Jag har lekt mycket på temat växter denna månad, men det som till slut blir mitt bidrag är dessa halsband med lavendel och halmstrån. Jag inhandlade allt på Panduro (ej sponsrad) men det finns nog att hitta i vilken hobbybutik som helst.

DIY necklace lavendel - reaktionista.se

Du behöver:

– Växter av önskad sort (t ex lavendel eller halmstrån)
– Små glasbehållare med korkar
– Krokar i metall
– Läderband
– Sax
– Nål

DIY necklace bottle lavender - reaktionista.se

 1. Plocka önskade växter. Jag valde lavendel och halmstrån. Se till att de är torra innan du för ner dem i behållarna så att det inte bildas kondens (mitt misstag).
 2. Tryck försiktigt en nål i mitten av korken och sätt sedan in metallkroken i den tills den sitter fast. Jag ska nog knipsa av halva krokens längd när jag får tag på en tång. (Update: använd lite hobbylim på krokens spets så att den sitter fast bättre i korken)
 3. Klipp en lagom lång bit av läderbandet genom att måtta runt din hals, dra igenom kroken och gör en knut bak. Du kan också fläta ihop tre band för mer stabilitet och annan effekt. Självklart kan du använda en vanlig smyckeskedja eller annat om du hellre önskar det.

Så, vad tycks?

DIY necklace bottle plants - reaktionista.se

*

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

I juni är temat VÄXTER och Beata är värd. Kommentera detta inlägg senast den 28 juni med en länk till ditt bidrag för att vara med.

Den 10 juli släpper vi nästa tema. Håll utkik på Facebook eller Instagram för att inte missa något. Du kan också gå med i gruppen We are Monthly Makers för att inspireras och diskutera kreativitet med andra.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsa,
JessicaMikaelaRuthSandraStina och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

25 kommentarer

 1. beautifullifese Svara

  Såååå fint! Och hur gulliga var inte de där små flaskorna med kork! Gav ju fina idéer om att fylla dem med massa fina saker! Tack för tips!

  • Wilda Svara

   Tack själv! Vad fint att du uppskattade dem och blev inspirerad. Gott betyg!

 2. Åååh vad vackert Wilda! Så fint, symboliskt och ett underbart sätt att ta med sig sommaren på. Jag blir helt varm av tanken och påminns om när jag var liten och tog med mig sand hem i en liten pappask som såklart läckte och spilldes ut i hela min resväska. Mitt miniatyrälskande hjärta slår extra slag med anledning av storleken <3

  • Wilda Svara

   Åh tänk om du hade haft en glasflaska då! Vilken idé! Och tusen tack för berömmet!

 3. Åh, har alltid älskat sånadär små flaskor! Och älskar ännu mer iden att spara och bära med sig en liten bit av sommaren. Ett så mysigt minne! Tänker mig just nu en hylla med en lång radda miniburkar och flaskor fyllda med påminnelser om extra vackra dagar, platser och händelser.

 4. Åh så fina de är, Wilda! <3<3<3 De är som små flaskpostmeddelanden från sommaren och ett sätt att alltid ha naturen med sig (förutom i hjärtat). Och om de inte räcker att titta på de underbara små flaskorna, så finns även sommardoften gömd däri…

 5. Så himla fint! Stämningsfullt och romantiskt att bära med sig en del av naturen och sommaren runt halsen.

 6. Ordentleg vakre, Wilda! Lavendelfargen er berre nydeleg, og det å putte dei oppi små glas, gjer at fargen verkeleg kjem til sin rett! ^^

 7. Pingback: Monthly Makers: VÄXTER - era bidrag! - Beata

Kommentera