Månadens tema för Monthly Makers är kontrast. Jag tyckte att det var ett väldigt svårt tema, mest för att det kan tolkas så brett. Jag hade många idéer och lite tid. Den idé som stannade kvar var kontrasten mellan då och nu. Januari är en tid då den kontrasten ofta blir extra tydlig för mig, i relation till ett nytt år. Ibland minns jag tillbaka på den jag har varit och kan knappt förstå att det i den personen fanns ett frö till den jag är idag. Det är en stark kontrast mellan dåtid och nutid.

Monthly Makers KONTRAST Då och nu - reaktionista.se

Precis som förra året i januari resulterade inspirationen i porträtt och dikt. Ett självporträtt från idag i kontrast till ett porträtt från 2006. Från den tid då jag bodde på ett behandlingshem och överlevde på kaffe och cigg. Till idag när jag lever med mätt mage och frisk luft i lungorna. Jag är så stolt över vem jag har blivit och vad jag har tagit mig vidare ifrån. Orden får, som så ofta, knyta ihop då och nu i en dikt (som blir mitt huvudbidrag) på tema kontrast:

då och nu - Monthly Makers kontrast - reaktionista.se

TRANSLATION

A poem about the contrast of then and now, for Monthly Makers theme CONTRAST.

Then: The rain against the window.
A hand that wasn’t my own.
Someone elses sheets
against wounded arms.
A prayer
without an answer.
A child
without a body.

Now: the sun of spring pouring in.
A home with tulips
My floors, they spread out
to the glades of the forest.
A sky
above,
a wildflower
with a name.


Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat KONTRAST och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med. Mer inspiration hittar du i temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

30 kommentarer

 1. Det här är så oerhört starkt och mäktigt, Wilda. Jag är förundrad över hur mycket du lyckas säga och hur mycket känslor du framkallar genom relativt få ord. Men mest imponerad är jag så klart över hur långt du lyckats ta dig och utvecklats i livet. Fasen vad stark du är!

 2. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Så himla fint och starkt bidrag <3 Skriver under på varje ord i Ruths kommentar! <3

 3. Så vackert och starkt. Vilken resa du gjort Wilda, och vad himlahimla glad jag blir över att du själv inser det. En vildblomma med namn, den frasen kommer stanna med mig.

  • Wilda Svara

   Åh fina du! Så glad att det fastnade hos dig. Och tack för dina värmande ord, Jenny!

 4. Så vackert du skriver! Och kan bara hålla med ovanstående: vilken talang att få med så mycket känslor i så få ord.

  • Wilda Svara

   Åh tack Annie. Vad det värmer mig att höra det. Och att våren nådde fram i sitt ljus. Det är verkligen en gåva att kunna ge något till någon annan. Tack för att du gav mig den känslan nu. <3

Kommentera