DIY lampshade with fake plants - reaktionista.se

Jag har hållit utkik efter konstgjorda växter på olika second hand affärer och loppisar ett tag. I augusti på tema pärlor försökte jag pärla ihop en lampskärm, men det blev inte som jag ville. Sedan dess har jag haft en idé om en lampa med slingrande växter. Under tiden har jag fyllt på mitt lager av levande växter, som den crazy plant lady jag har blivit.

DIY lampshade with fake plants - reaktionista.se

Det var först när temat LOPPIS dök upp som jag fick syn på en plastig murgröna i ett loppisfönster. Lyckan var total när jag till helgen gick in och hittade precis vad jag behövde. I det här projektet fick jag också lära mig att koppla ihop en lampkontakt för första gången. Monthly Makers får min kreativitet att växa och frodas!

DIY – TAKLAMPA MED KONSTGJORDA VÄXTER

DIY lamp with fake plants - reaktionista.se

SVÅRIGHETSGRAD | 1 av 5
TIDSÅTGÅNG | ca 20 min
PRIS | Totalt 209 kr
DU BEHÖVER | stomme till lampskärm, lamphållare med sladd, glödlampa, lamppropp (takkontakt), liten skruvmejsel för spårskruv, konstgjorda växter som räcker för att täcka lampskärmen, eventuellt lite tråd (grön/brun) att binda upp växterna med. (Sprayfärg/annan lämplig färg om du behöver måla stommen).

DIY lampa med konstgjorda växter - reaktionista.se

 1. Börja med att måla stommen om det behövs.
 2. Linda växterna runt lampstommen, fyll hålrummen så gott det går.
 3. Bind fast konstväxterna på ställen där det behövs.
 4. Koppla ihop takkontakten med lamphållaren. Den blå med den blå (märkt N) och den bruna med den bruna (märkt L). Låt den gulgröna vara.
 5. Skruva fast lamphållaren och glödlampan i armaturen.
 6. Justera sladden till önskad höjd och skruva fast takkupan.

DIY lampa med konstgjorda växter - reaktionista.se

Ett tag kändes den lite stökig och plastig. Den växer ändå på mig och jag gillar den mer och mer. Den är som allra finast när den lyser över köksbordet i kvällsmörkret. Den harmoniserar fint med alla andra växter i köket och med ljuset får konstväxterna en mer naturlig färg.

DIY lamp with fake plants - reaktionista.se

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat LOPPIS och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26 februari för att vara med. Mer inspiration hittar du i temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

33 kommentarer

 1. Men herregud vad fint!!! Åh jag blev jätteinspirerad nu att göra en växttaklampa jag med! Fast har aldrig sett liknande plastväxter på loppis (sjukt fint!) så jag tänker en variant med blommor istället! Åååh. Så himla mysigt att få sitta under en växtlampa <3

  • Wilda Svara

   Åh vad roligt att det inspirerade dig! Ja, blommor blir nog också superfint tror jag! Jag hade ordentlig tur denna gång! Jag njuter av den om kvällarna nu <3

 2. ÄÄNTLIGEN får jag se vad du varit så hemlig om och ACK vad värt väntan! Vilken revansch, Wilda! Så fin, så du, så vårig och levnadskraftig (en tänker inte ens på att det är plast) och vacker!

  • Wilda Svara

   Tack! Åh, ja jättevacker men inte så lätt att fånga på bild 😉 Kram!

 3. åh, den passade ju verkligen in i ditt kök! Kan tänka mig hur fint och mysigt den lyser när det är mörkt ute också!

  • Wilda Svara

   Tack, Johanna! Ja märkligt nog passade den väldigt bra in hos mig 🙂

 4. Grønt, kult og himla stilig! 😀 Kjempeartig idé og så originalt! Synest den ble veldig fin med lys i, og at den passar så bra i rommet 🙂

 5. Supermysig lampa och så fin att vila ögonen på!! Som att ha ett grönskande moln inomhus! Älskaren!! 🙂

  • Wilda Svara

   Tack 😀 Åh blir så glad. Jättefint beskrivet. Så känns det verkligen.

  • Wilda Svara

   Så glad jag blir av din kommentar Fredrika! Trodde inte helt på att den skulle passa men det gör den ju faktiskt 😀

 6. Kul att Anna María gjorde en plastblommelampa i Superskaparna samma vecka som det här haha??? Så knäppt. Men blev kalasfint ju!!

 7. Men åh så himla fint! Särskilt sista bilden, så himla mysigt ljus det blir 🙂

  • Wilda Svara

   Åh vad fint att du gillar den! Ja har den tänd lite extra om kvällarna då den lyser som finast 😀

 8. Pingback: FEBRUARI 2017 | envis förkylning, närvaro och längtan. | REAKTIONISTA

 9. Åh en djungellampa! Fantastiskt ju! Är liite anti platsväxter men det är ju såhär man ska använda dem inser jag, väldigt roligt bidrag!

  • Wilda Svara

   Vad kul att du kände så! Jag har också haft lite svårt för dem, men nu är jag redan inne på att pynta badrummet också 😀

 10. Så djungligt vårigt fint! Det som gör den extra läcker är att du hittat en skärm som är formad som en ampel – det tror jag bidrar till att man inte fattar att det är konstgjorda växter!

  • Wilda Svara

   Tack Anni! Det är så fint när andra kan se det en själv missar. Så fint att se ampeln ju!

 11. Pingback: VLOG | sekunder av februari 2017 | REAKTIONISTA

 12. Pingback: DIY Lampshade Ideas – The Best And The Brightest - interior4you

Kommentera