Monthly Makers VÅREN

Det var svårt att välja bland alla idéer denna månad, men till slut bestämde jag mig för att kombinera två. Jag har länge velat testa att använda pärlmönstrena i PhotoPearls som korsstygnsmönster och så precis i början av månaden lyckades jag få en riktigt bra bild av en nässelfjäril. När jag ser fjärilarna, då vet jag att det är vår.

Monthly Makers VÅREN

Jag gjorde ett mönster av bilden i programmet och skalade bort allt som inte var fjäril genom att byta ut det mot vit färg. Sen skrev jag ut det.

Monthly Makers VÅREN

Jag samlade ihop alla garner jag kunde hitta och började matcha färgerna på färglistan.

Monthly Makers VÅREN

Jag markerade garnerna med de nummer de hade i mönstret med hjälp av frystejp. 25 färger. Den enda jag behövde köpa in var den svarta. Duken och nålen hade jag sedan innan hittat på second hand. Sen var det bara att sätta igång.

Monthly Makers VÅREN

Dock missbedömde jag vilken stor skillnad det var på storlek, vilket var bra med tanke på tidspressen men mindre bra för att jag började i olika ändar och tänkte att korsstygnen var samma mått som pärlplattorna. Tack och lov insåg jag det innan för mycket blev fel, repade upp och började om.

Monthly Makers VÅREN

Sen satt jag timme efter timme och följde mönstret, markerade vad jag hade gjort klart. Jag hann med nästan en hel säsong av en tv-serie så ni kan ju ana hur många timmar det blev… Många. Men titta så fint det blev!

Monthly Makers VÅREN

Med tidspress så hann jag precis i mål med fjärilen, men det kommer en fortsättning. Den ska ju hitta hem någonstans också. Vad skapar du denna månad?

*

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

I februari är temat våren och Ruth är värd. Kommentera detta inlägg senast den 28 april med en länk till ditt bidrag för att vara med.

Den 10 maj släpper vi nästa tema. Håll utkik på Facebook eller Instagram för att inte missa något. Du kan också gå med i gruppen We are Monthly Makers för att inspireras och diskutera med andra.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsa,
JessicaMikaelaRuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

29 kommentarer

 1. Åh så fint!! Klart du skulle göra något med fjärilar, perfekt ju 😀 vilket jobb! Åh är så sugen på att brodera mer men har så svårt att bestämma mig för motiv :p ser fram emot fortsättningen!

  • Haha, ja jag är bra på att anta utmaningar :p Fjärilar är verkligen magiska varelser. <3

 2. ALLTSÅ

  Var ska jag börja ens?

  Är så imponerad, inspirerad och blir så glad av detta!!!!! Sen skrattar jag också gott åt hur lång tid det tog dig apropå vårt tidigare samtal om Ana Teresa Barbozas grejer och potentiell tidsåtgång 😉 Du har inte alls gjort det lätt för dig med detta bidrag, för den stora skillnaden mellan pärlor och korsstygn är ju att du skulle kunna sätta hundraåttio olika färger på pärlor efter varandra utan att det skulle bli mycket jobbigare än att sätta hundraåttio likadana på rad, medans du med varje ny färg i ett broderi måste byta tråd och fästa bägge ändar. Därför brukar man jobba mer med fält inom korsstygn, och något färre nyanser, så en inte behöver byta hela tiden. Det har inte du gjort, och det gör att ditt broderi får en HELT ANNAN känsla än om du gått efter ett “riktigt” mönster och jag bävar lite för allt extra arbete det inneburit för dig, men fascineras också över det vackra resultatet. Vidare brukar man korsa 2 x 2 rutor på aidaväv, medan du bara korsat 1 x 1, vilket innebär att dina stygn är små små små och det blir så fint fint fint! För det TREDJE brukar det vara svårt att bara ta färger en har hemma och som en tror passar, för även om de ser rätt ut och harmoniserar när de ligger bredvid varandra är det inte alls säkert på att stygnen får den övergång en vill när de broderas. Jag har försökt brodera rosor med olika röda och rosa nyanser jag har hemma och misslyckats varenda gång, så återigen tappar jag hakan och apropå geniala saker du lyckats med i detta verk så ÄLSKAR jag de små gröna inslagen! De kontrasterar sååå fint mot det orangea och ger verkligen känslan av skimmer. Fjärilen har ett liv och en lyster som jag inte sett i något annat korsstygnsbroderi och jag funderar på att ta datorn med mig hem till farmor så jag kan visa.

