vad vill jag ha mer av i mitt liv?
  Fina mål! Du har vågat mycket i att uttrycka vad du vill i skrift. Våga eller mod är vägen till utveckling/ erfarenhet.
  Det är spännande och läskigt men
  tillfredsställande när det är avklarat!
  Fortsätt våga!

 5. Pingback: JANUARI 2018 | frustration, trygg kärlek och närvaro. | REAKTIONISTA

 6. Pingback: NOVEMBER 2018 | små tidsfönster, dikter och tenta. | REAKTIONISTA

 7. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 110 | växter, tenta och vila. | REAKTIONISTA

Kommentera