Jag kom på så många kul idéer i det här temat, men till slut kom jag på den bästa av alla. Praktiskt, tillverkat av kärlek och med en hel del tålamodsprövning. Helt i min smak!
Så vad ska det bli av en hög tändstickor, en sax, en tång, trälim och en nagelfil?

IMG_5607

Mini-stolar så klart! Styrelsestolar faktiskt. Med tändsticksasken som bord kan ni se proportionerna. Sätena är 23×27 mm, ryggen 35 x 23 mm och benen ca 25 mm. Jag mätte faktiskt inte så noga, men det hade nog blivit jämnare om jag hade gjort det. Den rejäla saxen med handkraft var faktiskt bättre än tången för att klippa till tändstickorna. Nagelfilen funkade fint för att slipa bort flisor och vassa kanter.

IMG_5779

Jag limmade. Jag testade med limpistol först. Det var en dålig idé. Den lilla trälimstuben var däremot exemplarisk för uppgiften. Smidigt! 10+1 tändstickor till sätet, 4 tändstickor per ben, 2 x 2 + 2 + 1 till ryggen.

IMG_5787

Sedan skulle de målas. Som stolarna under valrörelsen. Jag hade kvar färgburken och målade stol efter stol i denna fantastiska feministfärg.

IMG_5791

Så här blev resultatet, som idag får nya ägare. Den första bilden gör färgen mer rättvisa.

IMG_5823 IMG_5836

När det här publiceras kommer jag att sitta på ett årsmöte och tacka av mina fantastiska styrelsekollegor Anders, Sofia, Eriq, Cathrin och Linn för ett utvecklande år ihop. De kommer att få varsin rosa stol för att minnas att vi under 2014 ledde en valrörelse i mål och fortsatte med rörelsen långt efteråt. Tack för ett underbart år!

IMG_5820

18 kommentarer

 1. Vad grym du är som lyckats på till något såhär pilligt, wow! Jag såg den första bilden du la upp på instagram och blev så inspirerad. Där såg man ju nämligen plånet från asken i riktig close up och det mönstret i svart och vitt såg så himla snyggt ut. Blir lite sugen på att göra en tavla i det. Så ja, nu kanske jag helt plötsligt ska göra TVÅ saker på ett tema jag trodde jag kunde göra noll på. TACK!

  • reaktionista Svara

   Tack! Ja, jag fick också idéer av det mönstret. Och tack för att jag nu vet vad det kallas, hade ingen aning om det 😉 Hoppas du gör något av det, om du känner att det funkar. Vore fint att se. <3

 2. Pingback: Ett rosapeppigt årsmöte. | REAKTIONISTA

 3. Åh, så himla söta! Attans fint att du fick till ett budskap med dem också.

 4. Ååååh Wilda, detta är så utomordentligt härligt, kreativt och fint! Väldigt kul att temat kunde utvecklas att få så mycket innebörd och betydelse – också för dem som fick stolarna. Suveränt!

  Jag gjorde själv en Fi-stol förra året – fast i broderi på rosa linne – blir sugen på flera när jag ser detta 🙂

  • reaktionista Svara

   Åh, det låter superfint med broderiet. Jag borde förresten börja brodera igen, det var länge sen! Tack för den inspirationen! Och supertack för beröm och pepp! Monthly Makers har verkligen hjälpt mig att hitta min kreativa natur.

 5. Pingback: 10 månader av Monthly Makers och nytt tema. | REAKTIONISTA

 6. Pingback: 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA

 7. Pingback: MONTHLY MAKERS | Mars | REAKTIONISTA

 8. Pingback: DIY | Inspiration LEKSAKER | REAKTIONISTA

 9. Pingback: DIY | Skapa med geometriska former | REAKTIONISTA

Kommentera