Jag har en spännande vecka framför mig. Många hållpunkter att se fram emot och deadlines att följa. Första halvan består av intensiva studier för att få klart seminarieuppgiften som ska lämnas in på onsdag. Den består i att analysera en utvärdering bl a utifrån dess syfte, metod och forskningsetik. Mycket intressant och klurigt. På torsdag ska vi kicka igång PM-arbetet som jag också ser fram emot.

Till helgen beger jag mig till Skåne och Malmö. Feministiskt initiativ ska välja ny partiledare, klubba en riksdagslista och sätta upp strategi inför valet. Det finns inte ord för hur tacksam jag är att jag har möjlighet att vara där. Det är med dessa människor och med vår politik jag kan tro på en bättre framtid. Det är där jag kan vara precis som jag är, hitta hem i politiken och få utlopp för det jag står för. Jag hoppas att jag ska våga prata med nya människor och få chans att krama om de jag saknat.

I Malmö kommer jag också att få träffa Ellen för första gången. För mig var det självklart att jag skulle fråga just henne om sovplats. Med en person som förstår utmattning och som jag länge känt samhörighet med kan jag vila i att det blir bra, hur trött jag än är efter resan. Det är helt underbart vilket nätverk den här platsen och bloggvärlden har gett mig. Jag blir lika förundrad varje gång jag tänker på det.

Veckouppslag åtta Bullet Journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | föreläsning på förmiddagen, lätt styrketräning och studier på eftermiddagen.
tisdag | studier tills jag är klar med seminarieuppgiften. en promenad kommer jag också att behöva.
onsdag | seminarium om utvärdering och forskningsetik, sen häng med Daniel och förberedelser för resan.
torsdag | övning i statistikprogram på schemat, och PM-planering innan jag packar för Malmö.
fredag | några timmar på tåg till Malmö, träffa Ellen och sova hos henne. mys med en viss Otto utlovas.
lördag | ta mig till valkonferensen, mingla, rösta fram ny partiledare och riksdagslista. Spendera större delen av kvällen på hotellet och återhämta mig inför nästa dag.
söndag | hänga på valkonferensen, klubba valplattform och valstrategi. åka hemåt och gosa med Asla innan jag faller huvudstupa i säng.

Veckans matsedel

Linssoppa (en variant av detta recept kanske, har varit sugen på soppa länge nu), sojakorv och pasta, quorngryta i stil med den här varianten. Sen blir det en plocksallad på tåget mot Malmö och vegansk mat på valkonferensen.

Veckans träning

Enkel styrketräning genom mina övningar från sjukgymnasten på smärtmottagningen. Jag ska försöka få till det varje dag denna vecka så att jag kommer igång. Yoga och stretch kommer också att vara viktigt. Dagliga kvällspromenader i veckan för att rensa hjärnan och förbättra konditionen.

Veckans återhämtning

Det blir smal prioritering den här veckan. Jag behöver mycket tid själv för att kompensera helgens överdos av socialt umgänge. Jag ser verkligen fram emot det, och på samma gång behöver jag vara försiktig. Därför känns det bra att jag unnade mig en ensam hotellnatt lördag till söndag. Jag har också valt tyst avdelning på tåget där det var möjligt. I veckan blir det tidigt sänggående och minsta möjliga ansträngning.

Veckans utmaning

Att våga ta kontakt med andra på valkonferensen, inte sänka mig själv eller höja andra. Att se mig själv som någon som har något att bidra med och att våga vara nyfiken.

Veckans ledord

Med kärleken som drivkraft.

– Feministiskt initiativs paroll.

Veckans fråga

Hur gör du för att våga prata med nya människor? Vilka samtalsämnen och frågor kan hjälpa till att bryta isen?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

8 kommentarer

  1. det ser ut som en fin vecka, finis!! är så övertygad om att du och ellen får det superfint.

  2. Gu vad mysigt att åka till Malmö! Hoppas resan och helgen som kommer blir fantastisk. För att svara på din sista fråga om nya människor så brukar jag ofta ge en komplimang för något, fråga var någon är ifrån, på vilket sätt de råkar vara på samma plats som du (t.ex. event eller kalas) osv. Mitt namn brukar vara en icebreaker när jag presenterar mig också, ingen kan uttala det så då skojar jag om det, hehe.

    • Ja verkligen mysigt! Känns som att åka till våren (höhö får se hur det blir med det). TUSEN tack för dina tips. De behövde jag. Tar med mig det! Så smart! Och alltså så roligt. Mitt namn är också en icebreaker många gånger.

Kommentera