Eftersom jag inte riktigt kunde släppa papperstemat från januari så blev det en mix av två teman denna månad. Jag samlade ihop kartonger, tomma toarullar, letade fram mitt decoupagelack och en sax. Och en bok som jag inte har någon känslomässig koppling till (svårt det där).

IMG_4318

Jag rev ur lite boksidor, klippte till kartongen och började lacka fram- och baksida av boksidorna för att täcka varje liten kartongbit med bokstäver.

IMG_4322

När jag var klar med det pillriga jobbet letade jag fram en baksida från ett tomt akvarellblock (en stadig kartongskiva alltså) att ha som botten. Jag placerade dit rullarna och kartongerna som jag ville ha dem och limmade fast dem med vanligt skollim.

IMG_4324

Tadaa! Ett pennställ med plats för det mesta.

IMG_4333

Jag klippte till papper som annars skulle ha gått till pappersinsamlingen för att använda den oanvända sidan för anteckningar. Ett mycket bra återbruk som jag har gjort länge och som jag verkligen rekommenderar.

IMG_4338

Bonus-pyssel

Eftersom katten äter upp mina blommor som ser ut som gräs gjorde jag nu en alldeles egen kruka av en PET-flaska till henne som jag planterade kattgräs i. När det vuxit upp hoppas jag att hon nöjer sig med det och låter mina blommor få ett liv.

IMG_4344

avtryck

 1. Hehe, kan tänka mig att det är en blomma katten inte kommer äta på – sin egen 😛 Men så är jag kanske onödigt cynisk när det kommer till katter.

  Fint och fiffigt återbruk också! Kul att du behåller papperstankarna och även återbrukar papper att sätta i återbruksbygget. Mycket meta!

  • reaktionista Svara

   Haha jag tror tyvärr att du har rätt 😛 Haha, ja det blev en del papper även denna månad. Tack!

 2. Hahaha katten min äter helst inte kattgräs utan hellre mina ampelliljor, så jag har bara helt enkelt gett upp.

  Men himla fin kruka och pennställ! Smart tips med anteckningspapprena, måste jag börja göra! En behöver ju alltid ha en liten lapp tillgänglig.

  • reaktionista Svara

   Ja, det är tyvärr samma här. Liljor överlag har väldigt kattvänliga blad. Lappar är fint att ha! Tack!!!

 3. Älskar pennstället och hade faktiskt tänkt göra en variant på ett sånt under nästa månads tema 😀

  • reaktionista Svara

   Tack! Åh vad fuskigt att du redan vet nästa månads tema 😉 Haha jag spricker ju av nyfikenhet. Ser fram emot att se din variant.

 4. Pingback: Odla i majsolen: avokado, tomat, basilika och citronmeliss. | REAKTIONISTA

 5. Pingback: 10 månader av Monthly Makers och nytt tema. | REAKTIONISTA

 6. Pingback: 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA

Kommentera