Det är den 21:a och dags för Monthly Makers värdar att presentera sina bidrag på tema inredning. Jag har i livsomvändningen denna höst också fått en annan process i mitt skapande. Förr lät jag inspirationen få gro ett tag innan jag bestämde vad jag skulle göra. Nu kommer kreativiteten av sig självt på ett annat sätt. Det dyker upp behov i min vardag som jag behöver lösa. Jag behövde ett draperi mellan hall och sovrum och tänkte direkt ut en lösning. Jag behövde fler krokar i badrummet och byggde en handdukshängare. Jag har haft en lite rörig fotohängare på väggen bredvid sängen. Jag behövde tona ner den. Så jag slog ihop två olika idéer för fotohängare som jag har gjort tidigare och gjorde en ny variant. 

DIY fotohängare Monthly Makers inredning - reaktionista.se

FOTOHÄNGARE I SPINDELVÄVSFORM

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 20 min
PRIS | ca 30 kr för garn
DU BEHÖVER | två grenar, garn, sax, foton/vykort, klädnypor, (gem eller nål/sytråd).

DIY fotohängare Monthly Makers inredning - reaktionista.se

GÖR EN FOTOHÄNGARE AV TRÄDGRENAR

 1. Gör rent grenarna så mycket du tycker att det behövs. Mossa kan färga av sig.
 2. Ta den gren du vill ha överst och knyt garn i ena änden och knyt ihop med den andra änden, så att du får ett upphäng. Häng upp den!
 3. Klipp till två lika längder till yttersidorna som du knyter fast längst ut på grenens kanter.
 4. Nu kan du knyta fast den undre grenen i dessa garnlängder för att få en symmetrisk fotohängare. Jag kom på det för sent och gjorde det sist. Det fungerade det också.
 5. Knyt garnet fram och tillbaka mellan garnlängderna och spänn dem som du vill ha dem. Jag gick på känsla så det blev som ett litet spindelnät.
 6. När du är nöjd klipper du av garnet och knyter fast änden.
 7. Fäst fotografier, vykort eller annat fint på garntrådarna med hjälp av klädnypor eller gem. Ett annat sätt att fästa dem är att ta sytråd och nål och sy fast. Tips tips!

DIY photo hanger - reaktionista.seDIY fotohängare Monthly Makers inredning - reaktionista.se

Min inredningsstil har verkligen förändrats de senaste åren. Från svarta möbler och neddragna persienner dygnet runt när jag inte mådde så bra – till naturinspirerade toner av trä och grönt i det snälla livet. Fotohängaren symboliserar mycket av det nya, och samlar minnen och personliga påminnelser. Det bästa är ju också att innehållet går att byta ut med tiden, så att jag i olika perioder kan påminna mig om olika saker. Ett tag var jag sugen på att inte fylla den, då den var så vacker i sig med den enkla spindelväven. Vad skulle du ha fyllt den med?

DIY fotohängare Monthly Makers inredning - reaktionista.seDIY fotohängare Monthly Makers inredning - reaktionista.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat INREDNING och Emilia är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 september för att vara med. Mer inspiration hittar du i temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

SparaSpara

SparaSpara

37 kommentarer

 1. Otroligt fint och så livgivande med alla fjärilar och samlade minnen! Så fiffig konstruktion Wilda, bravo! Och älskar att läsa att skapandet blivit så tillgängligt i din vardag. Den där känslan att kunna lösa sina egna problem alltså? Superkraft!

  • Tusen tack Alicia! Så glad jag blir av att du ser de där detaljerna som jag lagt känslor i. <3 Det är verkligen en superkraft. Jag behövde nog bara de där rutin-rutorna i vardagen för att få lite mer skjuts i kreativiteten.

 2. Seier det her også: dette blei heilt supert! Enkle greiner og kvit tråd saman med dei fine, små og fargerike bileta, er ordentleg effektfullt! Og så er det ganske tøft med det spindelvevaktige mønsteret som du laga med tråden 😀 For eit flott bidrag!

 3. Åh vad jag tyckte om den här! Älskar att den är så naturig och levande istället för strikt med raka linjer. Blir väldigt sugen på att göra något liknande själv! Får hitta någon bra stans att hänga det bara!

  • Tack fina du! Det är så fint att få se den ur dina ögon för en stund. Det blir så mycket mer då. Ser fram emot att se din version!

 4. Superfin Wilda! Känns kul att läsa hur du ändrat din inredningsstil, fint att den speglar dig. Jag tycker att den känns väldigt mycket du 🙂

 5. Åh, vad jag önskar jag hade utrymmen som Du har. Jättefint att plocka in naturens egna former i inredningen. Verkligen smakfullt och något att fästa blicken på!

 6. så cool fotohängare, älskar idéen med spindelväv! och så trädgrenar på det, snyggare kan det inte blii!

 7. Alltså den är verkligen helt fantastiskt vacker! Älskar verkligen att koppla inredningen till naturen, både färger former och material. Blir så inspirerad av denna och kommer förmodligen få göra en egen framöver; tänker då fylla den med blommor att torka <3

 8. detta om något får mig verkligen att själv vilja ta in naturen mer i mitt hem! jättevackert!

 9. This is so lovely! ♥

  I run a small YouTube Channel, and am in charge of my own classroom for the first time this year. I’ve always been a very creative and artistic person, however I’ve been struggling with the seemingly simple task of decorating both my classroom (which is forest themed) and my filming space (which is fairy tale/mermaid themed). Most of the things I’ve thought up for both of my spaces come with a large price tag, and are out of my budget. Although this idea would be quite cheap to recreate AND would be very versatile.

  Thank you, thank you, thank you for the inspiration! ♥

  XOXO- Mermaid Phantom

  • Thank you so much! So nice to hear about your work. Sounds inspiring and amazing! THANK YOU for your words. So glad it made a difference! <3

 10. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK #38 | kattunge, guldljus och klotter. | REAKTIONISTA

 11. Ja vad fint! Älskar att det står “Svårighetsgrad 1/5 och 20 min”. Ibland är det enklaste det bästa! Tycker du fyllt den väldigt snyggt och personligt men som växtnörd hade jag älskat att klämma fast alla vackra höstlöv i den just nu! 🙂

 12. Så fint att ta in naturen på det sättet! Supersnygg fotohängare! Jag hade nog fyllt den ungefär som du om det hängde på min vägg 🙂

Kommentera