DIY pedestal bedside table

Jag påbörjade många idéer denna månad. Jag har målat mycket mer, velat färgsortera kläderna i tvättstugan, definierat vilka mina färger är och sen har jag ju svävat på rosa moln så klart. Den idé jag till slut valde att göra klart som bidrag var detta. En piedestal eller ett nattduksbord av gamla böcker.

DIY bedside table or pedestal with books

Du behöver: 

 • Så många böcker som du anser dig behöva i höjd, i varierande storlekar men gärna breda. Jag köpte några på närmsta second hand för 10 kr st. Det bästa är böcker med matt yta, gärna sådana med omslag som du kan ta av.
 • Tapetklister eller annat starkt klister.
 • En burk målarfärg. Möbelfärg eller träfärg funkar bra. Jag använder lackfärg mest för att jag gillar den blanka ytan men egentligen vore nog matt färg bättre för att minska tidsåtgången.
 • Penslar.

DIY bedside table or pedestal with books

Efter att ha tagit av omslagen klistrade jag ihop dem lite huller om buller så att det skulle se ut som en riktig boktrave.

DIY bedside table or pedestal with books

När alla böcker sitter ihop är det bara att sätta igång att måla. Akta dig för att ha för mycket färg på direkt, så att det inte rinner och skapar droppar längs kanterna.

DIY bedside table or pedestal with books

Jag målade  traven i fyra omgångar, två åt ena hållet och sen vände jag den upp och ner och målade två åt det hållet. Det beror så klart på vad du använder för färg, så testa dig fram.

DIY bedside table with books

Jag har haft en tidigare version av denna skapelse som nattduksbord och gillar verkligen känslan av en till trave böcker ovanpå, med böcker som jag har på gång och sådana som jag läser några rader i då och då.

Men det blev ju himla fint som piedestal för mina avokadoträd också! Asla approves.

DIY pedestal with books

*

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

I februari är temat FÄRG och Alicia är värd. Kommentera detta inlägg senast den 28 maj med en länk till ditt bidrag för att vara med.

Den 10 juni släpper vi nästa tema. Håll utkik på Facebook eller Instagram för att inte missa något. Du kan också gå med i gruppen We are Monthly Makers för att inspireras och diskutera kreativitet med andra.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsa,
JessicaMikaelaRuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

SparaSpara

37 kommentarer

  • Wilda Svara

   Tack! Har inte tänkt på det, men det är ju sant. Kul perspektiv!

 1. Snyggt! Jag har länge velat göra en sån boktrave, men jag vet inte riktigt var jag ska ha det, men jag gillar verkligen uttrycket den ger 😀

  • Wilda Svara

   Tack! Ja, just nattduksbord gillar jag ju bäst men jag har sällan något på nattduksbordet. Kul att du också har tänkt göra det. Känns som en sån sak som passar dig.

 2. Shit Wilda, detta är ett av mina favoritbidrag ever! SÅ fantastiskt! Snyggt, innovativt, roligt, spännande och bara så stimulerande härligt att titta på! Attans vad jag blev lycklig i hela kroppen. Dessutom är det så DU att ha ett boktravesängbord! BRAVO! <3

  • Wilda Svara

   Haha åh wow vilken grej! Så roligt att du gillar det! Tack! <3

 3. Åååh så fint! Gillar det verkligen så mycket! Så fint med böcker och passar DIG så bra! Det gjorde sig verkligen fint som piedestal också, men jag är ju lite extra svag för allt som har med växter att göra 🙂

  • Wilda Svara

   Tackar! Jättefint att du gillar det. Haha you crazy plant lady! :p

 4. Men hallå! Så himla smart. Älskar piedestaler av alla slag, och att återanvända böcker är ju jättefint. Blir ibland lite ledsen på loppis när man ser alla hundratals böcker som samlas där, så hittar du på något sånt här! SKITCOOLT. 🙂 Xx

  • Wilda Svara

   Åh tack! Ja, men visst blir en ledsen av alla oanvända böcker? Fler piedestaler! Och nu är jag lite inspirerad av att göra något bord med boktravar och limma bordskiva ovanpå.

 5. Så himla snyggt det blev! Älskar när böcker får oväntade användningsområden och platser i ens hem och det här var ju ett klockrent exempel på det.

 6. Spännande och innovativt! Jag blir riktigt sugen på att prova detta själv, och speciellt med tanke på att jag ännu inte har införskaffat mig ett sängbord.

 7. Vilken häftig återanvändning av böcker 😀 Dock är det en sak jag funderar över, är det stabilt? En trave med böcker kan ju vara ganska ostabilt.

 8. Älskar det här projektet, Wilda! Tycker att det blev hur snyggt som helst och jag som aldrig kan få nog av olika piedestaler och liknande att ha ute på min altan fick genast massa inspo om hur jag kan lösa det lilla problemet nu. Superfint!

 9. Helt fantastisk kult! Gjenbruk, praktisk og himla fint! 😀 Kjempebra inspirasjon!

  • Wilda Svara

   Tusen tack! Och älskar att du lär mig så fina norska ord jämt. Gjenbruk <3

 10. Pingback: Mål 2016 | Maj | REAKTIONISTA

 11. Men wow! Som konst, funktion och väldigt kul idé i ett! Ser både en och två bra titlar i den omålade högen dessutom! 😉

  • Wilda Svara

   Tack! Ah, ja de är ju tyvärr inte så lätta att läsa längre :p

  • Wilda Svara

   Vad glad jag blir! Gör det! Så himla enkelt och användbart!

 12. Pingback: Monthly Makers inspiration: böcker - Alicia Sivert

Kommentera