Det här är första inlägget i en intervjuserie om bloggare som jag inspireras och engageras av. Först ut är Sandra Hjort, som i början av 2015 fångade min uppmärksamhet med att göra otroligt snygga DIY:s (gör det själv) och presentera häpnadsväckande och skarpa foton gång på gång. Sedan dess har jag varje dag njutit av mjuka toner, naturfotografier som får mig att tappa andan, inspiration till självständig kreativitet och en genuin reflekterande röst kring livets svåra ämnen.

FOTO Sandra Hjort

I mars i år fick jag chansen att hälsa på hos denna pärla i Karlsborg och uppleva hennes omgivning. Men det var inte solens upp- och nedgång över det magnifika vattnet som gjorde mig mest hänförd. Det var när vi klev in i Sandras hem. Visst har jag varit fascinerad av hennes inredning från bloggen, men att se fingertoppskänslan i verkligheten var något mycket speciellt. För bästa upplevelsen rekommenderar jag så klart att kika in Sandras egna bilder.

Home of Sandra Hjort atilio.metromode.se

Förutom att inspirera till skapande är Sandra också en livsinspiratör. Hennes målmedvetenhet och klartänkthet, ödmjukhet och ärlighet är något som får henne att lysa extra starkt i flödet. Det är en ynnest att få genomföra Monthly Makers tillsammans med den här människan. Läs intervjun med henne nedan.

Sandra Hjort atilio.metromode.se FOTO Sandra Hjort

Vem är du? Hur vill du beskriva dig själv?
När jag bara ska presentera mig kort brukar jag alltid säga att jag är Sandra, en 27-årig dagdrömmare men självklart är jag så mycket mer än ett namn och en ålder. Jag är en känslostyrd och driven person som försöker leva mitt liv genom att vara så sann mot mig själv jag bara kan. Det innebär att lyssna på mitt hjärta, följa mina drömmar och uppskatta livets upp- och nedgångar. Det gör jag i Karlsborg där jag bor med min sambo Viktor, vår katt Gösta och tusentals gröna plantor. Just nu väntar och längtar vi även efter bebisen eom växer och frodas i min mage och för att få tiden att gå arbetar jag som bloggare, bibliotekarie och skribent. Jag älskar att få vistas i naturen och odla i trädgården, har ständigt nya DIY- eller inredningsprojekt på gång och läser gärna en bok i badkaret som avkoppling.

Home of Sandra Hjort atilio.metromode.se

När började du blogga och hur kom det sig?
Jag började blogga i mars 2012 då jag var sjukskriven efter att ha gått in i väggen och behövde något att göra om dagarna. Den bloggen såg rätt mycket ut som den gör idag med samma typ av innehåll men var ändå raka motsatsen eftersom jag då enbart gjorde det för att vinna något på det och inte alls var mig själv på bloggen. Jag kunde uppdatera fem gånger om dagen om struntsaker som visserligen inte var lögn men som definitivt var en försköning av livet jag levde. Efter tre månader gick kameran sönder och jag la ner bloggen. I mars 2014 fick jag en ny kamera och bestämde mig därför för att starta upp bloggen igen. Den här gången som en samlingsplats för alla mina intressen vilket har visat sig vara väldigt givande för mig.

Hur skulle du beskriva din blogg?
Jag skulle säga att det är en livsstilsblogg där jag samlar allt jag tycker är fint i livet blandat med sånt jag gör, går igenom och funderar på. Med mycket fokus på inspiration!

Home of Sandra Hjort atilio.metromode.se - Gösta

Varför bloggar du idag?
För att det är så förbaskat kul och för att jag här får chansen att samla alla mina intressen på ett och samma ställe. Idag är det ju dessutom ett av mina jobb och jag märker att jag utvecklas mycket som person genom att sätta ord på mina tankar och ständigt hitta nya infallsvinklar på sånt en egentligen stirrar sig blind på. Jag hade varit samma person även utan bloggen men jag tror definitvit att den ger mig mer livskvalitet än jag egentligen förstår.

Hur får du inspiration och bloggidéer?
Jag försöker följa mitt hjärta och mina intressen och bejaka dessa och om jag kör fast så återkommer jag ständigt till de här frågorna: Vad gör jag om dagarna? Vad vill jag göra? Vad tänker jag på? När jag ser på mitt liv utifrån på det här sättet är det lätt att plocka små beståndsdelar som sedan formuleras om och i sin tur blir till inlägg. Det är liksom inte svårare än så och de gånger jag vill slita mitt hår för att det inte blir som jag tänkt väljer jag att helt stå tillbaka.

Monthly Makers Karlsborg Sandra

Tre lärdomar från ditt eget bloggande?

