Det var en gång en djup snårig skog i ett land långt långt borta. Skogen var full av ekorrar och fåglar och andra vilda djur, men det de inte visste var att där inne i en djup grotta bodde det också en eldsprutande drake. Draken var deprimerad sedan en häxa hade förvandlat dess drakbarn till en grankotte och hade därför inte lämnat grottan på tusen år.

En dag när jag, en rödhårig människovarelse, var ute och gick bland träden och lyssnade till sången från vinden hörde jag en liten älva viska i mitt öra: Du har blivit utvald för att vända tillbaka förbannelsen och ge drakbarnet liv igen. Du måste återskapa ett drakägg av grankotten. Självklart ville jag hjälpa till! Jag använde min bästa superhjältekraft fantasi och blandade den med kreativitet för bästa möjliga resultat.

DIY dragonegg candle-holder

Du behöver

– En stor portion fantasi och en del tålamod
– 2-3 grankottar
– Limpistol och två limrör
– En rund eller äggformad ljuslykta
– Ett värmeljus

DIY dragonegg candle-holder tutorial

Gör så här

 1. Skala kottarna. Ta hjälp av en ekorrvän om det känns jobbigt.
 2. Ge limpistolen magisk kraft från eluttaget och limma lite i kanten på varje kottblad.
 3. Tryck fast dem en och en högst upp på ljuslyktan och sätt dem i en tät ring runt. Fortsätt sedan med en rad nedanför som täcker halva raden ovanför.
 4. Fortsätt ned tills hela ljuslyktan är täckt. Fyll i eventuella hål. Låt torka.
 5. Sätt ett värmeljus i mitten och tänd det.
 6. Håll i drakägget och värm det med dina händer medan du ser in i lågan. Då ska det uppenbara sig en liten drake i elden. Blunda om det är svårt att se i ljuset. Ser du den fortfarande inte är det för att du inte har använt tillräckligt av din superkraft fantasin. Ladda upp och försök igen.

DIY dragonegg candle-holder from cones

Draken återförenades med sitt drakbarn som flyttade ur sitt ägg och så mådde de alla bra igen. De hittade tillbaka till sina vänner i den djupa skogen och levde lyckliga i alla sina dagar.

DIY dragonegg candle-holder

Vill du ha inspiration för att skapa något eget på månadens tema?

*

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

I juni är temat SAGA och Jessica är värd. Kommentera detta inlägg senast den 28 juli med en länk till ditt bidrag för att vara med.

Den 10 augusti släpper vi nästa tema. Håll utkik på Facebook eller Instagram för att inte missa något. Du kan också gå med i gruppen We are Monthly Makers för att inspireras och diskutera kreativitet med andra.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsa,
JessicaMikaelaRuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

31 kommentarer

 1. Åh vad häftigt! Jag gillar verkligen din beskrivning om hur man skall gå tillväga 🙂

 2. Ååååh! ÅÅåååååh! Jag log mig igenom hela det här inlägget! Är helt varm inifrån ut, kanske spred sig den där drakelden. Du har verkligen satt magi till världen med detta bidrag, både i ord, stämning och den otroligt fina ljuslyktan! Den hade jag hajat till på i vilket sammanhang som helst. Så spännande och fin!!

  • Wilda Svara

   Vad fint! Jag tror att du just skapade en till drake bara av din värme! 😉 Haha fina du, så glad att du uppskattar det och sätter ord på vad det får dig att känna.

 3. Vilket inlägg! <3 Så himla fint skrivet och jag log också genom hela inlägget! Dessutom blev drakäggslyktan hur fin som helst, vad smart att använda kottar för att skapa fjällen!! Jag vill också ha en! Får hålla utkik efter runda/äggformade ljushållare på loppis!

  • Wilda Svara

   TACK! Och vad bra att du sa lykta! Jag hade helt tappat det ordet när jag skrev inlägget. Fibrohjärnan alltså! :p

 4. En deprimerad drake… vilken udda och rolig ingång. Det är ju så att jag skulle vilja höra mer om hur det gick till när häxan förvandlade drakbarnen till kottar. Fint att du hjälpte familjen att återförenas 🙂

  • Wilda Svara

   Haha ja jag kanske får skriva en trilogi 😉 Tack, det var lite svettigt ett tag 😉

 5. Bedårande, helt enkelt bedårande! Både berättelsen och slutresultatet. Nu ska jag tacksamt ta emot vartenda kottefjäll som min ekorre kastar ner på mig när jag sitter i trädgården.

 6. Pingback: Stjärnögonblick #29 | räksmörgås, solglitter och meditation. | REAKTIONISTA

 7. Instämmer med alla föregående talare. Den här idén är briljant och så vackert beskriven. <3
  Ska pinna detta och ha som höstpysselprojekt tänkte jag. 😉

 8. Alltså vad tur att jag hittade till det här inlägget, hade missat det under temat.. Jag älskar kottar och måste absolut ha en likadan, fy vilken fin ide!! Tog det länge att fixa ihop den och var det svårt?

  • Wilda Svara

   Vad fint att du gillade den så mycket! Det var inte så svårt faktiskt. Tog ju sin lilla tid, men svårt att beräkna då vi var två som hjälptes åt. Max två timmar om du gör det själv skulle jag nog säga…

 9. Pingback: Weekly Wonders! #14 - Mushaville

 10. Pingback: DIY | Skapa med geometriska former | REAKTIONISTA

Kommentera