  Wow, Wilda. Wow!

  • Åh, nu gråter jag för att jag blir så rörd. Inget jag har gjort har blivit så sett och bekräftat som av den här kommentaren. Alicia, du är så himla duktig på att ge bekräftelse och kärlek och verkligen SE hantverket bakom. Det ger mig rysningar. Det är som att du skriver en magisk trollformel som går rakt in i hjärtat. Det var ett jättejobb, och jag hade behövt mer tid, men det är just det där med att inte kunna och bara göra som jag känner som lockar mig så mycket. Att det uppskattas och inte döms ut, utan istället inspirerar, är så himla stort för mig. Åh du gör mig så blödig. Bästa du!

 3. Alltså åhhhhhh det här är så fint och IMPONERANDE sånt himla detaljarbete och helt galet!!!! Fantastiskt!!! <3

  • Haha, tack! Åh, nu blev jag lite generad nästan av din fina kommentar. Det värmer!

 4. Vilket fantastiskt bidrag! Förstår att det varit pilligt och tagit sin tid att ta fram. Är verkligen imponerad över hur detaljerat allt kan bli genom små, små pluppar av färg. Superfin fjäril!

 5. Jag är så oerhört imponerad över allt detaljarbete, de otroligt små stygnen och hur du gjort fjärilen lika färgglad, vacker och levande som du själv är. Magiskt fin!!

 6. Jag dör, vad fint! Så himla impad! Nu fick jag lust att brodera igen, har bara gjort ett par julmotiv tidigare i min ungdom.

  • Åh, men tack! Det tycker jag du ska göra. Jag har inte broderat sedan slöjden i mellanstadiet så det här var verkligen nytt på många sätt.

 7. Pingback: Stjärnögonblick #16 | moder jord, treåringar och vitsippor. | REAKTIONISTA

 8. Pingback: Stjärnögonblick #16 | moder jord, treåringar och vitsippor. | REAKTIONISTA

 9. Superfint och vilken detaljrikedom! Så kul att du har följt ett broderi så gott som från “ax till limpa”. Inspirerande!!

 10. Men så himla fint! Färgerna påminner mig om sånt strössel man får på mjukglassar… vårigare blir det ju inte. 🙂 Xx

 11. Pingback: Stjärnögonblick #16 | moder jord, treåringar och vitsippor. – REAKTIONISTA

 12. Utrolig kult funnet på, og resultatet ble kjempefint! Blir ordentlig glad av å se alle disse fargene ^^

 13. Men här sitter jag och skulle leta rätt på ditt MM-bidrag efter att du skrivit så rart om min keramik, så hamnar jag i en blogg som jag känner har så många läsvärda och gripande inlägg som jag vill ta mig tid att läsa och så till sist hittar jag MM-bidraget, läser Alicias kommentar och din reaktion på den och så sitter jag här med tårar i ögonen.

  Oj.
  Ruskar lite på mig.

  Jag älskar fjärilar och tycker att ditt broderi är helt underbart! Det är så unikt med de små små knubbiga stygnen som ger det en alldeles speciell volym. Jag vill känna på det!

  Men nu ska jag lämna bloggläsandet en stund och gå ut i solen. Återkommer!

  • Wilda Svara

   Det här är nog en av de finaste kommentarerna jag har fått. Mitt syfte med denna blogg är att få beröra. Och när du låter dig beröras gör du det så meningsfullt för mig. Tack!

   Ja det är faktiskt rätt speciellt med de där stygnen. Fjärilar är så speciella. Tack för ditt beröm! Välkommen tillbaka.

 14. Pingback: DIY | Fjärilsbroderi med 25 färger | REAKTIONISTA

Kommentera