Nu har vi startat igång Monthly Makers igen! Temat släpptes redan den 5:e hos Jessica. Har du kommit på något du vill skapa än? Kanske kan mina kreationer från förra inspirera dig? Jag har gjort en sammanställning av mina bidrag från 2016 med en kommentar om vad som hände sen. Förvånande många kreationer fortsätter fylla sin funktion i mitt hem och liv. 


Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

JANUARI | AVTRYCK En dikt och ett porträtt i kol blev mitt första bidrag för året. Det var ord som behövde komma ut. Teckningen har jag förpassat till arkivet.

FEBRUARI | TRÄ Jag tog vara på en lastpall och byggde en kryddhylla/tehylla som fortfarande gör nytta i mitt kök, numer står den dock längs väggen.

Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

MARS | MINIATYR Jag tovade en mini-katt och en figur med hjärtat utanpå kroppen av katthår och mitt eget röda hår. Katten har flyttat hem till kattvakten och figuren har jag på min tehylla ↑ i köket.

APRIL | VÅREN Ett fjärilsbroderi där jag lekte mig fram hela vägen utan instruktioner. Det färdiga  inramade resultatet kan du se här. Den står i min ateljé och sprider glädje.

Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

MAJ | FÄRG Jag täckte en trave böcker i färg och fick en piedestal, eller ett sängbord. Idag används det som piedestal för min benjaminfikus i köket.

JUNI | VÄXTER I juni ville jag spara sommaren i halsband. Lavendeln ruttnade tyvärr, men den med strået har hållit sig. Jag har dock bara använt dem en gång – på midsommar. 

Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

JULI | SAGA En ljuslykta föreställande ett drakägg. Gjord av kottar som tyvärr har tappat några fjäll sedan i juli. Jag tänder den så gott som varje kväll numer så jag ska ta mig tid att limma tillbaka de lösa fjällen snart.

AUGUSTI | PÄRLOR En pärlad lampskärm som tyvärr inte blev klar. Idén var roligare än resultatet. Jag hade behövt större pärlor. Med tiden har jag fått en annan idé som jag hoppas kunna genomföra under våren.

Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

SEPTEMBER | BOKSTÄVER & ORD En text och en tavla som en påminnelse till mig själv om det viktiga. Jag har den uppe i köket och ser den flera gånger per dag. Du kan lyssna på när jag läser texten i inlägget.

OKTOBER | LEKSAKER Två mjuka kaniner av pom-poms som symboliserar nära vänskap för mig. Den ena har fått flytta hem till min bästa lekkamrat och den andra bor på mitt sängbord.

Mina bidrag 2016 - reaktionista.se

NOVEMBER | METALL En fruktskål eller brödkorg av metalltråd. Bröd, frukt, pepparkakor, kex och småsaker har huserat i den sen i november. 

DECEMBER | JUL 1 Glögg på granatäpple och svartvinbär. Gjorde säkert sju olika test innan jag blev nöjd och sen gjorde jag den två gånger till innan jul. Nu klurar jag på en drink-variant.

DECEMBER  | JUL 2 Julkorten blev några fler och skickades ut över landet till människor som jag ville skänka en extra tanke till denna jul.

Vilket bidrag är din favorit? Vad är du mest nöjd med av ditt skapande 2016?


TRANSLATION: My creations for Monthly Makers during 2016 and how they ended up. Many things I still have great use for in my home. The felted cat, one of the soft rabbits and the christmas cards have moved out to friends. One of the necklaces, with lavender, unfortunately rotted and that lampshade with pearls needs a makeover. The rest of them still fills my heart with pride and joy.

12 kommentarer

 1. Vad roligt att få ta del av vad som hände sen! Alltid intressant med hållbarhetsperspektivet tycker jag – även om inte allt måste göras för att hålla för evigt. Tack också för julkortet finaste du! Jag svarade det på en av dina kommentarer hos mig, men vet inte om det någonsin nådde dig. Jag är så glad att få vara del av ditt liv! Mina favoritbidrag från dig är fjärilen, bokpiedestalen och de små garnbollskaninerna <3

  • Wilda Svara

   Så är det ju verkligen. Den där dikten var något som jag behövde bli av med, t ex. Hållbart ur ett helt annat perspektiv. Åh vad roligt! Har tappat att gå tillbaka och läsa svaren på kommentarer senaste tiden så det ska jag definitivt göra. Bra påminnelse! Kul att julkortet kom fram! <3

 2. Kul att få höra vad som hände sen! Min favorit är bokpiedestalen alla gånger, så jäkla fin <3 Fast allt annat du gjort är fantastiskt det med!

  • Wilda Svara

   Jag gillar den också! Så fint att den blev så uppskattad! 😀

 3. Tycker din broderade fjäril ser lite ut som en riktig inramad fjäril på första bilden i inlägget du länkade till! 🙂

  • Wilda Svara

   Åh så glad jag blir av att höra det! 😀 Tack! Jag hade inte sett det så om du inte hade sagt det.

 4. Omöjligt att välja ju men de små garnkaninerna kan vara bland det sötaste jag sett så de hamnar högt på listan! Sällan har jag blivit så berörd som av din text på septembertemat, den är också högt däruppe bland favoriterna. Av mina egna bidrag är jag mest nöjd med soffbordet och det illustrerade receptet på mormors apelsinkakor 🙂

  • Wilda Svara

   Naaw! Jag blir glad att du gillar dem. De har stort symbolvärde för mig så det känns extra fint. Och åh, måste nog lyssna på den där texten igen. Läser små delar av den på min köksvägg varje morgon som en fin rutin men vore fint att höra den som helhet igen. Åh ja receptet på apelsinkakorna är ju hur fint som helst <3 Vill fortfarande testa!

 5. Vad kul att få se vad som hände med allting! Verkar som att mycket hållt sig kvar ändå vilket måste kännas fint, att du skapat så mycket viktigt under året. Inte för att allting måste vara stort eller viktigt, men du förstår kanske hur jag menar 🙂 Mina favoriter från ditt skaparår är iallafall piedestalen och texten du skrev till dig själv i september. Två projekt som verkligen inspirerat på så olika sätt!
  Själv har jag inget som sticker ut på det sättet bland mina egna alster. Jag är mest nöjd med helheten, att jag hittat två nya skaparformer som givit mig så mycket. Stickandet och tecknandet. Eller ja, tecknandet har väl alltid hängt med på ett eller annat vis men har hittat en för mig helt ny stil som jag trivs så bra med.

  • Wilda Svara

   Ja, det är fint att det har hållit ändå! Vad kul att höra vad du gillade bäst!
   Jättehäftigt att det har blivit så stort på det sättet för dig, att du utvecklat de konstformerna. <3

Kommentera