Midsommarporträtt Wilda - reaktionista.se

Midsommaren är kanske den vackraste tiden på året. Jag fick möjlighet att precis som förra året följa med Daniel till hans hemby och fira midsommaren med hans släkt. Vi kom fram lagom till att midsommarstången var klädd och rest, ringdansen var över och jordgubbstårta uppäten… eller? Nja, det fanns så klart en bit tårta kvar till oss. Det var rätt lagom för mig att starta igång sådär med en kopp kaffe med Daniels närmsta familj. På samma gång saknade jag kransbindningen och små grodorna. Det skulle jag ta igen senare.

Midsommar - reaktionista.se

Mälaren låg klar i solskenet och midsommarmaten dukades upp medan vi fick förfriskningar och pratade ikapp tiden sedan sist. När omeletten med sommarkantareller kom fram slog mitt hjärta dubbla slag. Hur gott är det inte med skogens guld i alla dess former? Landsbygdens, och sjöns, delikatesser dukades upp på bordet och vi njöt mellan skål och sång tills matkoman var ett faktum.

Midsommar Björsund - reaktionista.se-21
Midsommar Björsund - reaktionista.se

Kvällen försvann fort i kortspel, godisätande och prat. Det var tur för oss att det var årets längsta dag för det var ju en väldigt fin dag. Vi tog oss ner till sjön innan läggdags och såg en bäver simma över sjön, som också kröp upp på land ett tag nära vassen.

Midsommar Björsund bäver - reaktionista.se

Solen sänkte sig över landskapet och vi kurade in oss i lakanen för att inte bli än mer myggbitna under sommarsolståndets korta natt.

Midsommar kväll Björsund - reaktionista.se

På midsommardagen åt jag gott av frukosten som Daniels mamma hade ordnat till oss i stugan och fascinerades över den omsorgsfulla hand som känns både i inredning, mat och handling. Tänk vilken talang att kunna oroa en miljö att känna sig så varmt välkommen i.

Midsommar Björsund - reaktionista.se

Midsommarkransen skulle bli av ändå bestämde jag och plockade mig en rejäl bukett på ängen. Jag var inte helt orädd för fästingarna sen höstens borrelia men jag kollade mig noga efteråt. Buketten fick stå i vatten ett tag medan jag försåg Daniel med mask och sällskap under den årliga metartävlingen.

Midsommarblomster - reaktionista.se
Midsommar 2019 - reaktionista.se

På eftermiddagen, efter en tur till stan för att livrädda plantorna på balkongen, var det dags för brännboll. Alla samlades i äppellunden. Jag plockade med mig tråd, sax och hela den stora buketten vildblommor. Nu skulle jag göra krans!

Midsommarporträtt Wilda - reaktionista.se

Min andra krans i livet och denna gång blev jag betydligt mer nöjd! Vilt och tätt ska det vara i min krans. Hur vill du ha din? Daniel fick hjälpa mig med kameran och det blev ju fantastiskt fint! Tricket var att ge ett någotsånär automatiskt utgångsläge 😉

Midsommar - reaktionista.se

Midsommardagen avslutades med grillning på bryggan och prisutdelning där alla fick pris. Vi missade prispallen men fick ändå hem en hel låda gula kantareller. Inget dåligt pris det inte! Och nästa dag – då var det dags igen. Fisketävlingar är liksom det midsommar går ut på i den här byn.

Midsommar Björsund - reaktionista.se

En stund när gäddtävlingen pågick hängde jag på bryggan. Där försökte jag mig på några akvareller och tränade mig i molnstrukturer parallellt med att jag försökte fånga sädesärlor och svalor på bild. Och inte förrän den satte sig ner fick jag chansen – men oj så fina svalor är, inte sant?

Midsommar Björsund - reaktionista.se

Eftersom söndagens tävlingar sker från båt roade vi “respektive” oss på annat sätt än att hänga på bryggan hela dagen. Vi hittade till exempel en helt ny brygga! 😉 Så vackra omgivningar här, och mysigt att ha med en hund vid vattnet som gärna la sig för att svalka magen på en klippa.

Midsommar Björsund - reaktionista.se
Midsommar Björsund - reaktionista.se

Asla var ju med också (och hon mår bra nu!). Ibland var hon borta flera timmar på äventyr, men för det mesta när jag kom tillbaka till stugan väntade hon där på mig. Som för att se att jag kom hem igen. Mitt skrutt. Alltid så fint att se henne i sitt rätta element.

Midsommar - reaktionista.se

När Asla var infångad, bilnycklarna hittade och väskorna i bilen rörde vi oss hemåt. Genom ett sagolikt sommarlandskap som behövde förevigas. För vackrare än så här blir väl knappast detta land? Perfekt avslut på en mysig och lugn helg.

Sommarkväll i skymning - reaktionista.se
Sörmlandssommar - reaktionista.se

Ännu står en stor vild bukett på mitt köksbord. Fortfarande syns sönderkliade myggbett på min solbrända ben. Och ljuset från en hel bys vänliga ansikten värmer än.

Kommentera