Idag kan jag stolt presentera nästa bloggintervju. Louise Stigell är din introverta vän i bloggvärlden, en vegobloggare som förstår vikten av egentid och har myntat uttrycket “soloprenörskap”. Louise intelligenta livsråd till introverta och högkänsliga levereras alltid med glimten i ögat och en skärpa som är verkligt unik. Det var det jag föll pladask för när jag började läsa Lugnochfin, i samband med att jag själv hade kommit ut som introvert.

lugnochfin_header_4FOTO Louise Stigell

Det jag gillar bäst med Lugnochfin är den fantastiska humorn som faller mig helt i smaken. Som när hon skriver “berätta inte för mamma” eller annat träffsäkert som gör att jag drar på smilbanden ordentligt. Ibland kommer jag på mig själv med att skratta högt framför datorn. Men lika ofta sitter jag med pannan i djupa veck och begrundar ett inlägg.

Den nedtonade designen i ljuva lila, rosa och beiga toner gör att jag känner mig lugn och trygg när jag tar del av innehållet. Det märks att det ligger en tanke och omtanke bakom det som presenteras. Louise är dessutom ett föredöme i länkkärlek och delar frikostigt med sig av länkar till andra bloggare.

ohsosensitiveFOTO Louise Stigell

Det är svårt att få ihop allt som denna produktiva soloprenör sysselsätter sig med. Det märks att de träffsäkra inläggen om bloggande bygger på många års erfarenhet. Härom dagen lanserades hennes nya engelskspråkiga blogg Oh So Sensitive – en fristad för introverta högkänsliga personer på nätet. Som om det ens var möjligt så lyckas hon återigen skapa något proffsigt, mitt i prick och med en finkänslighet för läsarens behov. En rising star i bloggvärlden som är väl värd all cred hon får.

25122824772_6b17688c38_cFOTO Louise Stigell

1. Vem är du? Hur vill du beskriva dig själv?
Jag är Louise Stigell. Ålder: 32. Civilstatus: Sambo/förlovad. Bostadsort: Stockholm. (Fast snart Gävle, förhoppningsvis.) Sysselsättning: Bloggare, frilanscopywriter, digital strateg och entreprenör. Brukar kalla mig kort och gott för soloprenör.
Hur vill jag beskriva mig själv… Social enstöring. Kreativ mångsysslare. Lika delar estet och tekniknörd. En hippie med nära till känslorna. Läsare av böcker och tittare av riktigt bra teveserier. Åh, och så älskar jag verkligen fåglar.

2. När började du blogga och hur kom det sig?
Jag tog mina första stapplande steg nån gång runt 2007 tror jag. Skrivit saker på nätet har jag gjort sen Lunarstorm-tiden på gymnasiet, och jag hade ett gäng bloggar innan lugnochfin, men lugnochfin var min första seriösa blogg.
Jag startade den 2009, medan jag pluggade på högskolan. Hade alldeles för mycket fritid, var understimulerad och rastlös. Minns att namnet kom till mig på det där stereotypa Eureka-sättet. Jag ville skriva om mindfulness, ekologisk hudvård och vegansk mat. Fnissade liksom åt hur larvigt men samtidigt passande namnet var för de ämnena.

vaxter-i-solnedgangFOTO Louise Stigell

3. Hur skulle du beskriva din blogg?
Lugnochfin har gått igenom många faser genom åren. Jag har famlat runt och inte riktigt vetat vad jag velat att den ska vara. Nu är första gången jag slutat försöka bestämma vad den ska handla om och istället låtit min skrivlust avgöra.
Och efter några månaders lustdrivet bloggande kan jag konstatera: lugochfin handlar om känslor, kreativitet och soloprenörskap.
Jag är introvert och högkänslig, så många av mina inlägg handlar om detta.
Och kreativt soloprenörskap är min stora hjärtefråga. Vill inspirera och vägleda känsliga konstnärssjälar som slavar på ett jobb de inte gillar, till att ta karriären i egna händer. Förverkliga sina idéer. Bli fria.

24873218279_c036df62a4_cFOTO Louise Stigell

4. Varför bloggar du idag?
För att jag älskar, älskar, älskar det. Har mycket att säga, kan inte hålla tyst, och tycker bloggformatet är den ultimata uttrycksformen för oss introverta kreatörer.

