Alicia är månadens värd för Monthly Makers och har presenterat årets sista tema

GLAS

Ett spännande men också ett lite klurigt tema. Under året som gått har jag använt glas i två av mina Monthly Makers bidrag. Nu senast använde jag en glasburk som ljushållare och när jag bevarade sommaren mellan två glasskivor. Jag har inte helt bestämt mig än, men det lutar mot återbruk av något slag. Som vanligt bjuder jag på det jag har pinnat på min board inspiration.

Mer inspiration hittar du hos Alicia, AnnicaBeata och Anna María. Missa inte adventskalendern som just nu pågår hos de 12 värdarna i Monthly Makers, så många roliga juliga pyssel!

Inspiration glas

1. terrarium i en glasskål / 2. ljuskrona / 3. växter mellan glasskivor
4. julgranskulor / 5. dekorerad spegel / 6. ljusstakar av vinglas
7. lampor av glasburkar / 8. snöglittrande ljushållare
9. mobiler av havsglas / 10. fototryck på flaska / 11. dekorerade tumblers / 12. kakfat

Vad har du för idé inför den här månaden? Vilket tema har du tyckt bäst om under 2015?


Monthly Makers går till så här

– Den 10:e varje månad presenteras temat för månaden på ansvarig värds blogg.
– Den 25:e lägger värden upp sitt bidrag på sin blogg och då kommenterar deltagarna på det inlägget med länkar till sina alster. Eller via instagram med #monthlymakers
– I slutet av månaden/början på nästa månad sammanställer värden alla bidrag på sin blogg.
– Det är ingen tävling eller prestationshets. Du deltar för att du vill och när du vill.
– När du delar din länk (om du inte anger annat) godkänner du att bilder på bidraget får användas i bloggarna och på Monthly Makers board på Pinterest.
– Allt handlar om att sprida och inspirera till kreativitet.

Inspiratörerna som håller i trådarna: AgnesAliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaEmelieJessJessicaMikaela och Sandra.

6 kommentarer

 1. Vilket fint inspirationsinlägg! Jag publicerade ett precis också. 🙂 Jag håller med om att temat är lite klurigt faktiskt. Men det ska nog gå ändå 🙂

  • Tack! Haha, ja det har ju gått förut. La in en länk till dig också nu. 🙂 Kul att vi har valt ljuskronan båda två. Den är så himla fin!

 2. Superfina grejer! Jag har insett att jag gillar det här temat, fast det känns svårt! Jag har en klar idé av vad jag vill göra, även om uttrycket kommer få experimenteras/kännas fram. Men jag behöver plocka med min glassamling hem till mamma för hon har verktyget jag behöver…… 😉 Blir det bra tror jag det blir JÄTTEBRA, blir det inte bra går det nog åt skogen 😛

  Mitt favvotema har typ varit tändstickor, bara för att det var så himla otippat och knäppt och även om jag inte tyckte om mitt bidrag så är jag väldigt nöjd med hur jag löste problemet. Men textil var kanske allra roligast 🙂 Vilket var ditt favvotema?

  • Åh, vad nyfiken du gör mig! Vad kan det vara? Håller tummen för att det blir JÄTTEBRA! 😉 Åh vad kul! Jag tyckte om tändstickor för att min kreativitet kom helt till sin rätt där, men naturtemat var det som satte igång mig mest så det vinner nog. 🙂

 3. Åh, de blommiga julgranskulorna var så fina! Och spegeln från ABM är verkligen helt fantastisk, den skulle jag vilja ha hemma. Men känns läskigt att skära i glas utan rätt verktyg. Och vi har använt glas tidigare till exakt samma grejer ju, även om jag gjorde stearinljus och du gelé och du bevarade sommaren och jag ett monsterablad 😉 Kul ändå!

  • Men vad kul! Det har jag inte ens tänkt på, men roligt att vi gjorde samma. Ja spegeln är verkligen så fin men håller med om att det krävs rätt verktyg.

Kommentera