Monthly Makers julkort - reaktionista.se

En lugn stund för att skapa årets julkort. Är det inte bästa sättet för att komma i julstämning? Jag brukar koka lite kaffe eller glögg, starta igång stämningsfull julmusik och samla ihop mitt material. Jag går igenom alla lådor och vrår för att leta fram sådant som kan passa. Så här brukar bordet se ut när jag är klar:

Monthly Makers Julkort - reaktionista.se

I år har jag använt akrylfärger, glittriga piprensare, akvarellpapper, rött fluffigt tyg, silverstjärnor, hobbypapper, en servett, stämplar, lim och dubbelhäftade tejp. Här hittar du mer inspiration.

Monthly makers julkort - reaktionista.seMonthly makers julkort - reaktionista.se

Jag brukar tänka på julkort som en påminnelse till människor att jag tänker på dem, även om vi inte ses så ofta. Ibland skriver jag en personlig hälsning, eller så nöjer jag mig med min dyrbara autograf och mina bästa önskningar.

P.S. Glöm inte att posta julkorten senast den 16 december.

Julkort - reaktionista.se

Får du inte nog av kreativitet och skapande? Som slutspurt på ett inspirerande år presenterar vi Monthly Makers julkalender 2016, med ett unikt DIY-projekt varje dag fram till julafton! Läs mer om hur du själv bidrar hos månadens värd Anna María, följ lucköppningen på Facebook och skapa med oss under hela december!

Använd gärna #MonthlyMakersJul på Instagram och i andra sociala medier!

Monthly Makers Julkalender

Lucka 1 | Anna María
Lucka 2 | Elsa
Lucka 3 | Ruth
Lucka 4 | Alicia

Lucka 6 hittar du hos Stina imorgon.

 

26 kommentarer

 1. Vad fina de blev!!! Gillar nog särskilt de med stjärnor, jag förknippar dig med stjärnor och stjärnögonblick 🙂

 2. Åh vad vackra, Wilda! Jag tycker det är så fint när någon lägger ned så mycket kärlek och omtanke i sina julkort. Är övertygad om att mottagarna kommer bli väldigt glada för att få dina kort. <3

  • Wilda Svara

   Åh så underbart att höra. Jag har kämpat så mycket med korten och kanske framför allt att få till bilderna på dem så jag blev helt trött, men det är ju just den här responsen som gör att jag kan börja se det vackra i dem. Tack! <3

 3. Åh vad fina! Gillar speciellt de med färgstänk, så busiga och otraditionella men ändå härligt juliga! Minns att julkortstillverkning brukade vara decembers höjdpunkt när jag var yngre men har tappat det på senare år. Både att göra och skicka julkort, får bli skärpning där – för det finns ju knappt något mysigare än att skicka och få kort eller brev!

  • Wilda Svara

   Åh tack Jenny! Jag gillar dem också. De är målade med målarkniv. Gör mycket såna tavlor numer. 🙂 Ja det är så mysigt och hjärtevärmande med brev .)

 4. Så fina och otroligt personliga kort du gör! Sådana värmer extra i hjärtat när de kommer i lådan.

  Själv har jag gett upp det där med att skicka julkort efter många år då jag skickade dem i sista stund med fullt porto. De blev aldrig prioriterade i en familj med många barn, även om vi under ett antal år lyckades ta foton på barnen och skicka som kort.

 5. Så himla fin inspiration Wilda! Har nog aldrig tagit mig tid för julkort men du får mig verkligen att vilja stänga av allt annat och bara sätta mig ner och klistra. Älskar även materialbilden, så extremt inspirerande!!

 6. Men ja vad fina! Älskar att göra julkort, tycker det är så kul och mysigt att göra varje år. Nu blir jag sugen på att börja med årets uppsättning, måste leta fram stämplar och papper snarast möjligt!

  • Wilda Svara

   Åh hoppas du fick till något fint. Det är ju så roligt att göra julkort! 😀

 7. Pingback: Monthly Makers julkalender: Presentkartonger - Beata

 8. Pingback: Monthly Makers julkalender | Juldukning i blått & vitt - Stinas tillvaro

 9. Pingback: Monthly Makers julkalender | Fläderblomsglögg - Stinas tillvaro

 10. Pingback: Monthly Makers julkalender | Smällkarameller - Stinas tillvaro

 11. Pingback: Monthly Makers Julkalender – Snöflingor - Beata

 12. Pingback: Monthly Makers julkalender – Julgranskulor i trä | Dnilva

 13. Pingback: Monthly Makers julkalender – Julkrans med eukalyptus | Dnilva

 14. Pingback: Monthly Makers Julkalender | Alkoholfri glögg | REAKTIONISTA

 15. Pingback: Monthly Makers julkalender: DIY Kristyrkatter till julgranen + gratis vingar - Alicia Sivert

 16. Pingback: Monthly Makers julkalender: målarboksbild av katten Tofslan i jultröja - Alicia Sivert

 17. Pingback: Monthly Makers julkalender: korsstygnsmönster till julbonaden "Fålar Fem" - Alicia Sivert

Kommentera