 • Gör det bara för dig själv.
  Om du kör fast eller om du på grund av tidspress inte hinner “leverera” det du helst av allt hoppas på så kanske det är bättre att stå över? Gör det du mår bra av, var sann mot dig själv och försök vara ärlig med ditt content. Är du nöjd med det du lägger upp kommer läsarna märka det. Det här låter kanske hårt men ingen annan bryr sig lika mycket som du gör och de där kraven är det du själv som uppfunnit. Ta ett steg tillbaka, hitta din kärna och kom tillbaka en annan dag när allt känns lite lättare.
 • Jämför dig inte med andra.
  Att ha förebilder som en inspireras av tycker jag är jättebra men se till så att du inte fastnar i fällan där du börjar jämföra dig med andra. Det finns ingen mening i att göra det eftersom ingenting säger något om hur denne person lever sitt liv, vilken väg den gått eller vad som ligger bakom ett projekt, en bild eller ett jobberbjudande. Vi har inte samma förutsättningar och därför kan vi inte heller inbilla oss att våra liv ska se ut på samma sätt. Hamnar du ändå i det facket kanske det är lika bra att bojkotta personen i frågas sociala medier tills känslan försvunnit. Det brukar i alla fall fungera för mig.
 • Planera på ett schysst sätt.
  Jag hamnar ibland i svackor där jag tycker att allt jag lägger upp är skit och sånt jag egentligen vill radera direkt efter att jag tryckt på publiceringsknappen. Jag försöker vara schysst mot mig själv och kräver inte att jag ständigt ska prestera men det är en skillnad i att nöja sig med bra (istället för bäst) och att göra saker bara för att. När jag blir missnöjd med mitt eget jobb handlar det ALLTID om att jag inte planerat tillräckligt bra och i sista sekund sitter och försöker leverera något jag inte tror på. Klart en inte ska binda upp varenda sekund av sitt liv till en blogg och för mig gäller det att tillåta att min spontana sida tar över så ofta den vill. Men jag försöker att alltid planera mitt arbete så bra jag kan för att inte hamna i de där svackorna när jag lägger upp saker bara för att. Se alltså till att skapa den tiden du behöver för att göra ett bra jobb. Innebär det att du bara kan leverera ett riktigt bra inlägg i veckan kanske det är bättre än att publicera tre stycken njaaa-inlägg?

Home of Sandra Hjort atilio.metromode.se

Vilken roll önskar du att bloggen ska ha i din framtid?
Jag älskar att min blogg kan få vara både mitt jobb och min hobby och hoppas kunna kombinera dessa även i framtiden. I dagsläget leder den här platsen till flera roliga erbjudanden och otippade jobb och jag önskar verkligen att det kommer fortsätta och utvecklas på det sättet samtidigt som jag aldrig vill tappa lusten över att gå in och skriva ett inlägg. Det är ju en dröm att alltid få ägna sig åt något en gillar och mardrömmen är väl att det skulle börja infinna sig en söndagsångest för att “gå till jobbet”. Jag vill helt enkelt fortsätta att älska den platsen som min bästa vän, för det är verkligen så det känns. 

Nämn tre bloggar du vill tipsa andra om och varför.

 • Anna María pga att hon bjuder på allt jag tycker är intressant att läsa om (diy, recept, odling, resor, inredning osv) och dessutom är hon otroligt proffsig i allt hon gör.
 • Cashew Kitchen eftersom Agnes mix av fantastiska recept, smarta observationer och vackra naturbilder gör att jag som läsare både kan andas ut och bli inspirerad på samma gång.
 • Weusedtodance för att Emma tar ljuvliga bilder, har världens sötaste katt, bra smak på allt från kläder, inredning till mat och tja, för att hennes blogg är en så himla härlig plats!

 

11 kommentarer

 1. Åh vilken spännande serie, den ser jag fram emot att följa! =)

  Sandra har så mycket klokskaper. Det var mycket tack vare hennes blogg, och podcast, som jag kom på rätt fot igen med mitt bloggande. <3
  Och hennes hem och DIY-skapelser ska vi inte ens tala om. Får verkligen påminna mig själv om det där att inte jämföra sig med andra när jag ser hennes bilder. Hon känns nästan övermänsklig liksom. =D

  • Wilda Svara

   Tack! Vad kul att du gillar den. 🙂 Känner igen beskrivningen. Vi har nog Sandra att tacka för många räddade bloggkarriärer 😉

 2. Åh va roligt de ska bli att följa det här! Sandra är en av mina absolut bloggare. Misstänker att hon är ännu mer fantastisk i verkligheten än vad man får se i bloggen. Kram

  • Wilda Svara

   Vad roligt att du tycker det! Ja Sandra är en spännande människa, det jag har lärt känna hittills tycker jag mycket om. Kram

 3. Pingback: Fredagsrapporten v. 18 - lugnochfin

 4. Åh vad jag ser fram emot att få följa din intervjuserie! Inspirerande bloggare gestaltade via din skrivkonst – det kan liksom inte bli bättre! Spännande att få läsa mer om Sandra också som inspirerar mig och många många andra.

  • Wilda Svara

   Men tack, Ruth! Vilken hjärtvärmande kommentar. Ja Sandra är verkligen så inspirerande!

Kommentera