Har ni längtat lika mycket som jag? Intentioner och mål 2019! Det är en nervkittlande känsla att ha ett helt nytt år framför sig. Liksom tidigare har jag låtit intentionen mogna fram. I år gick jag bakvägen och bestämde först ett ledord för att sedan samla målen inuti det. Jag har tagit hjälp av frågor om vad som är viktigt i mitt liv och tagit lärdom av förra året.

Att våga vara stark var utvecklande, och jag blev trött på vägen. Därför behöver detta år vara lite mer “back to basics”.  Mindre prestation och mer self-care. Mina tre vägar för att “hämta hem min själ” är genom att ta hand om min kropp, skapa sinnesro och balansera med stimulans. Läs mer nedan. Och berätta gärna vad du vill fokusera på under 2019! Låt oss inspirera varandra till att ta hand om oss själva under 2019.

2019 hämta hem din själ - reaktionista.se

Hämta hem din själ

Jag vill minnas att jag har gått långt
för att ta mig hit
och ge mig tillåtelse att vila i det som är.
Jag vill slå rot i det nya livet
och förankra mig i en hållbar grund.
Jag vill bära minnesskärvorna i min famn,
i hållande självmedkänsla och stolthet.
Rotad i växandet, rik på näring och kraft.
Jag vill höra vad kroppen berättar,
lyssna in mina konturer.
Varje dag vill jag lyssna efter barnets röst.
Låta kreativitet och förundran blomstra
och inte låta någon skada henne mer.
Jag vill hämta hem hennes stjärnor,
lära mig att jag får ha det bra.
Gå bort från det som inte vill mig väl,
fylla tomrummen med mening.

Jag vill bära min berättelse vidare
med högt huvud i motvind.
Dela med mig till de som ser,
och låter mig stråla.
Jag vill ge vidare det jag har fått,
vara en inkännande tröst för andra.
Dela med mig av den ledstjärna
som tar form inuti mig.
Ge den plats att växa
i rätt sammanhang.

Jag vill omsorgsfullt välja själar som håller mig,
och gör mina gränser tydligare.
Bryta mig loss från andras hårda blickar,
sila dem genom kärlek och ödmjukhet.
Jag vill sträcka mig ut,
veckla ut tankebanor
med de som vill och orkar förstå.
Låta mig mogna i ny kunskap,
samla mina konturer.

Jag vill låta mina rötter
breda ut sig över marken
och i skogsgläntans ljus
vill jag hämta hem min själ.

Hämta hem din själ - reaktionista.se

Mål 2019

🌿 Lära känna vilken kost min kropp mår bra av

Jag vill fortsätta utforska anti-inflammatorisk kost, känna av vad min kropp reagerar på i kosten och börja anpassa maten mer till vad jag mår bra av. Jag har inte vågat ge mig på detta förut eftersom ätstörningen levde kvar länge. Nu känner jag att jag har en annan frisk ingång som leder mig rätt.

🌿 Bygga en stark grundkondition

Jag vill träna mig stark, även om det behöver börja i liten skala och väldigt grundläggande. Med dagliga övningar, promenader och en mer disciplinerad träning kommer de dagar då jag är sjukare inte ta lika hårt. Jag behöver ta det i små små steg och därför är rutinen extra viktig. Min längtan efter att kunna springa och att orka med större påfrestningar kan motivera mig till de myrsteg jag behöver ta för att inte ta ut mig.

Hämta hem din själ - reaktionista.se

🌿  Skriva dagbok om mina upplevelser

Jag kan varken tänka eller känna klart om jag inte skriver. Därför behöver jag återta den ventilen i mitt liv. Minst en gång i veckan behöver jag skriva av mig ordentligt.

🌿 Meditera eller yoga dagligen

Mitt bästa sätt för att hämta hem mig är att lyssna in min kropp och låta den vila från tankar. Jag vill känna mig närvarande och fri att välja mina tankar. Jag vill kunna släppa taget om mina känslor och spänningar. Vissa dagar behöver jag vila i rörelse och då har yogan en god effekt. Andra dagar behöver jag stillheten. Ibland behövs en kombination och då finns naturens lugn.

🌿 Hitta mentorer som stärker mig

Jag saknar ofta personer att resonera med inom olika områden i mitt liv. Jag behöver hitta mentorer som jag kan tänka högt med. Personer som har mer eller liknande erfarenheter som jag. Där jag kan minska ensamheten i min medvetenhet och där mina tankar kan få växa ännu lite till. Det är en nödvändighet för min sinnesro.

