Monthly Makers Karlsborg

Så blev det äntligen dags att träffa värdarna i Monthly Makers i Karlsborg. Så märklig känsla att träffa människor som jag har följt på bloggar och arbetat så intensivt tillsammans med under tre månader. Så trist att Mikaela, Beata, Stina och Jessica inte kunde vara med. Ni var saknade!

Nymans Karlsborg
Nymans Café Karlsborg

Vi anlände till Nymans annex där vi förutom mötestid och häng också skulle spendera natten. Det var en märklig och helt förtjusande plats! Först tog vi oss något att äta och dricka på Nymans café. Salongen där vi satt var verkligen speciell. Så mycket spännande att titta på! Fantastiska fönster och kreationer!

Nymans Café KarlsborgNymans Café KarlsborgNymans Café Karlsborg mat

Vi fick in vår mat och startade igång det mer formella mötet. Jag tog ordföranderollen med glädje. Det är så skönt att hitta sammanhang där min erfarenhet blir en tillgång. Att leda mötet hjälper mig också att fokusera bättre och jag tycker om att få sätta tonen, skapa ett debattklimat som är schyst och ändå effektivt. Jag är så tacksam för all positiv feedback jag fick under helgen. Så värdefullt.

Nymans annex Lärkan

Det blev ganska mycket folk på kaféet efter vår presentationsrunda så vi bestämde oss för att flytta in till annexet. Där delade vi upp rummen och jag fick äran att dela detta söta rum med Ruth.

Elsa virkar Monthly Makers Anna María

Elsa virkade runt träkulor och vi alla var väldigt fascinerade. Beatrice får illustrera detta. Jag var mest fascinerad över hur tonen matchade Anna Marías hår. Vi fortsatte mötet en bit till, tills frustrationsnivån var på bristningsgränsen. Då tog vi en promenad.

Monthly Makers Karlsborg
Monthly Makers Karlsborg Annica

Vi fick se Göta Kanal. Vi var lika glada som Annica allihop. Så många härliga skratt! Alicia lärde mig fågelnamn. Nu kan jag känna igen en strandskata!

Monthly Makers Karlsborg

Vi hittade en lekpark. Elsa och Anna María åkte rutschkanor. Vi vandrade längs stranden med otroligt vackra vyer, och konstaterade att isen fortfarande låg kvar.

Monthly Makers Karlsborg
Monthly Makers KarlsborgMonthly Makers Karlsborg Anna María

Vi fick även se Sandras helt osannolikt snygga hem (mer om det senare) och så handlade vi mat. Sandra, som alltså var den som fixade till detta, var helt enkelt en fantastisk turistguide!

Monthly Makers Karlsborg Sandra

När vi kom tillbaka brainstormade vi idéer högt och lågt. Varje idé skrevs ner på en post-it-lapp. Det blev många många små gula lappar. Och många storslagna idéer! (som ni inte får se förrän de är verklighet)

Monthly Makers Karlsborg

När vi var trötta och hungern smög sig på pausade vi för matlagning. Hälften hamnade i köket, några vilade och jag och Anna María gick ut för att föreviga en pastelltonad solnedgång.

Monthly Makers Karlsborg Nymans AnnexKarlsborg sunset

När vi vände oss om fick vi se en rödcerise himmel som såg ut att brinna, på andra sidan. Vi visste att det inte var långt dit, men skulle vi verkligen hinna? Anna María kom på att vi kunde låna Sandras cykel och jag hoppade på pakethållaren. Detta är nog min finaste stunden under helgen. I minnet av Anna Marías pustande så kanske det inte direkt är hennes bästa minne. Tack för skjutsen! 😘

Karlsborg birch sunset

Och det var ju värt det ändå! Även om den inte kunde överträffa våra förväntningar.

Karlsborg sunset fire

Tillbaka i annexet väntade en tacobuffé och fint häng. En alldeles ljuvlig dag och kväll. Några av oss satt uppe en stund och pratade och sedan somnade vi gott i mjuka sköna sängar.

Monthly Makers tacotallrik

 

SparaSpara

14 kommentarer

 1. Alltså ååååh vad mysigt ni ser ut att ha haft det och så fint du beskriver! SÅ TRÅKIGT att missa! Ska väl inte klaga för Paris var också nice men hade ju helst velat göra båda <3

  • Ja, jag önskar att du hade kunnat göra båda. Men det blir fler gånger! Ser fram emot att höra mer om Paris!

 2. ÅH vad fint att få se helgen ur ditt perspektiv! Så himla många små detaljer du tänkt på och upptäckt som jag missat, det känns så kul att få återuppleva allt 🙂 Men gissa om jag ångrar att jag tog kvällsmatlagningspasset när jag ser din bild med björnarna mot rosablå himmel och månen där bakom? Det är typ den finaste naturbild jag sett i hela mitt liv, och de är många! Sätt upp den på väggen bums!
  Sen vill jag igen säga att du är suverän som mötesordförande. Det var väldigt inspirerande att jobba med dig på det viset!

  • Åh ja jag förstår att du ångrade dig. När jag såg glimten av himlen från fönstret fick jag bråttom direkt. Jag är väldigt nöjd med den bilden jag med så därför värmer det extra fint att du också la märke till den. Vilken himla fin kommentar! Och tack för det du sa om mig som ordförande. Du bekräftade verkligen att jag lyckas med det jag strävar efter. <3

 3. ALLTSÅ NÄ vad fint ni verkar ha haft det! Och roligt att höra om dina tankar som mötesordförande!!! Så himla bra att ha dig med i gänget <3

  SAMT läste igenom Alicias kommentar och älskar att hon skrivit "björnarna" haha pga björnar mot rosablå himmel känns så himla fint <3

  • Tack! Ja det var superfint. Så himla trist att du inte var med. Det skar i hjärtat när du berättade att du var sjuk 🙁
   Haha, skrattade också gott åt den “autocorrect”-stavningen. Det hade varit en dröm med björnar där! (Mardröm?) <3

 4. Haha håller med både Alicia och Jessica! Du har fångat dagen så fint och beskriver det på ett helt underbart sätt. Är så glad över att ha fått dela två fina dagar med er + tacksam över hur bra du styrde upp våra möten. Sen äälskar jag precis som Jessica att Alicia skrev björnarna istället för björkarna :D:D

  • Haha tokfnattar! Ni är så fina, hela högen. Är så fylld av kärlek och inspiration efter helgen. Tack för alla komplimanger och allt stöd och pepp.

 5. Åh, så fint att fortsätta få ta del av er helg här och i de andras bloggar. Ser fram emot att få ta del av era idéer när de är redo att se dagens ljus!

 6. Så fint att få skjutsa dig mot solnedgången på pakethållaren. Ett fint minne för mig också 🙂 Och vilken himla fin helg vi hade!

 7. Pingback: MONTHLY MAKERS i Karlsborg | Dag 2 | REAKTIONISTA

 8. Pingback: Vykort från Karlsborg | fästningen, fyren och brum brum. | REAKTIONISTA

Kommentera