Moon
Moon
Moon

output_bO80Si

Moon
Moon

När det är supermåne, månförmörkelse och blodmåne samma natt är det omöjligt att sova förbi det. Jag och en vän tog oss iväg ut till en öppen plats där molnen inte låg i vägen. Där betraktade vi detta fenomen som kommer igen först om 18 år.

Det var en mäktig känsla att se månen krympa från stor och klar till en liten skåra av ljus. Sedan vände det och månen blev alldeles blodröd och orange som en stor blodapelsin. Just då i skiftningen var det som att den lekte tittut, när den då och då försvann helt och sen kom tillbaka i de rödorangea ljuset. Jag var alldeles till mig! När spektaklet skulle nå sin kulmen vid 4:47 kom ett domedagsmoln och la sig precis över månen. Snopet, men jag är ändå rejält nöjd med natten! Tack Sofia, för denna oförglömliga natt.

Eftersom jag inte är någon mästerfotograf (och fotade detta utan stativ) rekommenderar jag att ni också kikar in på Jonna Jintons fantastiska bilder, från en stjärnklar Norrlandshimmel. Och när du ändå är där – titta på hennes andra fotografier. Du kommer bli lika fascinerad som jag blev.

 

8 kommentarer

  1. men wow! tycker du fick till superbra bilder! Här i stockholm syntes det tydligen ingenting 😉

  2. Hade så gärna velat se detta jag med, men jag hade ställt klockan på 04, vaknade, kollade ut och det var helt molnigt, så då la jag mig igen. Får helt enkelt vänta 18 år…

    • Så himla trist! Det var tydligen omöjligt att se i Stockholm. Ja nästa gång får du åka dit där det är molnfritt.

  3. Mäerfotograf eller inte så tyckte jag att du fångade det otroligt fint. Vilken grej!

    • Tusen tack, Sandra! Jag pluggade inställningar så gott jag kunde, men jag hade inte fullt så bra kamera som jag hade önskat mig den här magiska natten.

  4. Pingback: Glittrande höststunder. | REAKTIONISTA

  5. Pingback: 2015 I juli, augusti, september. | REAKTIONISTA

Kommentera