🌿 Stå stark i vem jag är oavsett andras åsikter om mig

Många gånger upplever jag att jag provocerar andra människor med mitt sätt att vara. Att bryta normer, säga ifrån mot orättvisor och göra positiva val i livet är viktiga delar av vem jag är. Jag kan inte anpassa bort det, hur mycket stigmatisering och skam jag än möter på längs vägen. Jag vill bära det med stolthet. Jag kan inte vara någon annan. Jag vill inte vara någon annan. Därför behöver jag bygga upp ett skydd mot det inifrån.

Hämta hem din själ - reaktionista.se

🌿 Lämna vidare mitt bokmanus

I början av året ska jag lägga den sista handen vid bokmanuset. Det krävs mod för att lämna ifrån mig det och vänta in svar. Det steget behöver jag ta. Jag vill ju att ni ska få läsa om Elvira, hur skrämmande andras åsikter än är.

🌿 Skapa något kreativt varje månad

Min kreativitet har inte fått utrymme som jag behöver under studierna. Det handlar som mycket om prioriteringar. Det behöver inte vara något stort. Jag vill bara göra något, för jag blir ju så glad av kreativitet.

Hämta hem din själ - reaktionista.se

Har du några mål eller önskningar för 2019?

9 kommentarer

 1. Precis som alltid med dig är det både rimligt, sant mot dig själv och vackert formulerat!
  Ser fram emot att inspireras av dig ännu ett år, fina Wilda <3

  • Åh, läste dessa ord högt för Daniel när jag såg dem för att de betydde så mycket. Du är så fin Jenny! Ser verkligen fram emot att få fortsätta med det nya året och veta om att du finns där på andra sidan skärmen. <3

 2. Så många fina mål! Blev väldigt inspirerad över det där med att hitta rätt mentorer för att ventilera olika områden i livet. Har inte tänkt på det tidigare, men det känns så självklart när jag läser det. Det behövs nog flera vänner/kollegor som kan stötta en och bolla med en genom olika perioder. Kanske en person som man kan prata business med, en som förstår ens spirituella ådra och en som man har gemensamma erfarenheter med. Lätt att tänka att ens partner/bästa vän ska stå för allt det där, men det är ju lite mycket begärt.

  • Tack för att du sätter ord på det! Precis det har jag tänkt på sedan i somras. Vi behöver många människor, för olika syften, för att balansera ut det tänker jag. Jag tror att många fastnar i att partnern ska stå för allt det men som du säger blir det lätt ett stort ansvar och kanske inte rimligt. Jag upplever själv att det skulle belasta min relation, och även mina nära vänskapsrelationer, för mycket om jag förväntade mig att någon skulle kunna stå för allt det. Tack för dina kloka tankar som alltid <3

 3. Vilken fin och bra lista!! 🙂 Ja, även jag blev inspirerad av mentorletandet. Jag känner verkligen igen det där med att inte ha någon att bolla sina tankar med. Jag känner mig ofta frustrerad över att jag står så ensam i det jag gör, att bygga upp en business på nätet och allt kring det, men även på ett personligare plan. Jag känner inte en enda kotte som har erfarenhet av att gå en sådan väg som jag går och ingen att fråga om stöd. En mentor skulle jag gärna vilja hitta och nog ska jag göra ett försök, men jag tvivlar på att jag hittar någon…

  I övrigt finns min lista här: http://fondofhome.blogg.se/2019/january/nyarsloften-for-ar-2019.html

  Tack för en tänkvärd blogg! <3

  • Tack snälla! Otroligt viktigt att ha personer att bolla med, men jag vet alltför väl att det kan vara svårt att hitta. Angående business, om bloggen är en del av den, så finns det ett helt gäng bra människor i Influencers of Sweden om du inte redan är medlem där. Jag och Agnes ovan hittade varandra genom den organisationen.

   För mig har det svåraste varit att våga fråga. Ofta kan jag hitta någon som jag ser upp till men sen vågar jag inte fråga i risk för att bli avvisad eller för att jag inte tror att det finns en chans. Men med tiden har jag lärt mig att den stora förlusten är att inte fråga, och alla gånger jag har varit en mentor har jag lärt mig minst lika mycket den vägen.

   Vad är det du söker hos en mentor och vilka erfarenheter tänker du att den kan behöva för att vara ett stöd till dig? Ibland kan det vara bra att göra en bild av det så att du vet vad du ska leta efter. Kanske finns det grupper lokalt eller på nätet som kan stärka dig och där du kan hitta en sån person?

 4. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK ☆161 | blossom rouge och tulpaner. | REAKTIONISTA

Kommentera