Tre fjärdedelar av Monthly Makers värdar träffades i helgen hos Alicia. Det måste jag ju berätta om! Just nu packar jag för några dagars partikongress för Feministiskt initiativ (om någon har missat det, haha). Igår skickade jag iväg en volontär för att räkna pissoarer och en annan köpte 50 påsar chips. Livet är ett äventyr och det känns som att jag är mitt i epicentrum. Men nu till helgen i ryggen!

I Alicias källare samlades Monthly Makers värdarna Beatrice, Johanna, Mikaela, Fredrika, Stina, Julia, Emilia och jag! Vi saknade Ruth, Elsa och Jessica. Så himla glad för det här gänget och jag gillar hur vi är så otroligt olika och ändå har så mycket gemensamt!

Notera på bilderna nedan att Alicia bor med två helt bedårande och löjligt mjuka katter. Tofslan och Vifslan fastnade i varenda kamera den här helgen.

Monthly Makers värdar möts - reaktionista.se1. Tofslan eller Vifslan, 2. Fredrika, 3. Tofslan eller Vifslan och Alicia, 4. Stina väver, 5. Fredrika och Mikaela i möteslokalen, 6. Julia.

Stina hade styrt upp en helt fantastisk dagordning där vi andra fyllde i bäst vi kunde under våra tilldelade punkter. Så mycket kunskap och kompetens det finns i det här gänget. Under lördagen avhandlades bland annat:

– Hur får du mest spridning på Instagram? med Mikaela.
– När ska du dela på Facebook? med Alicia.
– Hur går processen för att ta fram en bra bild? med Emilia och Johanna.
– Hur planerar du ditt bloggande mest effektivt? med Fredrika.

Under tiden sysselsatte vi händerna med vävning. Jag fick lära mig att göra en väv av kartong och varpgarn. Så enkelt och smart! Sen tittade jag mest på när de andra vävde makalöst fina vävar, och lekte fram min första väv. Väldigt avslappnande. Mitt resultat tänker jag visa när jag har fått öva några gånger till. 😉

Monthly Makers meet 2017 - reaktionista.seFredrika, Julia, Johanna och Beatrice pratade om kameraobjektiv (på blodigt allvar).

Mitt i bröt vi för lunch. Vi åkte upp till Alicias hem och plockade fram det som alla hade bidragit med till bordet. Vi som var överflödiga i köket gick en liten husesyn, beundrade odlingarna under pianot (och växtbelysningen) och konsten på väggarna. Det är så mäktigt att se Alicias tavlor i verkligheten. Det blir så mycket mer av allt då.

Efter att nio bloggare hade filmat och fotograferat bordet i alla vinklar kunde vi äta. Mellan “kan du skicka peston?” och “langa hit Bregottet” gav vi nya inläggsförslag till fellow bloggare med idétorka.

Konstnären Alicia Sivert - reaktionista.seMonthly Makers värdar möts - reaktionista.se1. Alicias konst, 2. Alicias odlingar, 3. Mikaela, Stina och Emilia, 4. Beatrice, 5. Alicia häller upp vatten från Lilla My-kanna <3

Mot kvällningen sjöng vi för Julia och Mikaela som både hade fyllt år nyligen. En fantastisk tårta trollades fram. Samtidigt som vi åtnjöt denna skapelse gjorde vi en blogg-feedback-runda där vi först fick skriva något om varje blogg på två minuter och sen gick vi in på varje blogg specifikt. Kul grej och Stinas formulär var helt fantastiska! <333

Jag blev så uppfylld av alla fina ord och pepp. Tyvärr behövde jag springa iväg till tåget och missade den finaste peppkänslan under helgen. Jag somnade väldigt nöjd hemma hos Asla.

Monthly Makers tårta - reaktionista.seSnygg bloggtårta för födelsedagsbarnen Mikaela och Julia.

Jag bestämde mig för att det var värt att åka tillbaka nästa dag så efter en natts god sömn åkte jag tillbaka till Stockholm, klappade katter och kramade bloggare. Vi diskuterade frågor som var viktiga att ta oss igenom och sen åt vi thaimat innan jag sprang iväg till tredje tåget hem den veckan.

Tofslan eller Vifslan - reaktionista.se

Innan jag säger hejdå: Ni måste läsa det här inlägget hos Beatrice som sätter fingret på varenda stjärnögonblick under våra timmar tillsammans. <3

Hoppas att ni får en fin helg! Det ska jag ha. Äntligen blir det verklighet! Ni kan väl lämna några kommentarer om vad ni vill göra och gör i helgen så att jag har något att fylla tomrummet med på måndag? Puss på er!

16 kommentarer

 1. Aååh vad fint, mysigt och lyxigt att få ta del av dina ögonblick från helgen!! Önskar verkligen vi kunde göra detta oftare! Finaste du.

  PS det är bus-Vifflan på alla kattbilderna!

  • Wilda Svara

   Kan bara säga detsamma! Så fint! Och åh haha ska ändra det i bilderna och inlägget sen men lite kul att jag aldrig lär mig det där. Typisk sån grej som min trötthjärna liksom inte vill fatta.

   • Hahaha jag skulle säga att det ALLTID är Snusbusvifflan Fluffsvansson eftersom hon är mest framme, men i ditt fall stämmer ju inte det eftersom du även charmar Tofslan! Jag får göra en vetenskaplig illustration som särskiljer dem! Eller alltså nu skrev jag det som ett skämt men insåg genast att jag måste göra det?!?!?

    • Wilda Svara

     Haha vifselivifslan! och JA! Den vill jag se! Haha så kul idé ju!

 2. Åh så fint! Även fast jag var heeelt slut när jag kom hem söndag natt längtar jag redan till nästa gång! Lärde mig så mycket och va så himla fint att få träffa alla er!

  • Wilda Svara

   Så fint att träffa dig och jag var helt borta jag med sen. Längtar till nästa gång!

 3. Åh så härligt och inspirerande! Hade velat vara en liten fluga på väggen.

  I helgen hoppas jag på promenader i solskenet och fotografera lite. Även tid med min bästis.

  Kram

  • Wilda Svara

   Förstår dig! Det var en jättefin helg! Hoppas du fick tid med bästis och promenader. I nästa vecka ska jag åka till min bästis. kram!

  • Wilda Svara

   Tack fina! Önskar hela tiden att du ska komma med igen så jag får vara värd med dig. Mest för att jag blir så glad av dig.

Kommentera