5. Hur får du inspiration och bloggidéer?
Jag får inspiration av att läsa andras bloggar. Av att se bra filmer eller serier. Från böcker jag läser. Eller från min egen vardag och inre dialog.
Jag bloggar sällan spontant utan har ett system och en bloggplanering som jag jobbar utifrån. När jag ska brainstorma inlägg utgår jag ifrån mina tänkta läsare, de som jag vill blogga för, och så tänker jag mig in i deras liv och vad jag hade velat läsa om jag varit dem.
Och så blandar jag upp med diverse roligheter, lite vegorecept, boktips, listor, länkkärlek och sånt. Samt en del inlägg som är mest för min egen skull, för att dokumentera mitt liv.

26095021780_8c317d789c_cFOTO Louise Stigell

6. Tre lärdomar från ditt eget bloggande?
1. Låt det vara luststyrt. Haka inte upp dig på regler eller inbillade måsten/borden. Blogga fritt från hjärtat, om det du själv inspireras av. Låt bloggen ta form utefter det. Resten kan du fila på allteftersom.
2. Var inte en perfektionist. Du kan inte vara superintressant och rolig och hjälpsam hela tiden. Du kommer inte orka eller hinna blogga varje dag. Du kan inte få till allt exakt som du vill ha det. Låt inte det hålla dig tillbaka. Bloggande är ett hantverk att gradvis bli bättre på. Sträva efter att höja din kvalitetsnivå, men gör det i bekväm takt och utan stress.
3. Bygg relationer med andra bloggare. Det är inte kul att blogga i ett vakuum, från sin egen lilla ö i cyberspace. Jag ångrar verkligen att jag gjorde detta så länge. Det var först när jag investerade tid i att besöka andras bloggar, kommentera hos dem och bygga relationer som mitt bloggande verkligen tog fart och blev roligt på riktigt.

25410420642_6ab0f82d38_cFOTO Louise Stigell

7. Vilken roll önskar du att bloggen ska ha i framtiden (för dig)?
Jag önskar att bloggen ska vara hela mitt liv. Jag vill att den ska vara mitt enda “jobb”, och mitt mission on earth. Har jobbat så länge för andra företag, och även om det kan vara roliga projekt så är det inte mitt eget. Det är inte det jag brinner för och kan bygga och forma som jag vill. Därför drömmer jag om att kunna dedikera mig helt åt bloggen och mina läsare. Vill skriva och skapa braiga saker för dem, all day every day.

8. Nämn tre bloggar du vill tipsa andra om och varför.

 • Rowan Tree Rania som driver den här bloggen är (sinnessjukt duktig) fotograf och lever det där downshiftade, naturnära livet som jag själv drömmer om. Får energi och inspiration av att läsa hennes blogg.
 • Jonna Jinton. Detta glädjespridande och inspirerande sagoväsen till människa. Hennes blogg är så full av insiktsfulla tankar och vackra bilder att man knappt pallar med det.
 • Teknifik. Jag har en sån fangirl-crush på Elin att det knappt är hälsosamt. Hon är ett riktigt proffs på alla sätt och jag älskar att hon delar med sig av sin bloggprocess och sina resultat. Det  inspirerar mig verkligen i mitt eget bloggande.

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

16 kommentarer

 1. Jag har en sån klump i halsen att jag knappt kan skriva… Tack fina Wilda för en sån varm och kärleksfull presentation. Det här kommer jag leva på länge länge och ta fram de dagarna när jag känner mig deppig och hopplös.
  Så roligt att få vara med i din blogg!
  <3 <3 <3

  • Wilda Svara

   Jag är så otroligt glad att du tackade ja! Det ger mig så mycket personligen att få ta del av dina tips, eftersom jag beundrar ditt innehåll så mycket. <3

 2. Wilda och Louise i samma inlägg! Vilken lyx! Två nya bloggbekantskaper och inspirationskällor som jag hittat under våren, och som jag kommer att följa länge till! Så fin intervju!

 3. Pingback: MÅNADENS BLOGGARE | Vicky Inoue – vickys.se | REAKTIONISTA

Kommentera